Gość mariaawariaaaa Napisano Luty 7, 2019 Dziewczyny, gdzie kupujecie kawe? I jaką polecacie? Chciałabym, żeby kawa, którą zrobie w domu smakowała jak ta z najlepszej kawiarni a się na tym kompletnie nie znam. Nie musi być tania, ważne, żeby była pyszna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mmm Napisano Luty 7, 2019 Nie lubię kawy lepszy Andrzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kia Napisano Luty 7, 2019 Kawę kupuję na Allegro i w sklepach z kawą, ale żeby smakowała jak z kawiarni musisz mieć ziarnistą i ekspres za ok. 2500, do tego warto mieć blender do kruszenia lodu (też tylko lepsze ją mają), no i syropy do kawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasz1981 0 Napisano Luty 7, 2019 Kawa to cudowny napój! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość matyldziak Napisano Luty 19, 2019 Tylko w sklepie bogactwo.pl! Ogromny wybór, kawy pyszne i aromatyczne! Aż chce się wstawać jak pomyśle, że wypiję taką kawe do śniadania Korzystne ceny, szybka przesyłka i dobry kontakt ze sklepem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosixxx 0 Napisano Grudzień 16, 2022 A ja właśnie nie jestem fanem kawy w kapsułkach. Po pierwsze taka kawa w kapsułkach potrafi leżeć bardzo długo i przez to traci swój aromat. Poza tym jeśli ktos pije kilka kaw dziennie, to jest to ekonomicznie wątpliwe rozwiązanie. Od siebie polecam ten sklep z kawą:https://studiokawy.pl/pl/c/Kawa-ziarnista/14 Można zakupić tam dobrej jakości renomowaną kawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 388 Napisano niedziela o 22:34 Na smak wody też zwróciłam kiedyś uwagę... jeśli chodzi o kawę to lubię rozpuszczalna z mlekiem zagęszczonym i cukrem i nie wiem czy to przyzwyczajenie czy faktycznie woda może smakować tak różnie, że najczesciej właśnie nie smakuję... ta nasza mam na myśli mój region jest czysta i smaczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 388 Napisano niedziela o 22:54 "W województwie świętokrzyskim sytuacja wygląda rewelacyjnie – to jeden z tych regionów w Polsce, gdzie woda głębinowa absolutnie dominuje w kranach! Wynika to ze świetnych warunków geologicznych, zwłaszcza bliskości Gór Świętokrzyskich, gdzie pod ziemią znajdują się bogate i czyste zbiorniki wodne. Niemal wszystkie miasta i gminy w tym województwie piją wodę z ujęć podziemnych. Oto jak wygląda sytuacja w najważniejszych miejscach regionu: Kielce i okolice (Kielecczyzna) W stolicy województwa, Kielcach, 100% wody w kranach to woda głębinowa. Pochodzi ona z kilkunastu bardzo głębokich studni (sięgających od kilkudziesięciu do ponad 100-200 metrów w głąb ziemi). Woda czerpana jest głównie z utworów triasowych, dewońskich i czwartorzędowych. Ponieważ przechodzi przez skały wapienne i dolomity, kielecka kranówka jest naturalnie bogata w minerały, zwłaszcza wapń i magnez. Jest to woda średnio twarda lub twarda, ale dzięki temu bardzo zdrowa do picia prosto z kranu." Ale woda głębinowa ponoć płynie też w wielu największych miastach. : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 388 Napisano niedziela o 22:56 (edytowany) "Większość dużych miast w Polsce miesza wodę głębinową z powierzchniową (z rzek i jezior). Istnieją jednak regiony i konkretne miasta, gdzie z kranów leci w 100% lub w zdecydowanej większości czysta, bogata w minerały woda głębinowa. Głównym liderem pod tym względem jest Łódź oraz Gliwice, a z perspektywy całych województw – województwo lubelskie oraz warmińsko-mazurskie. Oto szczegółowy podział na miasta i województwa z największym udziałem kranówki głębinowej: Najważniejsze miasta z wodą głębinową w kranie Łódź – absolutny fenomen na skalę europejską. Ponad 90% wody w łódzkich kranach pochodzi z ujęć podziemnych (głównie z utworów kredowych i jurajskich). Najgłębsza studnia w tym mieście sięga aż 901 metrów w głąb ziemi! Gliwice – miasto reklamuje swoją kranówkę jako „Gliwicką z głębin”. 100% wody w sieci miejskiej pochodzi z głębokich podziemnych pokładów triasowych (z głębokości ok. 130–150 metrów). Gdańsk – ponad 86% zaopatrzenia miasta stanowi woda głębinowa oraz drenażowa. Czerpana jest z bardzo bezpiecznych, głębokich poziomów wodonośnych (np. ujęcie „Pręgowo” czy „Dolina Radości”). Lublin – całe miasto jest zasilane w 100% z ujęć czwartorzędowych i kredowych. Woda z lubelskich kranów jest naturalnie filtrowana przez skały wapienne, przez co jest bardzo smaczna, ale też dość twarda (bogata w wapń i magnez). Olsztyn – miasto w 100% pije wodę podziemną pochodzącą z utworów czwartorzędowych. Jest ona wolna od zanieczyszczeń cywilizacyjnych i bardzo czysta chemicznie. Częstochowa – woda w kranach pochodzi w 100% z ujęć głębinowych (głównie z pokładów jurajskich). Posiada parametry zbliżone do naturalnych wód mineralnych. Rzeszów i Gorzów Wielkopolski – również w bardzo dużym stopniu (lub całkowicie) polegają na głębokich studniach głębinowych." Dobranoc .) Edytowano niedziela o 22:56 przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamiennykrąg 12 Napisano 7 godzin temu A ja mam roślinę kawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach