Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mela93

Czym dla Was jest miłość?

Polecane posty

Gość Mela93

Piszę do Was, bo czuję się zupełnie zagubiona. Zaczęłam się zastanawiać czym tak naprawdę jest miłość? Czy to jest tak, że to się po prostu czuje i albo jest albo tego nie ma? Bo ja już sama nie wiem.
Zostawił mnie chłopak, po 2 latach związku stwierdził, że jest mu ze mną dobrze, lubi spotkania ze mną, nie wyobraża sobie braku rozmów i braku kontaktu ze mną po rozstaniu, będzie tęsknił, fizycznie go też pociągam, mówi że mu zależy, ale chyba tylko jak na dobrej przyjaciółce. I chciałby mnie kochać, ale tego po prostu nie czuje. Ale czy to wszystko co mi powiedział nie świadczy jednak o tym, że kocha? Przecież motyle w brzuchu wiecznie nie trwają.

Gość Gość

No właśnie jedno niewielkie słowo a tak wiele i obszerne ma znaczenia 🙂 Miłość dla każdego znaczy co innego. Nie wiem co to miłość, nie wiem czy kiedykolwiek byłam przez kogoś kochana. 

11 minut temu, Gość Mela93 napisał:

Piszę do Was, bo czuję się zupełnie zagubiona. Zaczęłam się zastanawiać czym tak naprawdę jest miłość? Czy to jest tak, że to się po prostu czuje i albo jest albo tego nie ma? Bo ja już sama nie wiem.
Zostawił mnie chłopak, po 2 latach związku stwierdził, że jest mu ze mną dobrze, lubi spotkania ze mną, nie wyobraża sobie braku rozmów i braku kontaktu ze mną po rozstaniu, będzie tęsknił, fizycznie go też pociągam, mówi że mu zależy, ale chyba tylko jak na dobrej przyjaciółce. I chciałby mnie kochać, ale tego po prostu nie czuje. Ale czy to wszystko co mi powiedział nie świadczy jednak o tym, że kocha? Przecież motyle w brzuchu wiecznie nie trwają.

Widocznie się odkochał( albo tylko wydawało mu się, że kochał, bo pomylił pożądanie z miłością) i wie co czuje.Między kochać a lubić jest duża przepaść.

Gość Gość

Pożądanie jest fajne. A przecież nie pożądamy przypadkowych osób tylko takie do których coś czujemy 🙂 może to miłość? 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Pożądanie jest fajne. A przecież nie pożądamy przypadkowych osób tylko takie do których coś czujemy 🙂 może to miłość? 

Powiedz to prostytutkom, poczują się docenione.

Gość Gosc

Miłość to chęć bycia z drugą osoba mimo jej wad, przedkładanie jej dobra ponad własne, to zgodność światopoglądu,  chronienie jej przed złem całego świata, bezinteresownosć itd

4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tylko kobiety tak mają.

Gość upp
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

to zgodność światopoglądu, 

o kurde 🙂

Gość Gość
11 minut temu, mi~ napisał:

Tylko kobiety tak mają.

Naprawdę,?? Jestem zawiedziona i to strasznie. Kłamiesz! 

7 minut temu, Gość Gość napisał:

Naprawdę,?? Jestem zawiedziona i to strasznie. Kłamiesz! 

Tylko się nie popłacz:D. Zaraz kłamiesz:D?Może po prostu to moja prawda, bo każdy ma prawo do swojej:D?

4 minuty temu, Iibed napisał:

to ty zyjesz 😄

gdzie sie ukrywalas ?

Nie żyję, nieważne, a tu się nie umiem odnależć i się błąkam taka zagubiona:D.Coś spieprzyłam w ustwieniach i nie ma opcji przywrócenia.

5 minut temu, Iibed napisał:

czego nie ma opcji przywrocenia ?
dlaczego sie nie przywitalas ?

A niby gdzie miałam się przywitać jak nie mam tej opcji:D?

i co ty za bzdury wypisujesz w tym drugim temacie usprawiedliwiajac jakiegos goscia ze moze keidys tak myslal i to wszystko jej wina ?

Nie wkurzaj mnie na dzień dobry[zły], bo nikogo nie usprawiedliwiam.Napisalam wyraznie, ze facet głupi a ona naiwna! Faceci nie myslą i na pewno nie głową w pewnych sytuacjach i to chciałam naiwnej uswiadomić.Jej wina, ze w taką bzdurę nie popartą faktami uwierzyła.

Miłość to uczucie które ma swoje etapy.

Najpierw jest zauroczenie (etap motyli w brzuchu), potem pojawia się pożądanie, po nim namiętność oraz w którymś momencie pojawia się miłość właściwa - czyli to uczucie, które sprawia, że chcemy z daną osobą spędzić całe życie, że nie wyobrażamy sobie bez niej/niego życia, że tęsknimy gdy jej/jego przy nas nie ma, że jesteśmy gotowi zrobić i poświęcić dla osoby którą kochamy bardzo wiele.

Miłość potrafi przyjść na różnych etapach relacji, ale czasem nie przychodzi wcale.

