Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi88

Mama 4 plus - tak czy nie?

Polecane posty

Gość Kikut
12 minut temu, Gość gość napisał:

Te ekonomiski nie otrafią kalkulować i robić biznes planu. Nie wiedzą co to profilaktyka i inwestycja. Nie potrafią dostrzec zależności między wychowaniem w zdrowej rodzinie a zmniejszeniem przestępczości. Nie potrafią przeózyć tego na konretne pieniądze.

Niestety, one widza tylko to, że oooo ta dostała i tamta dostała. ZA NIC zdzira dostała a co ja z tego mam.

Głupie, płytkie i zawistne. Polki.

Niestety moje drogie, ponieważ same siebie nie doceniacie i nie szanujecie, czeka was smutna przyszłość. Luka zostanie wypełniona goścmi, oni nie mają problemów z rodzeniem i roszczeniową postawą. Wykazują się również wujątkowym solidaryzmem w stosunku do własnej grupy etnicznej. Będziecie zatem pracować coraz więcej i więcej na ich utrzymanie.

I mówiąc szczerze na nic innego nie zasługujecie, tylko szkoda tych, którzy przez was będą cierpieć. Bo niestety, na ty świecie "nikt nie jest samotną wyspą"

Bez odbioru, Baby.

Tak, na pewno najada nas islamisci. I inni beda cierpiec. Bardzo przemyslany pomysl z tym mama plus, ile kobiet, jesli to w ogole sie utrzyma, nie bedzie pracowalo majac te 4 i wiecej. 500 mialo byc dla dobra dzieci, a ile kobiet sie zwolnilo, bo im sie nie oplaca, bo 500? 

Gość Gość
16 minut temu, Gość gość napisał:

Te ekonomiski nie otrafią kalkulować i robić biznes planu. Nie wiedzą co to profilaktyka i inwestycja. Nie potrafią dostrzec zależności między wychowaniem w zdrowej rodzinie a zmniejszeniem przestępczości. Nie potrafią przeózyć tego na konretne pieniądze.

Niestety, one widza tylko to, że oooo ta dostała i tamta dostała. ZA NIC zdzira dostała a co ja z tego mam.

Niestety moje drogie, ponieważ same siebie nie doceniacie i nie szanujecie, czeka was smutna przyszłość. Luka zostanie wypełniona goścmi, oni nie mają problemów z rodzeniem i roszczeniową postawą. Wykazują się również wujątkowym solidaryzmem w stosunku do własnej grupy etnicznej. Będziecie zatem pracować coraz więcej i więcej na ich utrzymanie.

I mówiąc szczerze na nic innego nie zasługujecie, tylko szkoda tych, którzy przez was będą cierpieć. Bo niestety, na ty świecie "nikt nie jest samotną wyspą"

Bez odbioru, Baby.

No właśnie wiemy co to profilaktyka i inwestycja. Na pewno nie jest nią rozmnażanie patologii i uzależnianie ludzi od socjalu, czym jest program 500+ i emerytura dla matek. Zastanów się trochę.

Gość Gość
18 minut temu, Gość gość napisał:

Bez odbioru, Baby.

Rozmnażanie patologii. Zaiste świetny biznes plan Janusza biznesu.....

Gość gość
1 minutę temu, Gość Kikut napisał:

Tak, na pewno najada nas islamisci. I inni beda cierpiec. Bardzo przemyslany pomysl z tym mama plus, ile kobiet, jesli to w ogole sie utrzyma, nie bedzie pracowalo majac te 4 i wiecej. 500 mialo byc dla dobra dzieci, a ile kobiet sie zwolnilo, bo im sie nie oplaca, bo 500? 

cała Europa jest już ZAJECHANA

no ile? ile konkretnie? i za ile pracowały wcześniej w sklepie u janusza? 

Gość Kikut
9 minut temu, Gość Gość napisał:

A napisałam, że coś takiego nie miało miejsca? W którym miejscu?

Na świetlicy co prawda nigdy nie siedziałam bo po szkole szło się do domu lub do koleżanki, ale młodszego rodzeństwa doglądałam. Nie widzę w tym żadnego problemu. Traumy nie mam, żyję mam się świetnie. Dodam, że w podstawówce byłam najlepszą uczennicą, skończyłam dobre liceum a potem dobre studia. Moje rodzeństwo też sobie świetnie radzi. A brat ma doktorat z fizyki.

Jak świat światem starsze rodzeństwo doglądało młodsze. Nie wiem co w tym złego. Teraz od razu dzieciak ma traumę jak musi w domu coś robić, ma jakieś obowiązki. Wszędzie trzeba za rączkę prowadzić, zawozić, dowozić i wiecznie organizować czas. 

