Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Dlaczego Polacy nie zrobią protestu jak we Francji tylko narzekają w internecie?

Polecane posty

Gość Gość

Przecież my mamy trzy razy gorsze warunki i ceny w proporcji do zarobków niż oni. Dlaczego nawet tchórzliwi z natury Francuzi pokazali większe jaja niż Polacy, a my nadal mamy mentalność niewolnicza, żyjemy dla pracy za gówniane pieniądze, poświęcamy się jej i jeszcze do tego państwo nam kradnie ogromną część naszych słabych zarobków. W dodatku mamy być najwydajniejszą i najciężej pracującą siłą roboczą w Europie i w każdym kraju, nawet w rodzimym Polacy mają pracować najciężej, albo ich wyrzucają z pracy, nawet Ukraińców już lepiej traktują. 

Gość niemusiszwiedzieć

też tego nie rozumiem, wydaje mi się, że większość ludzi tutaj po prostu woli narzekać i kombinować. Ci co mają głowę już dawno wyjechali i jak się nauczyli języka i brzmią jak niemiec, francuz czy anglik to żyją normalnie bez lęku o przyszłość czy los dzieci.

Gość Pracujemy dla niemcow

I co to da??? Wszystko w Polsce jest w rekach niemcow. PO wyprzedala Polske przez te lata i nic nie zrobisz. Trzeba inwestowac w Polske i pomalu odzyskiwac to co stracilismy.

Gość niemusiszwiedzieć

skoro jest w losach niemców to niech nam płacą niemieckie pieniądze.

Gość niemusiszwiedzieć

na początek ludzie powinni wyjść i rządać podniesienia pensji minimalnych tak przynajmniej na początek o 500 złotych w skali miesiąca

Gość Gość

U nas jak podniosą pensje to zawsze podniosą ceny jeszcze bardziej.

Gość gosc

u nas sie gardzi innoscia po prostu.... bezrobotni, szukajacy pracy sa tepieni. ja mam dosyc, nie chce byc nazwana pasozytem przez madrzejszych ode mnie to robie na umowie zlecenie prace ponad moje sily psychiczne i biore mocne leki na depresje, bede szczesliwa jak wpadne pod samochod i umre w koncu.

gdyby Polki i Polacy posiadali oszczędności na miesiąc lub dwa miesiące to można spróbować wykonać EKSPERYMENT 

na skalę 'światową' z nagrodą NOBLA 

i nie przybyć do pracy przez cały miesiąc do hipermarketu Auchan, OBI, Castorama lub do Galerii JEDNA z DRUGĄ 

ale Polki i Polacy NIE posiadają żadnych oszczędności ,

pół jajka na śniadanie, mirabelki ze słoika, pół chleba i do roboty , szichta czeka i robota ,

300 - 400 Euro miesięcznie Netto w Polsce a 500 Euro netto w Polsce zarabia PAN ,

rozmowa o podwyżkę płacy kończy się tekstem - wypad natychmiast i wynocha !

zatem 

Niemcy, Francuzi, Anglicy, hAmerykanie nami rządzą , zarabiają na Nas miliony pieniędzy 

ale trzeba pracować w ciszy aby nie wylecieć na bruk !

Gość pravi

socjalizm out, konserwatywny kapitalizm in