Czasem tylko wydaje nam się, że kochamy, czasem przechodzimy wszystkie etapy zakochania, prócz tego najważniejszego, bo miłość, jako taka, nie przychodzi; wtedy namiętność szybko się wypala i tak chyba było w przypadku twojego chłopaka autorko. Pozostało przyzwyczajenie i poczucie przyjaźni, ale zabrakło tego najważniejszego. 

jakiej opcji nie masz nie kumam ? tam gdzie zawsze bywamy 😄

Ech, w nocy się po raz pierwszy zalogowałam i sprawdzałam jak to działa.Klikałam na wszystko i jak kliknęłam na kopertę to się okazało, ze jestem na komunikatorze i chcialam z tego wyjść.Byla opcja 'wylącz komunikator"więc wylączyłam i teraz nie ma u góry tej koperty koło dzwonka:D.Nie ma opcji "wlącz"

nie wkurzam pisze co mysle wygladalo to jak usprawiedliwianie faceta ktory de facto z nia gada i jeszcze ja zastraszyl zeby wykasdowala niepochlebne wpisy o nim straszac jakimis przepisami niemającymi kompletnie zastosoania w tej sytuacji.

mniejsza o to. czego szukasz to moze pomoge z tymi ustawieniami ?

Jak ty czytasz:D? Jakaś zazdrosna baba ją zastraszała przecież.

stare emotki nie działają czasmai wchodzi ta smiejaca 😄

Widzę, że nie działają, ale te nowe są dla gimbazy.

Gość hehe

mi~jest ciemna masa 😄 kliknij w myszke

Gość liska8888

Wsparcie, empatia, dbanie o czyjeś dobro, wzajemność w tych kwestiach, praca na dobrą komunikacją. "KOCHAĆ KOGOŚ W SPOSÓB WŁAŚCIWY ZNACZY CHCIEĆ DLA NIEGO DOBRA" - św. Tomasz z Akwinu

1 minutę temu, Iibed napisał:

ja nie mam zadnego komunikatora na tym dzwonku sie ustawia powiadomienia wtedy jak czytasz inne strony to masz powiadomienia z kafeterii ze ktos cos napisal do ciebie.
jak logujesz sie z teleofnu to zmien w opcjach na wersje komputerowa i moze sie pojawi.

Taaa, nie masz komunikatora:D Dobry zart:D.Koło dzwonka była koperta i jej nie ma, bo wyłączyłam.

Wyłączyłam wszyskie powiadomienia na maila, bo mam de facto wiesz jaki mail i mnie zbanują:D.

Czytałam jak jedna kobieta pisala, że miała konto na zmyslonym mailu to jej bana dali i musiała na nowo konto zakładac, więc przezornie te wszystkie powiadomienia na maila wyłączyłam, ale nie wiem czy to coś da:D.

Gość liska8888
15 minut temu, Narodowy napisał:

Miłość to uczucie które ma swoje etapy.

Najpierw jest zauroczenie (etap motyli w brzuchu), potem pojawia się pożądanie, po nim namiętność oraz w którymś momencie pojawia się miłość właściwa - czyli to uczucie, które sprawia, że chcemy z daną osobą spędzić całe życie, że nie wyobrażamy sobie bez niej/niego życia, że tęsknimy gdy jej/jego przy nas nie ma, że jesteśmy gotowi zrobić i poświęcić dla osoby którą kochamy bardzo wiele.

Miłość potrafi przyjść na różnych etapach relacji, ale czasem nie przychodzi wcale.

Czasem tylko wydaje nam się, że kochamy, czasem przechodzimy wszystkie etapy zakochania, prócz tego najważniejszego, bo miłość, jako taka, nie przychodzi; wtedy namiętność szybko się wypala i tak chyba było w przypadku twojego chłopaka autorko. Pozostało przyzwyczajenie i poczucie przyjaźni, ale zabrakło tego najważniejszego. 

amen 🙂

Gość Gość

To Ty i ja ❤️

nie wiem jak sie do kogos pisze bo bym napisa moze pojawilaby ci sie koperta skoro tak ci jej brakuje 😄

zawsze mozesz zalozyc nowy nick.

Może przestań klamać.Taak chciałam się przywitać.

Gość Świat wiedzy

Czy mi~ to dawna mamucha???

10 minut temu, Iibed napisał:

nie wiem jak sie do kogos pisze bo bym napisa moze pojawilaby ci sie koperta skoro tak ci jej brakuje 😄

zawsze mozesz zalozyc nowy nick.

Nie wiem jak można tak kłamać.

3 minuty temu, Gość Świat wiedzy napisał:

Czy mi~ to dawna mamucha???

Spieprzaj ...ko, bo wiem kim jestes i robisz to celowo, a do jakiejkolwiek wiedzy to ci daleko.

8 minut temu, Iibed napisał:

nie wiem jak wylaczylas te koperte u mnie sie nie da 😄 moze spamowals komus wiaodmosciami i ci wylczyli 😄

nie mam pojęcia jak się te koperte wyłacza.

A podobno nie masz komunikatora.Dobra, mam dość tych ...skich insunyacji.

Gość hehe

To ta mamucha wiedźma klamczuszka 😄 mi

4 minuty temu, Gość hehe napisał:

To ta mamucha wiedźma klamczuszka 😄 mi

Posłuchaj kre/tynko siedzisz cały czas na pewnym temacie, bo nie masz za grosz honoru.

Ja się nikomu nigdy na temat nie wpieprzalam, bo w przeciwieństwie do ciebie honor mam, więc przestań za mną łazić i zajmij się bachorami.Wiem, że chciałabyś byc taka jak ja  i stąd te wpisy, bo sądzisz, ze ktoś ci uwierzy i choc przez chwilę będziesz mogła z kimś pogadac.