Czyli pensja plus np 500 zlx2, to bez sensu, lepiej dostawac 500x3, bo po jej zwolnieniu nie przekrocza progu? Czyli gorzej jest pracowac, lepiej brac tylko z budzetu, niech ktos na to robi (nawet taki janusz i jego pracownicy), ja nie bede pracowala, bo mi sie nie oplaca, bo 500 daja?

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Kurcze, a kto komu każe pracować w sklepie u janusza. Przecież inteligentny człowiek może znaleźć dowolną inną pracę lub założyć swój własny (nie januszowy) biznes. Jeśli natomiast jedyną opcją dla kobiety była praca u janusza to ewidentnie jest coś z nią nie tak. A jeśli jest z nią coś nie tak, to czy serio powinno namawiać się ją do rozmnażania? Czy serio będzie w stanie wychować dobrze dzieci. Śmiem wątpić.

Gość Kikut

Pomylilam wpisy, to do tego mial byc komentarz wyzej.

Gość gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Rozmnażanie patologii. Zaiste świetny biznes plan Janusza biznesu.....

Biedni byli i będą zawsze, to zresztą bardzo względne pojęcie. Biedny w Polsce, w Bangladeszu jest bogaczem.

Nie zapominaj, że patologia rodzi się z biedy. Większość ludzi chce pomnażać i żyć normalnie ale do tego potrzebne jest to minimum, które pozwala przetrwać i wyrywa z depresji, marazmu i braku nadziei. Ty zdaje się nie tylko nie wierzysz ale ich szczerze nienawidzisz. Wyobrażasz sobie, ze oto większość kobiet nie będzie chciała nic innego w życiu robić tylko kopulować, rodzić i żyć na granicy nędzy bo "państwo da 500+ i 750zł emerytury".

Ech...

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Kikut napisał:

Czyli pensja plus np 500 zlx2, to bez sensu, lepiej dostawac 500x3, bo po jej zwolnieniu nie przekrocza progu? Czyli gorzej jest pracowac, lepiej brac tylko z budzetu, niech ktos na to robi (nawet taki janusz i jego pracownicy), ja nie bede pracowala, bo mi sie nie oplaca, bo 500 daja?

Pracować jest trudno. Łatwiej dorobić te 5 stówek miesięcznie rozkładając nogi. To mniejszy wysiłek.

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

Biedni byli i będą zawsze, to zresztą bardzo względne pojęcie. Biedny w Polsce, w Bangladeszu jest bogaczem.

Nie zapominaj, że patologia rodzi się z biedy. Większość ludzi chce pomnażać i żyć normalnie ale do tego potrzebne jest to minimum, które pozwala przetrwać i wyrywa z depresji, marazmu i braku nadziei. Ty zdaje się nie tylko nie wierzysz ale ich szczerze nienawidzisz. Wyobrażasz sobie, ze oto większość kobiet nie będzie chciała nic innego w życiu robić tylko kopulować, rodzić i żyć na granicy nędzy bo "państwo da 500+ i 750zł emerytury".

Ech...

No dobrze. Ale czy zwolnienie się z pracy i rodzenie kolejnych dzieci kogokolwiek wyrwie z depresji, marazmu i braku nadziei? Czy to spowoduje, ze rodziny nagle staną się bogatsze? Nie. Będą coraz biedniejsze. A dzieci w tych rodzinach będą uczone tego, że nie muszą pracować. Że im się należą pieniądze od państwa. Wystarczy, że będą się rozmnażać. 

Program 500+ nie jest dobrym rozwiązaniem i nikt kto będzie rodził kolejne dzieci dla kolejnych 500 zł nie wyjdzie z biedy. Ergo, będzie coraz więcej patologii bo coraz więcej biednych ludzi będzie się rozmnażać.

Kurcze, Ty w ogóle potrafisz myśleć? Bo te Twoje argumenty są bez sensu.

Gość gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Kurcze, a kto komu każe pracować w sklepie u janusza. Przecież inteligentny człowiek może znaleźć dowolną inną pracę lub założyć swój własny (nie januszowy) biznes. Jeśli natomiast jedyną opcją dla kobiety była praca u janusza to ewidentnie jest coś z nią nie tak. A jeśli jest z nią coś nie tak, to czy serio powinno namawiać się ją do rozmnażania? Czy serio będzie w stanie wychować dobrze dzieci. Śmiem wątpić.

Oczywiście, po co pracować za 1500 w sklepie u janusza skoro można iść do korpo za min. 6000? No nie pomyślałam, super pomysł, dzięki. Co prawda za 6k to tylko głupcy ale...co mi tam, honorem się nie uniosę.

A czy w urzędach pracy o tym wiedzą? Jeszcze nie? 

