Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dragon

Co popycha kobietę do niewierności? :)

Polecane posty

Gość aco Ci pasuje?

Dlaczego zdradza kobieta:
1. Czuje się zaniedbana, ignorowana lub niedoceniana. Bardziej traktowana jak gosposia bądź dyrektor finansowy niż jak kobieta.
2. Ma niską samoocenę. Aktywność seksualna poza związkiem sprawia, że przez chwilę czuje się pożądana, chciana, potrzebna i kochana.
3. Pragnie głębszej intymności, bo ze stałym partnerem brakuje jej przytulania, całowania, dotykania. Ta grupa kobiet również często cierpi na zaburzenia odżywiania. Kompulsywne objadanie rekompensuje odczuwanie emocjonalnej pustki.
4. Chce się zemścić. Kobieta, która czuje się pozbawiona mocy w relacji, może zdradzać w odwecie za poniesione w związku krzywdy.
5. Jest samotna. (W tej grupie są kobiety, które mieszkają same, bo mąż pracuje w innym mieście lub często wyjeżdża).
6. Jest znudzona rutyną w małżeństwie. Jej organizm domaga się mieszanki hormonów dopaminy i oksytocyny, którą zapewnia nowy romans.
7. W związku występuje niedopasowanie seksualne. Brak orgazmu i spełnienia w łóżku popycha ku nowym kontaktom seksualnym.
8. Pragnie zakończyć relację, ale nie ma odwagi. Prowokuje rozstanie zdradą.
9. Wie, że partner chce odejść. Dlatego nawiązuje nowe kontakty, żeby nie zostać sama.
10. Jest uzależniona od seksu lub bycia w relacji seksualnej. To jest sposób zaspokojenia potrzeb uczuciowych. Takie zaburzenia zachowania najczęściej są wynikiem wcześniejszego urazu seksualnego lub głębokiego nadużycia emocjonalnego.
11. Zbyt wiele oczekuje od małżeństwa. Stoi za tym niedojrzałość emocjonalna, czasem narcyzm, co skutkuje oczekiwaniem, że związek zaspokoi każdą potrzebę.
12. Nie ma przyjaciółek. Kobieta, która została w jakiś sposób zaniedbana przez matkę, ma potrzebę stałych, wspierających przyjaźni z kobietami. Jednak nie potrafi ich nawiązywać lub w nich wytrwać. Zamiast tego szuka wsparcia u mężczyzn poprzez nawiązywanie licznych kontaktów seksualnych, które są namiastką bliskości.

5 minut temu, Gość Dragon napisał:

.

Gość Gienek

13. zakochała się..  .franca

Gość Monika
3 godziny temu, Gość aco Ci pasuje? napisał:

12. Nie ma przyjaciółek. Kobieta, która została w jakiś sposób zaniedbana przez matkę, ma potrzebę stałych, wspierających przyjaźni z kobietami. Jednak nie potrafi ich nawiązywać lub w nich wytrwać. Zamiast tego szuka wsparcia u mężczyzn poprzez nawiązywanie licznych kontaktów seksualnych, które są namiastką bliskości.

Pomieszales ;)

Brak akceptacji ojca,odrzucenie,porzucenie moze skutkowac w przyszlosci szukaniem "akceptacji ojcowskiej" w ramionach wielu mezczyzn. Dlatego ojciec jest bardzo wazny w zyciu dziecka. Zarowno dziewczynki jak i chlopca (wszelkie funkcje spoleczne, samoakceptacja itp itd).

Gość Gość

Do Gość Monika: ty też nieco namieszałaś.  Kobiety, jak i mężczyźni, nie tyle szukają co akceptują poprzez skrzywienie emocjonalne  znaczenie "miłości czy akceptacji",  związane poprzez seksualne molestowanie lub seksualne wykorzystywanie w dzieciństwie.

To tak jakby  powielać stereotyp że młodsze kobiety wolą starszych mężczyzn bo szukają "tatusia" którego nigdy nie miały. Punkt Nr.12 jest bardziej złożony niż Gość aco Ci pasuje? opisał. 

Gość Monika, zgadzam się z Tobą w 100% że bezwzględu na płeć dziecka,  obydwoje (mądrzy i rozsądni) rodzice są ważni dla prawidłowego rozwoju dziecka. Tak jak i w małżeństwie, tak i w rodzicielstwie, jedna osoba nie uciągnie tego samego wózka.  Oczywiście istnieją wyjątki, ale to minimalny %  w stosunku do przeciętności.

Gość Monika

Ojciec uczy mala dziewczynke szacunku do siebie samej i tego jak powinien traktowac ja mezczyzna i jakich bedzie wybierac w przyszlosci, wiec rzeczywiscie pomieszalam :D To dlatego,ze udzielalam sie w temacie gdzie mama byla zazdrosna o uczucia corki do taty. tu chodzi o zdrade.

Pozdrawiam :)

Gość gosc

Pomijając latawice, zwykle zdrada ze strony partnera w ramach odwetu. Bardzo głupie moim zdaniem.

Gość ania

13. zakochała się..  .franca 🤣 smieszne. Moim zdaniem przygoda, ciekawosc, kobieta czuje sie atrakcyjniesza😉, wiadomo jak do tego zonaty, to kadzi bez umiaru, zeby szybciej poszlo a panie wierza 😎. Dziecinstwa, bym w to nie wplatywala, ludzie teraz wszelkie porazki dziecinstwem tlumacza, trzeba brac opdowiedzialnosc za siebie a nie zwalac na przeszlosc. Co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr tak jest latwiej zyc

Tak jak faceci czasem myślą fiutami, tak kobietom włącza się myślenie waginalne. Najczęstszy powód zdrady jest banalny - pojawił się inny facet który ją pociąga, do tego egoizm i już zdrada gotowa. Oczywiście wymówek zawsze jest masa, ale prawda jest taka, że żadna wymówka nie usprawiedliwia zdrady. Jak komuś źle to trzeba szukać rozwiązania, a jak nie da się znaleźć rozwiązania, to trzeba odejść.

