Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi88

Mama 4 plus - tak czy nie?

Polecane posty

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

To po co siedzisz na babskim forum?

Bo to dla mnie kulturowa egzotyka, poza tym płacą mi za to, i to nie 5 gr jak ktoś wycenił 😄

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Bo to dla mnie kulturowa egzotyka, poza tym płacą mi za to, i to nie 5 gr jak ktoś wycenił 😄

Aha. Jasne. Po prostu nie masz lepszych zajęć. Produkujesz siętu juz długie godziny.

Gość Kikut
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

To po co siedzisz na babskim forum?

Jak to, tutaj moze uwazac sie za lepiej wyksztalcona i wiecej wiedzaca i moze sie ponabijac. Bo niby tak duzo wie. Ale mnie ta odpowiedz nie usatysfakcjonowala. Dalej nie widze, zebys opisala, jak krowie na rowie, plusy i oczywista dobroc programu mama+, dlaczego pierwsze dzieci sa pozbawione swiadczenia 500? 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

To dlaetgo takie bzdury z dupy wypisujesz? Totalnie bez sensu klepiesz te posty, żeby zrobić gównoburzę?

To w sumie dobrze. Bo już byłam zmartwona, że mamy aż tak głupie i ślepe jednostki w społeczeństwie.

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

A napisałam, że coś takiego nie miało miejsca? W którym miejscu?

Na świetlicy co prawda nigdy nie siedziałam bo po szkole szło się do domu lub do koleżanki, ale młodszego rodzeństwa doglądałam. Nie widzę w tym żadnego problemu. Traumy nie mam, żyję mam się świetnie. Dodam, że w podstawówce byłam najlepszą uczennicą, skończyłam dobre liceum a potem dobre studia. Moje rodzeństwo też sobie świetnie radzi. A brat ma doktorat z fizyki.

Jak świat światem starsze rodzeństwo doglądało młodsze. Nie wiem co w tym złego. Teraz od razu dzieciak ma traumę jak musi w domu coś robić, ma jakieś obowiązki. Wszędzie trzeba za rączkę prowadzić, zawozić, dowozić i wiecznie organizować czas. 

No widzisz niby coś tam w życiu osiągnęliście a dalej masz wpojony fałszywy kult zapiertolu jako najwyższej wartości człowieka. Jak za komuny. Tak jakby inny człowiek z samego tytułu bycia obywatelem III RP był nic nie warty i nie powinno mu się należeć minimalne utrzymanie z bycia w tejże wspólnocie.

Może Twoja mama miała zaburzone priorytety, była karierowiczką, ale żaden człowiek z właściwymi priorytetami nie dopuściłby do sytuacji aby dla zysków prywaciarzy cierpiała jego rodzina. A już jeżeli ogólnie miała z tego grosze to musiała mieć zaniżone poczucie własnej wartości, no sorry ale to jest bycie ofiarą wyzysku na własne życzenie. Tak, bo niedopilnowanie, mniejsza troska, klucz na szyi, życie w pośpiechu, podbudowywanie swego nieszczęścia zasadą "cienżkom pracom ludziem sie bogacom" znamiona te wypełnia. Później dochodzi do anomii, gdzie obowiązki rodzicielskie cedowane są na starsze dzieci ot tak z automatu, bez wyboru jak w stadzie pingwinów a nie cywilizowanej rodzinie. To, że coś miało miejsce w przeszłości nie oznacza, że było dobre, bo stale ewoluujemy w celu rozwinięcia bardziej satysfakcjonującego modelu życia. I w nim DZIECIŃSTWO powinno być DZIECIŃSTWEM a nie imitacją rodzicielstwa, bo matka w imię fałszywych imperatywów rodem z komuny woli się dorobić (albo częściej narobić a g,,,no zarobić, tym bardziej współczuje).

Gość babytotrutnie

mama srama

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Kurcze, a kto komu każe pracować w sklepie u janusza. Przecież inteligentny człowiek może znaleźć dowolną inną pracę lub założyć swój własny (nie januszowy) biznes. Jeśli natomiast jedyną opcją dla kobiety była praca u janusza to ewidentnie jest coś z nią nie tak. A jeśli jest z nią coś nie tak, to czy serio powinno namawiać się ją do rozmnażania? Czy serio będzie w stanie wychować dobrze dzieci. Śmiem wątpić.

