Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StefanWilmont

Zachodnie media już próbują robić z Adamowitza męczenika

Polecane posty

Fajnie, że masz fajne zdanie, ale proponuję sprawdzić definicję słowa, jak i jego pisownie.

To trochę tak, jakbyś napisał, żeby ludzie przestali mówić, że "kwadrat nie jest kółem". Jestem gorącym orędownikiem posiadania własnego zdania; i może nazwiesz mnie człowiekiem starej daty, ale nie o to chodzi, żeby za jego pomocą przedstawiać się jako ....

Gość esel

Specjalistami od robienia meczennikow sa polskie media, nikt im die dorowna.

Gość esel

Specjalistami od robienia meczennikow sa niemieckie media w Polsce.

już za dwa tygodnie 'normalnie' tyrające za grosze przez 12 godzin na dobę Polki i Polacy , którzy przez wiele miesięcy byli bezrobotni 

zapomną o zamordowaniu Prezydenta Gdańska na 'imprezie' Owsiakowej z okazji WOŚP ,

za dwa tygodnie Polski i zatyrani Polacy powiedzą - faktycznie, zginął na imprezie Owsiakowej od noża ,

zginął jako PIERWSZY !

na forach internetowych już tworzą zakłady 'o flaszkę' - kto będzie następny a lista kolejnych jest spora !

jeszcze dwa tygodnie upłynie i na ulicach Polski, gdy dziennikarz zapyta Polki I Polaków to będzie odpowiedź jedna :

tak, tak, pamiętam, Adamowitz to z partii PO pochodził 

i w swoim zeznaniu podatkowym 'zapotniał' dodać kilka mieszkań i domów i była z tego powodu afera, 

podobno z mafią się zadawał i gangsterami , podobno sędziów przekupił , były spekulacje na ten temat i nagonka 

a

ktoś na ulicy się wypowie na temat polityków PO , czyli P0srańcow ,

że 'ten od wódki' , czyli Palikot zapomniał w swoim zeznaniu podatkowym wpisać, że posiada własny samolot, 

taka drobnostka jaką jest własny SAMOLOT  uciekła Panu Palikot z głowy 

a

odzyskiwanie kamienic,  prawo było po stronie P0srańców w sądach 'niezależnych' , teraz krzyczą na cały Świat , że KONSTYTUCJA została 'obalona' w Polsce !

Oby , faktycznie NIE doszło do tego, że Polki i Polacy zaczną się mścić z 'nożem' w ręku za ZŁO, które Polkom I Polakom uczynili P0srańce !

PiS obiecywał w kampanii wyborczej , że rozliczą mafię złodziejską prawników, prokuratorów i sędziów oraz poprzednią ZAŁOGĘ P0sraców , która Polkom i Polakom dokonała wiele krzywdy psychicznej i finansowej ,

nie doszło jednak do rozliczenia krzywd !

zatem, kto kolejny i następny do golenia z P0srańców ?

za dwa tygodnie będzie wiadomo KTO,  a teraz P0srańce  do spania zakładają pampersy aby łóżka za 10 tys. PLN nie obsikać ze strachu ale sami tego chcieli aby żyć w strachu w obecnych czasach !

Gość gość
14 minut temu, amBrożyk napisał:

już za dwa tygodnie 'normalnie' tyrające za grosze przez 12 godzin na dobę Polki i Polacy , którzy przez wiele miesięcy byli bezrobotni 

zapomną o zamordowaniu Prezydenta Gdańska na 'imprezie' Owsiakowej z okazji WOŚP ,

za dwa tygodnie Polski i zatyrani Polacy powiedzą - faktycznie, zginął na imprezie Owsiakowej od noża ,

zginął jako PIERWSZY !

na forach internetowych już tworzą zakłady 'o flaszkę' - kto będzie następny a lista kolejnych jest spora !

