Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o imieniu dla córeczki Marysia?

Polecane posty

Gość gość

Mi się bardzo podoba, Marynia, Mrynia ...

Gość hfgfdsfg

Marysia to zdrobnienie od Maria

Marynia to zdrobnienie od Maryla

kiedyś dziewczętom urodzonym w rodzinie chłopskiej nadawano imię Maryla, a Maria było zarezerwowane dla urodzonych w szlacheckich rodzinach

Gość Gosc

Marysia bardzo mi się podoba. 

Gość hfgfdsfg

osobiście uważam, że Marianna jest ładniejsze i bardziej nowoczesne

Gość hfgfdsfg

natomiast Mariola powiewa PRL-em podobnie jak Grażyna Halina i Krystyna

Gość Magda

Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Marika ? bo spodziewam się dziewczynki i mężowi bardzo to imię się podoba..... wyczytałam, że jest to węgierska odmiana imienia Maria. Jak uważacie, nie brzmi tandetnie ? bo niektórzy traktują je na równi z Dżesikami, Nikolami, Brajanami itp. 

Gość Magda

Marysia bardzo ładne imię, sama bym tak dała, ale teściowa ma na imię Marysia więc odpada 🙂

Gość Gość

Maryśką będzie, to już brzmi sory ale ochydnie.Mała, ładna dziewczynka skrzywdzona Maryśką...

Gość gość

Jak dla mnie, strasznie oklepane...nie nazwałabym tak

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Magda napisał:

Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Marika ? bo spodziewam się dziewczynki i mężowi bardzo to imię się podoba..... wyczytałam, że jest to węgierska odmiana imienia Maria. Jak uważacie, nie brzmi tandetnie ? bo niektórzy traktują je na równi z Dżesikami, Nikolami, Brajanami itp. 

Nie jestem wielbicielka tego imienia, ale w tym roku jedna z pierwszych urodzonych dziewczynek miala tak na imie.  Jezeli mam wybrac pomiedzy Maria i Marika to z calym sercem jestem za Marika.  Podoba mi sie jeszcze Anika, Danika i Berenika z podobnych imion.

Gość Gosc

Co drugo dzien ktos o tej Marysce pisze.  Podoba ci sie to daj dziecku tak na imie, a jak masz watpliwosci to zacznij temat z nowym imieniem i przestan nudzic na temat Marychny

Gość gosc

Moim zdaniem Marika fajnie brzmi, nie kojarzy mi sie zle. Nawet brzmi lepiej dla doroslej juz kobiety bo nie jest takie powazne jak Maria. Chociaz mi akurat obie wersje sie podobaja :-)

Gość Gość

Marycha,Maryśka...Nie.

Gość Ggghhy

Dajcie proszę jeszcze jakieś ładne propozycje imion dla dziewczyn bo mi się żadne nie podoba... A czas nagli bo dziecko będzie bezimienne 😀

Gość gość

Maryśka brzmi wieśniacko, kojarzy mi się z taką starą gosposią dojącą krowy w jakiejś zapyziałej oborze. Naprawdę nie pasuje do małej ślicznej dziewczynki. Z kolei Marika brzmi pretensjonalnie. Kojarzy mi się z łatwą laską z klubu nocnego.

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Ggghhy napisał:

Dajcie proszę jeszcze jakieś ładne propozycje imion dla dziewczyn bo mi się żadne nie podoba... A czas nagli bo dziecko będzie bezimienne 😀

Napisz jakiego typu imiona lubisz.  Popularne, niespotykane, staromodne, staropolskie, nowoczesne itp to pomozemy

Jak byłam małą Marysią nie lubiłam swojego imienia, teraz jestem dorosłą Marią i uważam, że jest ok. Nikt nigdy nie mówił do mnie Maryśka czy Marycha. Rodzice mówią do mnie czasem Mania, mąż Masza. Lepsze to niż Nikola czy Oliwia.