Tak, w warmińsko mazurskim będą pracować w fabryce Specex :D :D :D produkować autonomiczne ubery o wysokiej wartości dodanej :D

Gość looooooomatkoooooo

"No widzisz niby coś tam w życiu osiągnęliście a dalej masz wpojony fałszywy kult zapiertolu jako najwyższej wartości człowieka. Jak za komuny. Tak jakby inny człowiek z samego tytułu bycia obywatelem III RP był nic nie warty i nie powinno mu się należeć minimalne utrzymanie z bycia w tejże wspólnocie.

Może Twoja mama miała zaburzone priorytety, była karierowiczką, ale żaden człowiek z właściwymi priorytetami nie dopuściłby do sytuacji aby dla zysków prywaciarzy cierpiała jego rodzina. A już jeżeli ogólnie miała z tego grosze to musiała mieć zaniżone poczucie własnej wartości, no sorry ale to jest bycie ofiarą wyzysku na własne życzenie. Tak, bo niedopilnowanie, mniejsza troska, klucz na szyi, życie w pośpiechu, podbudowywanie swego nieszczęścia zasadą "cienżkom pracom ludziem sie bogacom" znamiona te wypełnia. Później dochodzi do anomii, gdzie obowiązki rodzicielskie cedowane są na starsze dzieci ot tak z automatu, bez wyboru jak w stadzie pingwinów a nie cywilizowanej rodzinie. To, że coś miało miejsce w przeszłości nie oznacza, że było dobre, bo stale ewoluujemy w celu rozwinięcia bardziej satysfakcjonującego modelu życia. I w nim DZIECIŃSTWO powinno być DZIECIŃSTWEM a nie imitacją rodzicielstwa, bo matka w imię fałszywych imperatywów rodem z komuny woli się dorobić (albo częściej narobić a g,,,no zarobić, tym bardziej współczuje)."

Ale z Ciebie wredna s .... niemal na każdym kroku dopierdalasz każdej kobiecie która pracuje . 

Alfo i omego jakby każda kobieta siedziała w domu to kto uczyłby twoje dzieci w szkole  ? kto odbierał poród w szpitalu ? kto sprzedawał  w sklepach  ?

Pamiętasz  jak facet oblał benzyna  2 babki ktore pracowały  w opiece  społecznej  i podpalił biuro . Dwie kobiety sa okleczone na cale zycie to jakiś ciec głosił takie własnie poglądy jak Ty. Pewnie sie ucieszyłaś bo w końcu "glupie biurowy "dostały za swoje . 

Gość gość
30 minut temu, Gość Kikut napisał:

Ktos odpisal, ze dlaczego ma doplacac do jedynaka samotnej mamy i co go obchodzi, ze samotna? To odpowiedzialam, ze co zatem mnie ma obchodzic, ze mama 4plus nie pracowala i dlaczego mamy do tego dokladac?

Pare stron wczesniej jedna z dziewczyn napisala, ze jej mama od 23 lat prowadzi swoj sklep kosmetyczny. Ze pracowala przed i w ciazach niemalze do rozwiazania, a jest ich 3. I, ze symulacja emerytury na teraz wyniosla zawrotna sume 350 zl:/ I teraz - wg tych z rzadu, ta pani ma pewnie z dochodow myslec o swojej przyszlosci, inwestowac teraz, zeby miec na pozniej, bo emerytura z DG to zadne kokosy i to wiadomo nie od dzis. Spoko. Ale taka mamcia na caly etat, co ma 4 i wiecej martwic sie nie musi, bo o nia zadba kto inny... ze 750 to grosze? Ale pracowac nie musiala na to. Policz 750 razy kilkadziesiat lat, mozna zalozyc, ze bedzie sie cieszyla niezlym zdrowiem.

Jeśli otrzyma 350 zł musi to być konsekwencją najniżej odprowadzanych składek. Wcale mi jej nie szkoda. Pewnie 1/8 etaciku na papierze, co? ;)

Taki prywaciarz pragnie się dorobić szybkim kosztem, jeszcze mu wpajają jako on wyjątkowy i aby odddawał jak najmniej "złodziejom" (państwu, które dystrybuuje te środki w społeczeństwie) a kosmetykcza to mało innowacyjny biznes. ...yzmem byłoby płakać za takimi "biznesmeneami"

Gość Kikut
16 minut temu, Gość gość napisał:

No widzisz niby coś tam w życiu osiągnęliście a dalej masz wpojony fałszywy kult zapiertolu jako najwyższej wartości człowieka. Jak za komuny. Tak jakby inny człowiek z samego tytułu bycia obywatelem III RP był nic nie warty i nie powinno mu się należeć minimalne utrzymanie z bycia w tejże wspólnocie.

Może Twoja mama miała zaburzone priorytety, była karierowiczką, ale żaden człowiek z właściwymi priorytetami nie dopuściłby do sytuacji aby dla zysków prywaciarzy cierpiała jego rodzina. A już jeżeli ogólnie miała z tego grosze to musiała mieć zaniżone poczucie własnej wartości, no sorry ale to jest bycie ofiarą wyzysku na własne życzenie. Tak, bo niedopilnowanie, mniejsza troska, klucz na szyi, życie w pośpiechu, podbudowywanie swego nieszczęścia zasadą "cienżkom pracom ludziem sie bogacom" znamiona te wypełnia. Później dochodzi do anomii, gdzie obowiązki rodzicielskie cedowane są na starsze dzieci ot tak z automatu, bez wyboru jak w stadzie pingwinów a nie cywilizowanej rodzinie. To, że coś miało miejsce w przeszłości nie oznacza, że było dobre, bo stale ewoluujemy w celu rozwinięcia bardziej satysfakcjonującego modelu życia. I w nim DZIECIŃSTWO powinno być DZIECIŃSTWEM a nie imitacją rodzicielstwa, bo matka w imię fałszywych imperatywów rodem z komuny woli się dorobić (albo częściej narobić a g,,,no zarobić, tym bardziej współczuje).

Hahahahahahha o ... hahahahahahhaaha:D

Gość Kikut

Jeśli otrzyma 350 zł musi to być konsekwencją najniżej odprowadzanych składek. Wcale mi jej nie szkoda. Pewnie 1/8 etaciku na papierze, co? 😉

Taki prywaciarz pragnie się dorobić szybkim kosztem, jeszcze mu wpajają jako on wyjątkowy i aby odddawał jak najmniej "złodziejom" (państwu, które dystrybuuje te środki w społeczeństwie) a kosmetykcza to mało innowacyjny biznes. ...yzmem byłoby płakać za takimi "biznesmeneami"

Jakie 1/8 etatu, jak ma dzialalnosc? Ta dziewczyna pisala, ze ten zus to 1200 zl.

Gość gość
27 minut temu, Gość Gość napisał:

No profesor. Ale wiem. Ty znasz się lepiej na ekonomii niż niejeden profesor. I do tego masz najlepsze kwalifikacji aby podważać czyjeś wykształcenie. Co tam doktoraty, wieloletnie działalność naukowa, studia MBA. Kafeterienka wie lepiej.

Praktyka pokazuje, że swojskie myślenie jest lepsze niż jedokierunkowe myślenie zabetonowanych technokratów mających obsesje na punkcie zysków przeklejający jak Balcerowicz w skali 1:1 rozwiązania najbardziej rozwarstwionego USA. Mogliśmy wybrać socjaldemokratyczne rozwiązania skandynawskie, ale Balcerek nawet nie zajrzał do 700 stronicowego raportu pod przewodnictwem Kieżuna (tak, tak również fetyszyzowany ekonomista) co może świadczyć o tym, że był lobbowany przez Zachód.

Gość gość
30 minut temu, Gość gość napisał:

o, będzie artykuł kolejny na wp.pl? :D

Gość Kikut
6 minut temu, Gość gość napisał:

Jeśli otrzyma 350 zł musi to być konsekwencją najniżej odprowadzanych składek. Wcale mi jej nie szkoda. Pewnie 1/8 etaciku na papierze, co? 😉

I doczytaj na przyszlosc, bo na dzis by emerytura by wyniosla 350, a jeszcze kilkanascie lat jej zostalo i nie jest kosmetyczka, tylko ma sklep kosmetyczny... i potem sie dziwic komentarzom, jak sie nawet madralom czytac nie chce.

Gość gość gość

"Teraz widać ze pani która  ciągle  krytykuje pracujących pochodzi z patologi która cale życie żyje na zasiłkach . Człowiek  który wychowuje sie w porządnej rodzinie jest nauczony szacunku do pracy . 

Gość gość
3 minuty temu, Gość Kikut napisał:

Jakie 1/8 etatu, jak ma dzialalnosc? Ta dziewczyna pisala, ze ten zus to 1200 zl.

Jak się ma dzialalność to zus płacisz bez względu na to, czy na niego zarabiasz. Zus płaciła ale "nic" nie zarabiała...pewnie całymi latami...

Gość gość
5 minut temu, Gość gość gość napisał:

"Teraz widać ze pani która  ciągle  krytykuje pracujących pochodzi z patologi która cale życie żyje na zasiłkach . Człowiek  który wychowuje sie w porządnej rodzinie jest nauczony szacunku do pracy . 

mnie uczono 😄

Rośnie nam dziś Polska jak wiosenny łan,
Sen prostych ludzi stojących u szczęścia bram.
Nasz jasny sen - to wielki lot,
To kłos i stal - to sierp i młot.
Do traktorów!... do traktorów!...
Niech się święci pokój, praca i plan!

Hej, junacy - hej, chłopcy, dziewczęta,
do roboty!... do roboty!...
Jedno hasło jak rozkaz pamiętaj:
Do roboty!... do roboty!...
Za młoty, hej, ojczyzny wolne dzieci, dzielne dzieci.
Do roboty! - serca w górę, myślą świecić.
Raz!... dwa!... do roboty!
Czas brać kielnie w garść!

Gość Kikut

Jak się ma dzialalność to zus płacisz bez względu na to, czy na niego zarabiasz. Zus płaciła ale "nic" nie zarabiała...pewnie całymi latami...

I ten zus to nic, to nie liczy sie do emerytury? Czyli z 1200 zl przez 23 lata na dzis ma 350 zl emerytury. Z tego co wiem, to wlasnie trzeba placic zus, zeby wypracowac emeryture? Mozesz mnie oswiecic, co do tego maja ewentualne dochody z dg?

Gość Gosc
Dnia 27.01.2019 o 12:29, Gość Ela napisał:

Co ty pieprzysz? Jakbys byla nie z tej ziemi. 

Nie tylko patologia bierze 500+. To ra

Dwa :500 + jest na prokreacje a nie dla wygodnych mamusiek jedynakow. 

Nie ma dofinansowan opiekunek? Nie ma przedszkoli? Chyba nie mieszkasz w Polsce i nie masz dzieci. Takie szczekają najwiecej.

Co do pytania jestem ZA! Mam dwojke dzieci i widze ile trzeba włożyc cięzkiej pracy by wychowac ich na ludzi a co dopiero 4! 

No ja moeszkam w Polskich realiach, na zlobek nie ma szans, bo mam za malo dzieci. Niestety jak dla mnie wiekszosc matek, ktore maja 4 lub wiecej dzieci nie jest w stanie im zapewnic odpowiednich warunkow zycia, ale sie tym nie przejmuja, te dzieci nie zyja w dobrych warunkach i a to jest po prostu nieodpowiedzialnosc, a nie poswiecenie

Gość Kikut
20 minut temu, Gość looooooomatkoooooo napisał:

"No widzisz niby coś tam w życiu osiągnęliście a dalej masz wpojony fałszywy kult zapiertolu jako najwyższej wartości człowieka. Jak za komuny. Tak jakby inny człowiek z samego tytułu bycia obywatelem III RP był nic nie warty i nie powinno mu się należeć minimalne utrzymanie z bycia w tejże wspólnocie.

Może Twoja mama miała zaburzone priorytety, była karierowiczką, ale żaden człowiek z właściwymi priorytetami nie dopuściłby do sytuacji aby dla zysków prywaciarzy cierpiała jego rodzina. A już jeżeli ogólnie miała z tego grosze to musiała mieć zaniżone poczucie własnej wartości, no sorry ale to jest bycie ofiarą wyzysku na własne życzenie. Tak, bo niedopilnowanie, mniejsza troska, klucz na szyi, życie w pośpiechu, podbudowywanie swego nieszczęścia zasadą "cienżkom pracom ludziem sie bogacom" znamiona te wypełnia. Później dochodzi do anomii, gdzie obowiązki rodzicielskie cedowane są na starsze dzieci ot tak z automatu, bez wyboru jak w stadzie pingwinów a nie cywilizowanej rodzinie. To, że coś miało miejsce w przeszłości nie oznacza, że było dobre, bo stale ewoluujemy w celu rozwinięcia bardziej satysfakcjonującego modelu życia. I w nim DZIECIŃSTWO powinno być DZIECIŃSTWEM a nie imitacją rodzicielstwa, bo matka w imię fałszywych imperatywów rodem z komuny woli się dorobić (albo częściej narobić a g,,,no zarobić, tym bardziej współczuje)."

Ale z Ciebie wredna s .... niemal na każdym kroku dopierdalasz każdej kobiecie która pracuje . 

Alfo i omego jakby każda kobieta siedziała w domu to kto uczyłby twoje dzieci w szkole  ? kto odbierał poród w szpitalu ? kto sprzedawał  w sklepach  ?