jeszcze dwa tygodnie upłynie i na ulicach Polski, gdy dziennikarz zapyta Polki I Polaków to będzie odpowiedź jedna :

tak, tak, pamiętam, Adamowitz to z partii PO pochodził 

i w swoim zeznaniu podatkowym 'zapotniał' dodać kilka mieszkań i domów i była z tego powodu afera, 

podobno z mafią się zadawał i gangsterami , podobno sędziów przekupił , były spekulacje na ten temat i nagonka 

a

ktoś na ulicy się wypowie na temat polityków PO , czyli P0srańcow ,

że 'ten od wódki' , czyli Palikot zapomniał w swoim zeznaniu podatkowym wpisać, że posiada własny samolot, 

taka drobnostka jaką jest własny SAMOLOT  uciekła Panu Palikot z głowy 

a

odzyskiwanie kamienic,  prawo było po stronie P0srańców w sądach 'niezależnych' , teraz krzyczą na cały Świat , że KONSTYTUCJA została 'obalona' w Polsce !

Oby , faktycznie NIE doszło do tego, że Polki i Polacy zaczną się mścić z 'nożem' w ręku za ZŁO, które Polkom I Polakom uczynili P0srańce !

PiS obiecywał w kampanii wyborczej , że rozliczą mafię złodziejską prawników, prokuratorów i sędziów oraz poprzednią ZAŁOGĘ P0sraców , która Polkom i Polakom dokonała wiele krzywdy psychicznej i finansowej ,

nie doszło jednak do rozliczenia krzywd !

zatem, kto kolejny i następny do golenia z P0srańców ?

za dwa tygodnie będzie wiadomo KTO,  a teraz P0srańce  do spania zakładają pampersy aby łóżka za 10 tys. PLN nie obsikać ze strachu ale sami tego chcieli aby żyć w strachu w obecnych czasach !

Zgłoszone jako mowa nienawiści i groźby karalne. Oczekuj wizyty smutnych panów. Pozdrawiam.

jest wolność słowa i wypowiedzi , nikogo nie buntuję i do buntu nie namawiam ,

za słowa 'prawdy' nie wolno się gniewać ,

wiem co to jest temat TABU oraz CENZURA , nie strasz bo się zesrasz !

xx

Zgłoszone jako mowa nienawiści i groźby karalne. Oczekuj wizyty smutnych panów. Pozdrawiam.

Gość sympatyczny

Gościu grozisz Ambrozykowi? Siejesz nienawiść?

Gość sympatyczny

Schetyna powiedział że Adamowicza zabiła nienawiść i hejt napastnik był doskonale przygotowany,a ja myślałem że to jakiś ...iec pewno za miesiąc wyjdą jeszcze inne kwiatki,typu KGB CIA

Gość gość
17 minut temu, amBrożyk napisał:

jest wolność słowa i wypowiedzi , nikogo nie buntuję i do buntu nie namawiam ,

za słowa 'prawdy' nie wolno się gniewać ,

wiem co to jest temat TABU oraz CENZURA , nie strasz bo się zesrasz !

xx

Nie straszę, lecz uprzejmie informuję. Czeka Cię kiepska noc i jeszcze gorszy poranek. Aaaaaa, nie zapomnij szczoteczki do zębów.

2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie straszę, lecz uprzejmie informuję. Czeka Cię kiepska noc i jeszcze gorszy poranek. Aaaaaa, nie zapomnij szczoteczki do zębów.

Twoje słowa poszły w ŚWIAT' , moje słowa również ,

zatem oczekuję teraz 'smutnych' !

obstawiam, że nigdy NIE poznałaś słowa 'głód i totalna bieda' , w realu głód i totalna bieda istnieje w Polsce i to wszystko w Polsce zaliczyłem 

a skoro mnie będą bić to też wytrzymam bicie i złamany nos oraz złamanie szczęki i żeber, nie ma problemu !

"Polish mayor who fought for gay laws killed on charity concert"

~jeden z amerykańskich dzienników, nagłówek

Gość gość
33 minuty temu, amBrożyk napisał:

Twoje słowa poszły w ŚWIAT' , moje słowa również ,

zatem oczekuję teraz 'smutnych' !

obstawiam, że nigdy NIE poznałaś słowa 'głód i totalna bieda' , w realu głód i totalna bieda istnieje w Polsce i to wszystko w Polsce zaliczyłem 

a skoro mnie będą bić to też wytrzymam bicie i złamany nos oraz złamanie szczęki i żeber, nie ma problemu !