Gość gość

co popycha? 

1. awantury, czepianie się, brak zrozumienia, BRAK SKRUPUŁ - 111111111111111111111111111111111111111111111111 !!!!!!

2. męskie panowanie mające znamiona psychopatii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mężczyzna religijnie nie uwarunkowany  to BESTIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ania

rozwiazanie jest otworzyc  sie na potrzeby drugiej strony a przede wszytskim o nich rozmawiac a nie czesto gesto czlowiekj mysli, ze ok a druga strona szuka pocieszyciela. Dobra milego dnia wam zycze bo nie wiem jak wy ale ja w pracy 😉. Dragon  trzymaj sie

Gość gość

ty ania, jaki ty masz rodzaj pracy, że przesiadujesz tu 20 na 24? i jeszcze żebyś coś mądrego pisała..

psycholu uzależniony, na terapię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dragon ci się chce, lecz gdyby on cie chciał, już byłoby po fakcie...ot, paradoks

Gość ania

ty ania, jaki ty masz rodzaj pracy, że przesiadujesz tu 20 na 24? i jeszcze żebyś coś mądrego pisała..

psycholu uzależniony, na terapię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dragon ci się chce, lecz gdyby on cie chciał, już byłoby po fakcie...ot, paradoks

czy ja ciebie czlowieku w Jakis sposob obrazam, takze nie zycze sobie takich opini. Widzisz nie kazdy kopie doly, pracujac na komputerze kazdy ma dostep do internetu... dalej sie domysl dasz rade....

Jakas nieszczesliwa musisz byc, zakladam, ze pani. Czlowieku ja mam meza, po prostu sobie pisze i tyle to juz zabronione. Chyba cos masz do Dragona to najlepiej z nim obgadaj nie wyklocaj sie ze mna

Pokaz swoja tworczosc poczytamy twoje madrosci no dawaj nie ukrywaj sie.  

Nie przebywam 20 na dobe cos kiepsko weszysz to pewnie ta baba czysta niczym lza.

Gość gość

męża masz i z Dragonem często rozmawiasz, kazdy myśli to samo...

A poza tym, nigdy nie byłam świadkiem jakiś zainteresowań dragonem...a ja sam wiem co czuję i kto mnie obchodzi, a ty mi nie wmawiaj

Gość Gość gość Gość

Co ją popycha do niewierności?? Jak trafi na dobrego popychacza, to po niej - nic więcej się nie liczy a jeszcze jak ma kasę.

Gość gość

co popycha?

WŁAŚNIE KAFETERIA 

czego przykładem jak ania,  która sobie tylko pisze....

Gość gość

ania, a mąż wie, że tytu piszesz? bo, ja kiedyś pisałam...i kiedy zobaczył ile tu tematów o miłości, to wmówił mi, ze w kimś zakochałam...i była awantura... a ty jak? za plecami to robis

Gość Niewiem

Ale bzdury..bzdury na bzdurach...

Gość Gość

Ujowy mąż 

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Ujowy mąż 

Za to jak rypie, chciałabyś takiego.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Za to jak rypie, chciałabyś takiego.

Na tę chwilę to nie potrzebuje żadnego. 

Gość ania

czy ja was drogie panie obrazam, tak uwazam dalej, ze seks odgrywa bardzo wazna role w zwiazku. Wy musicie miec ogromne braki w tej dziedzinie, dlatego ciagle wylewacie swoje frustracje. Zadbajcie o siebie i o zwiazek a zapewniam, ze zlosc na caly swiat wam przejdzie . Milego dnia wam zycze

Gość Wierny sobie

Brak uczuć,szuka tego czego nie moze znaleźć lub zgubiła z obecnym partnerem,myśli że przy innym będzie jej lepiej i poczuje się kochana.

Gość gość

zgadzam się z Wiernym Sobie, gdybym miała miłość od męża, o nikim w życiu bym nie pomyślała...

Gość gość

Gdybym czuła się kochana, nie zadałabym się z nikim. 

Gość gość

Gdybym czuła się kochana, nie zadałabym się z nikim. 

Gość gość

A powodem zdrady nie jest po prostu pożądanie i tyle? Po co dopisywać do tego zaraz jakieś teorie. 

Gość gość

pożądanie mam w d.....

chcę, żeby ktoś pomógł mi żyć, bo wpadłam w deprechę, rozumiesz baranie?????

Gość gość

ja zdradziłam faceta bo chciałam się na nim odegrać za to, że spotykał się za moimi plecami z innymi kobietami, w dodatku zapomniał o moich urodzinach. 

Znam też przypadek koleżanki, która zdradzała faceta z różnymi facetami bo go nie kochała a była z nim "z braku laku".

jedno jest pewne - szczęśliwie zakochana i zadbana przez faceta kobieta nie zdradzi. 

Myślę, że to podobnie też działa w drugą stronę. 

Gość gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

A powodem zdrady nie jest po prostu pożądanie i tyle? Po co dopisywać do tego zaraz jakieś teorie. 

pożądanie bardziej ma miejscu u facetów. U was ten popęd seksualny jest silniejszy i niestety facetowi łatwiej przychodzi zdrada z tak prymitywnych pobudek.

Kobiety nie mają aż takich "potrzeb". Więc jak zdradzają to raczej dlatego, że nie kochają albo czują się niekochane i szukają tego poczucia bliskości gdzie indziej.