Gość Magda
17 minut temu, Gość gość napisał:

Maryśka brzmi wieśniacko, kojarzy mi się z taką starą gosposią dojącą krowy w jakiejś zapyziałej oborze. Naprawdę nie pasuje do małej ślicznej dziewczynki. Z kolei Marika brzmi pretensjonalnie. Kojarzy mi się z łatwą laską z klubu nocnego.

Czyli jakie imię według Ciebie brzmi dobrze ? nie wieśniacko i nie pretensjonalnie ? bo od Julek, Oliwek, Wiktorii, Patrycji, Zosi. Lenek i Zuzi robi mi się już słabo.

Gość PRAWDA

Sierotka marysia, dla mimozy idealne.

Gość gosc

Ja tez mam juz straszny przesyt tych Oliwek, Amelek, Lenek i Julek!!!! 

Jak slysze gdzies ze znowu komus urodzila sie JULKA to sie zastanawiam jak to jest mozliwe, takie banalne i oklepane. Nie ma w tym zadnej wyjatkowosci.

Gość Gostka

Jak dla mnie Kazimiera, Agata, Wanda, Celina, Rozalia, Olga, Dagmara, Brygida, Aldona, Felicja, Matylda, Jowita i Sonia sa imionami bardzo znanymi, ale mniej popularnymi.

Gość Gostka
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ja tez mam juz straszny przesyt tych Oliwek, Amelek, Lenek i Julek!!!! 

Jak slysze gdzies ze znowu komus urodzila sie JULKA to sie zastanawiam jak to jest mozliwe, takie banalne i oklepane. Nie ma w tym zadnej wyjatkowosci.

Fakt, do pewnego momentu mozna to rozumiec, ale po dobrych kilku latach wysypu tych Julek , a teraz znowu Zuziek to nie mozna juz tego zrozumiec czy tez zdzierzyc.  

Gość gość

Maria - jedne z najstarszych, mające swe odmiany na całym świecie i we wszystkich chyba językach, przepiekne imię dla wyjątkowej kobiety z charakterem. Mimoza? Sierota? Wiesniara? Wolne żarty, Szanowne Panie Jessiki i Panowie Brajany, wolne żarty...

Gość PRAWDA
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Maria - jedne z najstarszych, mające swe odmiany na całym świecie i we wszystkich chyba językach, przepiekne imię dla wyjątkowej kobiety z charakterem. Mimoza? Sierota? Wiesniara? Wolne żarty, Szanowne Panie Jessiki i Panowie Brajany, wolne żarty...

Widać bulwers, melisy sobie zaparz Maryśko.

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Imie oklepane, wymuszone i rozniesione po swiecie poprzez kolonizatorow na konach ich mieczy i muszkietow.  Tak rzeczywiscie cieplo sie robi na sama mysl...

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Gostka napisał:

Fakt, do pewnego momentu mozna to rozumiec, ale po dobrych kilku latach wysypu tych Julek , a teraz znowu Zuziek to nie mozna juz tego zrozumiec czy tez zdzierzyc.  

No dokladnie... Ilez to mozna... Zero pomyslu, zeby przez 9 miesiecy nie wymyslic nic innego tylko dac Julka albo Lenka. 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

No dokladnie... Ilez to mozna... Zero pomyslu, zeby przez 9 miesiecy nie wymyslic nic innego tylko dac Julka albo Lenka. 

A jednak calymi tysiacami ludzie wlasnie tak wybieraja- naprawde trudno to pojac.

Gość gość
6 minut temu, Gość Gosc napisał:

Imie oklepane, wymuszone i rozniesione po swiecie poprzez kolonizatorow na konach ich mieczy i muszkietow.  Tak rzeczywiscie cieplo sie robi na sama mysl...

No nieźle...powód niechęci, te skojarzenia i ciepełko na samą myśl...zastanów się czy ci egzorcyzmy nie są potrzebne 😄

Gość gosc

Marysia ładne imię, jest na 9 miejscu w rankingu popularności.

Mi się jeszcze podobają Gabriela, Izabela, Malwina, Aurelia, Kamila, Klara, Ida.

Gość Gosc

Adrianna, Agatka, Basia, Magdalena, Michalina, Matylda, Ula.