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Oczywiście, po co pracować za 1500 w sklepie u janusza skoro można iść do korpo za min. 6000? No nie pomyślałam, super pomysł, dzięki. Co prawda za 6k to tylko głupcy ale...co mi tam, honorem się nie uniosę.

Chyba czegoś nie zrozumiałaś. Ale trudno. Nie każdy jest inteligenty.

Gość gość
7 minut temu, Gość Gość napisał:

No dobrze. Ale czy zwolnienie się z pracy i rodzenie kolejnych dzieci kogokolwiek wyrwie z depresji, marazmu i braku nadziei? Czy to spowoduje, ze rodziny nagle staną się bogatsze? Nie. Będą coraz biedniejsze. A dzieci w tych rodzinach będą uczone tego, że nie muszą pracować. Że im się należą pieniądze od państwa. Wystarczy, że będą się rozmnażać. 

Program 500+ nie jest dobrym rozwiązaniem i nikt kto będzie rodził kolejne dzieci dla kolejnych 500 zł nie wyjdzie z biedy. Ergo, będzie coraz więcej patologii bo coraz więcej biednych ludzi będzie się rozmnażać.

Kurcze, Ty w ogóle potrafisz myśleć? Bo te Twoje argumenty są bez sensu.

Idąc twoim tokiem myślenia dzieci są beeeeee, ludzie to w zasadzie robactwo a ty jesteś tyle warta ile wypracujesz. To się nazywa dehumanizacja.

Gość Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

Swoją drogą to trochę śmieszne, że nie według Ciebie pracować można tylko "u janusza" (już rzygać się chce słysząc w kółko o "januszach") lub w korpo. 

Gość Kikut

Ok, moze ta kobieta, ktora sa smieje, ze slabe z nas ekonomistki i uwaza, ze najada na nas muzulmanie, czy moze wytlumaczyc, skoro jestesmy takie tepe, dlaczego ten program mama plus jest korzystny i dobry? Czy moze tez opowiedziec o 500plus, dlaczego pierwsze dziecko nie dostaje, dlaczego jedynak pracujacej pary nie dostaje, dlaczego samotna pracujaca mama z jedynakiem nie dostaje?

Gość Gość

Idąc twoim tokiem myślenia dzieci są beeeeee, ludzie to w zasadzie robactwo a ty jesteś tyle warta ile wypracujesz. To się nazywa dehumanizacja.

Nie moja doga. Uważam, że nie wszystkich trzeba namawiać do rozmnażania się i płacenie za rozmnażanie jest złe. Uważam też, że ludzie powinni mieć dokładnie tyle dzieci ile są w stanie utrzymać bez żerowania na społeczeństwie. Jeśli są w stanie utrzymać 0 to powinni mieć 0.

Gość gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Chyba czegoś nie zrozumiałaś. Ale trudno. Nie każdy jest inteligenty.

Rozumiem doskonale, gardzisz tysiącami kobiet pracującymi w sklepach, gardzisz ludźmi po prostu. A ja ci powiem, że nawet ten małointeligentny dla którego praca w sklepie spożywczym na zdupiu jest szczytem zawodowych osiągnięć, jest Człowiekiem, ma prawo do godnego życia i powinnaś go szanować. Może właśnie szczególnie TY, Inteligentna Istoto, bo miarą człowieczeństwa jest jego stosunek do słabszych (również intelektualnie), czy mniej "zaradnych")

Gość Nie rozumiem

Nie rozumiem 

Skoro urodzenie 4 dzieci  to taki wielki wyczyn (nikt nie sprawdza  jak te dzieci sa wychowane ) to dlaczego ten program nie dotyczy KAŻDEJ  kobiety która urodziła min 4 dzieci ?  Dostaną   kase tylko te co nie maja emerytury a co z tymi co urodziły 4 dzieci i maja emeryturę? Dlaczego one nie dostana tych wyśmiewanych tutaj 750 zł. 

Gość gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie moja doga. Uważam, że nie wszystkich trzeba namawiać do rozmnażania się i płacenie za rozmnażanie jest złe. Uważam też, że ludzie powinni mieć dokładnie tyle dzieci ile są w stanie utrzymać bez żerowania na społeczeństwie. Jeśli są w stanie utrzymać 0 to powinni mieć 0.

Wszystko ok, ale nie w systemie, w którym dostajesz średnio 20-30% wypracowanych pieniędzy

Gość gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Swoją drogą to trochę śmieszne, że nie według Ciebie pracować można tylko "u janusza" (już rzygać się chce słysząc w kółko o "januszach") lub w korpo. 

Może jeszcze iść pracować jako opiekunka... 

Gość gość
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Czym jest państwo?

