Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela Brrrrry.

Będę omijała szerokim łukiem Vision Ekspress.

Polecane posty

Gość Ela Brrrrry.

Na początku radzę omijać szerokim łukiem vision express. Proponowane przez Vision rabaty i zniżki to ściema. Chciałam kupić same oprawki i szybko okazało się, że rabat przysługuje tylko w przypadku zamówienia w tym salonie do nich szkieł.

Ponieważ moje szkła są +3,5 a więc dość grube zaproponowano mi wycieniowanie szkieł o max.25% za kwotę 1200 złotych. Tak więc moje oprawki + szkła 25% cieńsze to kwota ok. 1400 złotych. Oczywiście zrezygnowałam z usług i rabatów w tym salonie. Udałam się więc do innej sieci optyka, gdzie zakupiłam oprawki producent z USA za kwotę tą samą co w vision po "tzw. rabacie"  oraz zamówiłam szkła wycieniowane o 30% w cenie 840 zł. Zaznaczam, że zamówione szkła mają  lepsze parametry od proponowanych w salonie vision. Tak więc zaoszczędziłam 380 złotych. Nie radzę także badać wzroku w vision ekspress. Po badaniu w tym salonie wzroku męża pani  "dr"  ze szkieł o mocy  +0.5  które nosił przepisała mu szkła o mocy  +1,75. Mąż oczywiście zbadał wzrok u okulisty zewnętrznego i okazało się że przepisano mu szkła o mocy +1,0. Ten temat zostawiam bez komentarzy bo wnioski nasuwają się same. Pozdrawiam Ela.