Taaaaa, i to wszystko wina tego znienawidzonego Peło, którego "golenie" głosisz i wyczekujesz. I jeszcze to urojone bicie, hahaha! Człowieku, idź do lekarza. Może jeszcze nie jest za późno.

Kurde, a potem ludzie nie mogą pojąć, że ktoś komuś coś zrobił. Wszystko zaczyna się właśnie od takiego myślenia. 

I znowu to wyszydzanie, plucie jadem na sąsiada. Ludzie, pogódźcie się, k.urwa. Jak ktoś umiera to jak się należy zachować?

Gość gość
12 minut temu, sakola136 napisał:

Jak ktoś umiera to jak się należy zachować?

Na pewno nie tak jak ten amBrożyk, czyli siejąc nienawiść. Gdyby społeczeństwo reagowało na tego typu komentarze, a ich autorów dosięgał ostracyzm, być może uniknęlibyśmy tragedii jaka miała niedawno miejsce.

4 minuty temu, Gość gość napisał:

Na pewno nie tak jak ten amBrożyk, czyli siejąc nienawiść. Gdyby społeczeństwo reagowało na tego typu komentarze, a ich autorów dosięgał ostracyzm, być może uniknęlibyśmy tragedii jaka miała niedawno miejsce.

Może i tak... Stało się i już. A za miesiąc wszyscy i tak zapomną.

Zresztą, sam nie podzielałem nigdy poglądów nieboszczyka, ale ta cała burza to jakiś absurd. Może dociera to do mnie bardziej ze względu na niedawną śmierć jednego z członkow rodziny, nie wiem. A brukowce parszywe mają pożywkę. Tyle, ile oni na tym zarobią...

8 godzin temu, Gość gość napisał:

Nie każdy ma we krwi taka UBywatelską postawę jak ty drogi UBywatelu. ;] Mnie też zgłosisz?

11 godzin temu, fetyszysta napisał:

Fajnie, że masz fajne zdanie, ale proponuję sprawdzić definicję słowa, jak i jego pisownie.

To trochę tak, jakbyś napisał, żeby ludzie przestali mówić, że "kwadrat nie jest kółem". Jestem gorącym orędownikiem posiadania własnego zdania; i może nazwiesz mnie człowiekiem starej daty, ale nie o to chodzi, żeby za jego pomocą przedstawiać się jako ....

Jeden z nagłówków w zachodnich mediach (napisany przez Polkę; oczywiście). W wolnym tłumaczeniu: Sympatyk skrajnej prawicy zaatakowała prezydenta, aktywistę LGBT. Więc drogi kolego...Powiedz mi coś więcej o definicji słowa...

9 godzin temu, sakola136 napisał:

"Polish mayor who fought for gay laws killed on charity concert"

~jeden z amerykańskich dzienników, nagłówek

umieściłem ten Twój nagłówek w google i nie znalazło. Podoba mi się, że kłamiesz, stylizując się na umiarkowanego w poglądach. W ten niby wyluzowany sposób na dłuższą metę kogoś może nawet uda Ci się agitować - bardzo to przypomina wczesnogeobbelsowskie szerzenie propagandy. Takiej niby rozsądnej prawicy 😉

8 godzin temu, sakola136 napisał:

Zresztą, sam nie podzielałem nigdy poglądów nieboszczyka, ale ta cała burza to jakiś absurd. Może dociera to do mnie bardziej ze względu na niedawną śmierć jednego z członkow rodziny, nie wiem.

Nawet tutaj porównujesz śmierć członka Twojej rodziny, która jest bez wątpienia przeżyciem dramatycznym (ale dla TWOJEJ rodziny), do zamachu na postać publiczną, podczas publicznego wydarzenia, wybraną w demokratycznych wyborach, więc i dostającą mandat zaufania(kolejny już) od społeczeństwa, którym władał; zamachu przeprowadzonego przez jakiegoś dzbana wygłaszającego coś na kształt swojego przesłania politycznego.