Gość Gość
12 minut temu, Gość gość napisał:

Rozumiem doskonale, gardzisz tysiącami kobiet pracującymi w sklepach, gardzisz ludźmi po prostu. A ja ci powiem, że nawet ten małointeligentny dla którego praca w sklepie spożywczym na zdupiu jest szczytem zawodowych osiągnięć, jest Człowiekiem, ma prawo do godnego życia i powinnaś go szanować. Może właśnie szczególnie TY, Inteligentna Istoto, bo miarą człowieczeństwa jest jego stosunek do słabszych (również intelektualnie), czy mniej "zaradnych")

A ty gardzisz tysiącami drobnych przedsiębiorców nazywając ich "januszami biznesu". Sama gardzisz ludźmi, więc już nie kreuj się tutaj na taką wielką humanistkę, bo ci zwyczajnie nie wychodzi.

Gość Kikut

PONAWIAM

Ok, moze ta kobieta, ktora sa smieje, ze slabe z nas ekonomistki i uwaza, ze najada na nas muzulmanie, czy moze wytlumaczyc, skoro jestesmy takie tepe, dlaczego ten program mama plus jest korzystny i dobry? Czy moze tez opowiedziec o 500plus, dlaczego pierwsze dziecko nie dostaje, dlaczego jedynak pracujacej pary nie dostaje, dlaczego samotna pracujaca mama z jedynakiem nie dostaje?

Gość Kikut

Zapytam rowniez tej swiatlej kobiety, czy mozesz powiedziec czy prog dochodowy do 500 jest dobrym pomyslem, czy nie?

Gość gość
6 minut temu, Gość Kikut napisał:

PONAWIAM

To was jest wiele?

Zacznę od końca, samotna matka z jedynakiem dostaje wsparcie od państwa, z naszych podatków, o zgrozo. Pierwsze dziecko dostaje przy niskich dochodach.

500+ to w zalożeniu nie miała być zapomoga bo takie dla potrzebujacych już są, to miał być program motywujący do dzietności, kierowany zwłaszcza do zdrowej pełnej rodziny by nie bała się kolejnych urodzeń. Jak z poczuciem bezpieczenstwa młodych rodziców w Polsce jest chyba kazdy widzi. Pamiętam jak wchodziły programy pomocowe dla samotnych matek, mówiło się wówczas o zagrożeniach rozbicia rodzin, które niestety stały się faktem. Wiele wówczas małżeństw fikcyjnie się rozstawało byleby takie świadczenie otrzymać. Kij ma dwa końce niestety. Zawsze będą osoby, które świadczenia będą wykorzystywać, chodzi chyba o to by bilans był dodatni i nie wylac dziecka z kąpielą. 

Co do gości...cóż, wychyl głowę za miedzę.

Za miedzą również można zobaczyć od wielu, wielu lat funkcjonujące tego typu programy, porównać je i spróbować ocenić czy rodzą patologię i prowadzą do masowego rozkładania nóg i życia na koszt podatników. Zawsze też, jako osoba wybitnie inteligentna, można stworzyć idealny program polityczny stworzyć, w tę politykę sie zaangażować i ten program zrealizować ku mojej i wielu innych radości. Po co tracić siły na krytykę na forum?

Gość gość
9 minut temu, Gość Kikut napisał:

Zapytam rowniez tej swiatlej kobiety, czy mozesz powiedziec czy prog dochodowy do 500 jest dobrym pomyslem, czy nie?

Nie pomyliłaś mnie ze szklaną kulą? 😂

Gość Gość
29 minut temu, Gość gość napisał:

Kżdy ma niby prawo do gonego życia tak? A co z prawem do godnego życia tych, których sę zmusza do harowania na innych? Na tych, ktorym się pracować nie chce? Bo ona nie skala się pracą u "janusza biznesu" a do innej pracy się nie nadaje. Każdy pracujący ma oddawać część swoich zarobków po to, aby jaśnie panie, które de facto nie potrafią robić niczego innego oprócz dzieci miały komfortowe życie?

Gość gość
15 minut temu, Gość Kikut napisał:

PONAWIAM

A swoją drogą czemu ja mam dopłacać do tego, że ona samotna, hę? 

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

To was jest wiele?

No brawo Watsonie! :-D

Gość gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Kżdy ma niby prawo do gonego życia tak? A co z prawem do godnego życia tych, których sę zmusza do harowania na innych? Na tych, ktorym się pracować nie chce? Bo ona nie skala się pracą u "janusza biznesu" a do innej pracy się nie nadaje. Każdy pracujący ma oddawać część swoich zarobków po to, aby jaśnie panie, które de facto nie potrafią robić niczego innego oprócz dzieci miały komfortowe życie?

Ja nie potrafię robić dzieci więc to dla mnie wyczyn.

A ty jesteś tak niemądra i zawistna, że szoda z tobą dyskutować. Co to za komfortowe życie za 500+ ?! ło matko, gdzie i jak ty żyjesz?