Pamiętasz  jak facet oblał benzyna  2 babki ktore pracowały  w opiece  społecznej  i podpalił biuro . Dwie kobiety sa okleczone na cale zycie to jakiś ciec głosił takie własnie poglądy jak Ty. Pewnie sie ucieszyłaś bo w końcu "glupie biurowy "dostały za swoje . 

Cos Ty, szkoda nerwow na trola. 

Gość gość

xxx

Zamknij ryjek smarkatko :*

Żywie nadzieje, ze niedługo sklepy przyjmą w pełni zautomatyzowane rozwiązania japońskie bez udziału zasobów ludzkich, część pracy już można zautomatyzować i robotyzować i dobrze. Skończy się gloryfikacja siedzenia na kasie jako wyższego stopnia człowieczeństa niż realizacja na polu rodzicielstwa. Ja akurat miałam 50/50 chociażby w LO pod względem podziału na płeć wśród nauczycieli, więc nie wiem dlaczego dałaś to jako przykład zawodu silnie sfeminizowanego ;) I jeszcze nieśmiertleny przykład porodów, bo rzeczywiście 90% kobiet realizuje się w takich oto zawodach społecznie użytecznych.

Jednym słowem masz piertolnik pod kopułą skaczesz z tematu na temat, w kwestii argumentacji nie wykazujesz spójności i konsekwencji i jeszcze jako podbudowę wiarygodności grasz na emocjach przykładem psychopaty. Mało tego insynuujesz, że łączą nas cechy wspólne. No nie, musisz popracować nad manipulacjami :D

Ja swoją drogą mogę odnotować, że dehumanizujecie matki, które otrzymają grosze gratyfikacji za posiadanie 4 dzieci. Zachowujecie się jak naziści, oni też sławili hasło "praca czyni wolnym" - Wasz sposób argumentacji pracocentryczki :)

Gość gość
2 minuty temu, Gość Kikut napisał:

I ten zus to nic, to nie liczy sie do emerytury? Czyli z 1200 zl przez 23 lata na dzis ma 350 zl emerytury. Z tego co wiem, to wlasnie trzeba placic zus, zeby wypracowac emeryture? Mozesz mnie oswiecic, co do tego maja ewentualne dochody z dg?

Chyba się trochę liczy, skoro nabyła prawa do emerytury.

To ty mnie oświeć, od czego zależy jej wysokość

Gość gość

Zamknij ryjek smarkatko :*

xxx

Hahahahaha :D

Pięknie dziś jedziemy ze stanachowcami kapitalizmu :D

Gość looooooomatkoooooo

Zamknij ryjek smarkatko 😘

Co to jest smarkatka? 

Gość Gość

A ja nie zazdroszczę im tej emerytury, niech mają. Przy tej 4ce dzieci się bardziej narobisz niż w niejednej pracy.

Gość gość

Mój dziadek mówi tak na chustkę taką w kratkę, którą się nos wydmu...e, chyba o to chodzi :D

SMARKATKA, dobre :D

Gość gość
19 minut temu, Gość gość napisał:

A czyli na JDG - jeśli zatrudniała to pewnie na zleceniu lub na czarno a większość zysku brała dla siebie. Ma więc duże oszczędności, inaczej po co się w to bawić? I jeszcze narzeka, że zbyt małą emeryturę otrzyma? Tak to jest gdy nie potrafi się racjonalnie zarządzać budżetem domowym :)

Gość looooooomatkoooooo

Tak tak za to matki które wychowały 4 dzieci i to tego pracowały zawodowo  przez xx lat żyły bez stresu , zmęczenia  fizycznego ... no istne SPA .

Gość Łazienki
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Ale z Ciebie wredna s ....

xxx

Zamknij ryjek smarkatko :*.

Jednym słowem masz piertolnik pod kopułą ,

grasz na emocjach przykładem psychopaty.

. Zachowujecie się jak naziści,

Panowie, elita naszych kobiet z tak zwanym wyższym.

Szukajcie jasno-śniadych żon w RPA, klimat podobny, urodzą6-8dzieci i chętnie nauczą się języka. Tutaj już nie ma nadziei. Na wyzwolonych szczęścia nie szukaj.

Gość gość
4 minuty temu, Gość Łazienki napisał:

Panowie, elita naszych kobiet z tak zwanym wyższym.

Szukajcie jasno-śniadych żon w RPA, klimat podobny, urodzą6-8dzieci i chętnie nauczą się języka. Tutaj już nie ma nadziei. Na wyzwolonych szczęścia nie szukaj.

Albo na wykopie chłopaka czy też na bracia samcy Mareczka możecie sobie adorować :D