Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

ZROBIŁEM SE DZIŚ DOMOWĄ WĄTROBIANKĘ/PASZTETOWĄ CEBULOWĄ ZE SŁOIKA FOTO DO OCENY JEEE

Polecane posty

Gość gosc

450g wątróbki drobiowej

2 cebulki (ważyły razem gdzieś około 180-200g po obraniu)

do tego troche słoniny

sól, pieprz, majeranek, 2 ząbki czosnku

zblenderować, wrzucić w słoiki (ja mam takie 300ml), zagotować 30minut, wystudzić i można jeść, następnym razem zamiast majeranku dam przyprawe kebab-gyros

Pierwszy raz ogólnie robie coś takiego, tak sobie wymyśliłem, no i wyszło naprawdę smaczne, bo ogólnie wątrobianke/pasztetową to trzeba natłuścić żeby fajnie się smarowała, żeby miała fajną konsystencje, bo sama wątróbka jest dość sucha, no ale nie chciałem robić tego jakieś tłustego, dlatego słoniny to tam ciutka jest, ale dałem za to cebule która ma naturalny sok i to fajnie się sprawdziło dzięki czemu masa jest fajna do smarowania, następnym razem tak jak mówie zrobie z przyprawą do gyrosa i może też dodam po prostu mięsa mielonego zamiast słoniny, tak mniej więcej 1:1 z wątróbką czyli 450g wątróbki i 450g mięsa mielonego, sam sobie przemiele z karkówki

no i ogólnie z mielonego będę też wtedy robić pare słoików kiełbasy słoikowej czyli mięso mielone, czosnek, sól, pieprz, majeranek, troche gorczycy i ciutka wody żeby masa nie była mocno zbita a poza tym wytworzy się dzięki temu na górze troche fajnej galaretki

http://pokazywarka.pl/r13wcu/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marlon Brando

ŚWINIAK RUUCHAŁEŚ KIEDYŚ KOBIETE ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc
5 minut temu, Gość Marlon Brando napisał:

ŚWINIAK RUUCHAŁEŚ KIEDYŚ KOBIETE ?

i tak nie uwierzysz jeśli powiem TAK, tylko mnie zwyzywasz, więc po co w ogóle zadajesz takie pytania przemuś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×