Swoją drogą, po śmierci tego polskiego kleryka, który rządził w Watykanie, kryjąc molestujących i umarł ze starości, też pisałeś, że społeczeństwo dopadł jakiś absurd? Albo po wypadku tego samolotu któregoś tam kwietnia? 😉

17 minut temu, StefanWilmont napisał:

Jeden z nagłówków w zachodnich mediach (napisany przez Polkę; oczywiście). W wolnym tłumaczeniu: Sympatyk skrajnej prawicy zaatakowała prezydenta, aktywistę LGBT. Więc drogi kolego...Powiedz mi coś więcej o definicji słowa...

przede wszystkim, męczennik (dwa razy n, polska język trudna) - osoba, która cierpiała lub poniosła śmierć  ze względu na prezentowane wartości i poglądy.

Choć chrześcijanie roszczą sobie prawo, że tymi wartościami może być tylko wiara 😉 Co do kłamliwego nagłówka, odpowiedziałem post wcześniej - ale miło, że powtarzasz kłamstwa kolegi 😄

23 godziny temu, fetyszysta napisał:

przede wszystkim, męczennik (dwa razy n, polska język trudna) - osoba, która cierpiała lub poniosła śmierć  ze względu na prezentowane wartości i poglądy.

Choć chrześcijanie roszczą sobie prawo, że tymi wartościami może być tylko wiara 😉 Co do kłamliwego nagłówka, odpowiedziałem post wcześniej - ale miło, że powtarzasz kłamstwa kolegi 😄

No dobra czepiasz się literówki w wyrazie, ale równocześnie nie wziąłeś pod uwagę, że ze względu na szybkie pisanie, ale nieważne... Po co miałbym się tłumaczyć. Oczywiście, że nie tylko chrześcijanie. Islamiści i Żydzi też mają męczenników. Górnicy zginęli w kopalni była jakaś żałoba? Może dzień i to mało nagłośniona. Czemu wszyscy na zawołanie mamy opłakiwać człowieka, który moralnie nie był przejrzysty? Przypomina to trochę śmierć Stalina... Rozgrzeszenie za życia i wszyscy na kolanach. Ty tego nie pojmiesz bo bliżej Ci do bałwochwalstwa...

Gość gosc

męczennik i święty. jak widać żadna religia nie może się bez świetych obyć więc i "tolerancjonizm" musi mieć swoich.

3 godziny temu, StefanWilmont napisał:

czepiasz się literówki w wyrazie, ale równocześnie nie wziąłeś pod uwagę, że ze względu na szybkie pisanie, ale nieważne...

Ważne, ważne - gdyby była sama literówka, mogłaby być literówka, ale razem z nieznajomością pojęcia, którym się operuje, wychodzi nieco głupio. nieprawdaż?

Górnicy zginęli w kopalni była jakaś żałoba? Może dzień i to mało nagłośniona. Czemu wszyscy na zawołanie mamy opłakiwać człowieka, który moralnie nie był przejrzysty?

Czemu wylewasz swój jad na tragicznie zmarłego człowieka, a nie na urząd ogłaszający żałobę?

Nikt Cię nie prosi, żebyś opłakiwał, a żebyś uszanował tych, co opłakują.

przypomina to trochę śmierć Stalina... Rozgrzeszenie za życia i wszyscy na kolanach.

Nikt nikogo nie rozgrzesza, nie ma ludzi bez skazy. Są ludzie z wartościami. Ty masz inne, ja mam inne - czy dlatego, że mam inne od Twoich, są skażone? Zero akceptacji dla inności? Wychodzi na to, że tak, bo przyrównanie prezydenta miasta, który przyczynił się do jego rozwoju (największy przyrost ludności np. spośród wszystkich miast wojewódzkich - poza Wawą, ale tam są inne prawa) do ludobójcy jest nie na miejscu i pokazuje, że właśnie nie potrafisz tego nie tyle tolerować, co nawet uszanować.

Ty tego nie pojmiesz bo bliżej Ci do bałwochwalstwa...

Ładnie rzucać zarzuty bez merytorycznego wsparcia. Taka cecha intelektualnej ameby.

Dnia 19.01.2019 o 13:19, fetyszysta napisał:

Ważne, ważne - gdyby była sama literówka, mogłaby być literówka, ale razem z nieznajomością pojęcia, którym się operuje, wychodzi nieco głupio. nieprawdaż?

Czemu wylewasz swój jad na tragicznie zmarłego człowieka, a nie na urząd ogłaszający żałobę?

Nikt Cię nie prosi, żebyś opłakiwał, a żebyś uszanował tych, co opłakują.

Nikt nikogo nie rozgrzesza, nie ma ludzi bez skazy. Są ludzie z wartościami. Ty masz inne, ja mam inne - czy dlatego, że mam inne od Twoich, są skażone? Zero akceptacji dla inności? Wychodzi na to, że tak, bo przyrównanie prezydenta miasta, który przyczynił się do jego rozwoju (największy przyrost ludności np. spośród wszystkich miast wojewódzkich - poza Wawą, ale tam są inne prawa) do ludobójcy jest nie na miejscu i pokazuje, że właśnie nie potrafisz tego nie tyle tolerować, co nawet uszanować.

Ładnie rzucać zarzuty bez merytorycznego wsparcia. Taka cecha intelektualnej ameby.

Taka cecha intelektualnej ameby... A linijkę wyżej o tolerancji i szacunku.

"Apeluję do wszystkich dziennikarzy, polityków, internautów, kolegów z partii, żeby skończyć z mową nienawiści! Nie możemy być jak te s...ysyny z drugiej strony!"

Prawda? ;)

17 minut temu, StefanWilmont napisał:

Taka cecha intelektualnej ameby... A linijkę wyżej o tolerancji i szacunku.

"Apeluję do wszystkich dziennikarzy, polityków, internautów, kolegów z partii, żeby skończyć z mową nienawiści! Nie możemy być jak te s...ysyny z drugiej strony!"

Prawda? 😉

Jest różnica między stwierdzeniem faktu, krok po kroku wytykając poważne uszczerbki w myśleniu i dedukowaniu, a brakiem tolerancji.

Co więcej, uważam, że intelektualne ameby w umiarze też są potrzebne społeczeństwu. Im bardziej zbliżymy się do merytokracji (chciałbym), tym bardziej potrzeba będzie rąk do pracy w magazynach i Biedronkach 😉

A cytatu nie znam. I znowu umieszczony w google nie odnosi mnie do żadnego konkretnego źródła 😜

Dnia 20.01.2019 o 21:43, fetyszysta napisał:

Jest różnica między stwierdzeniem faktu, krok po kroku wytykając poważne uszczerbki w myśleniu i dedukowaniu, a brakiem tolerancji.

Co więcej, uważam, że intelektualne ameby w umiarze też są potrzebne społeczeństwu. Im bardziej zbliżymy się do merytokracji (chciałbym), tym bardziej potrzeba będzie rąk do pracy w magazynach i Biedronkach 😉

A cytatu nie znam. I znowu umieszczony w google nie odnosi mnie do żadnego konkretnego źródła 😜

No cóż, cytatu ów nie znajdziesz gdyż był na jednym z prawicowych portali, a te są silnie cenzurowane przez lewicowe media. Nie dziwię się, że nie da się go znaleźć.

44 minuty temu, StefanWilmont napisał:

No cóż, cytatu ów nie znajdziesz gdyż był na jednym z prawicowych portali, a te są silnie cenzurowane przez lewicowe media. Nie dziwię się, że nie da się go znaleźć.

Jeżeli google i wolframalpha nazywamy cenzurującymi lewicowymi mediami, to muszę znowu zasugerować pewne problemy w funkcjonowaniu Twojego mózgu 😉

był  torturowany przez platforme    i to robi zwolenika   pisu co za bzdury

Dnia 21.01.2019 o 23:28, fetyszysta napisał:

Jeżeli google i wolframalpha nazywamy cenzurującymi lewicowymi mediami, to muszę znowu zasugerować pewne problemy w funkcjonowaniu Twojego mózgu 😉

Google jedna z najbardziej politycznie poprawnych organizacji świata. Wyborczą też czytasz?