Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa

Wskazania do cesarskiego cięcia

Polecane posty

Gość ewa

Witam. Jestem w 35 tyg ciąży. Dostałam zaświadczenie od neurologa o konieczności rozwiązania ciąży poprzez cesarskie cięcie w znieczuleniu przewodowym. Napisane że diagnostyka po rozwiązaniu. (podejrzewają tętniaka a nie chcę mi robić tomografu w tak zaawansowanej ciąży). Moja ginekolog wie o tym że powinnam mieć cesarkę jednak nie pracuje w szpitalu. Czy musze mieć jakieś skierowanie jeszcze czy zaświadczenie wystarczy? Ginekolog twierdzi że wystarczy i ze muszą mi zrobić cesarkę. Czy ktoś może mi odmówić w szpitalu wykonania cesarki?

Gość Gramofon

Zadzwon do szpitala, umow sie na termin, nieczekaj az akcja sie zacznie bo jak dziecko wejdzie w kanal rodny to .. po sprawie, juz gonie wydobeda. Miedzy 37-39 tyg powinni ci wyznaczyc termin

Gość gosc

Ja  musiałam jeszcze mieć klepniete wskazanie od ginekologa przez ordynatora porodówki, którą wybrałam. Dowiedz się w szpitalu, bo podobno zasady się zmieniły wszędzie. Kiedyś świstek od Twojego ginekologa wystarczał. 

Gość ewa

tzn mam zaświadczenie od neurologa i teraz pytanie czy ginekolog też coś musi mi wypisać( bo ginekolog mówi że zaświadczenie od neurologa wystarczy)? Jak by mi chcieli odmówić w szpitalu to co robić? Boje się o swoje zdrowie. W szpitalu w którym chce rodzić udac się do ordynatora i porozmawiać moze?

Gość Gramofon

Przede wszystkim powinnas miec ustalony termin cc, te cc z doskoku sa zarezerwowane na " nagle" przypadki. Tu chodzi o lekarza anesteziologa ktory jest konieczny. Jak im rzucisz na stol zaswiadczenie o koniecznosci cc, jak juz akcja bedzie postepowac, a bedzie to np 3 w nocy i lekarz przy innym cc, to zwyczajnie Cie niepotna, bo nie moga bez anesteziologa, a pol godziny to czasem az za dlugo.

Pojedz, zadzwon i zapytaj. Normalnie kobieta jest przyjmowana na oddzial w dniu planowanego cc, musi byc naczczo, wczesniej zbada cie anesteziolog i dobierze znieczulenie.

Oczywiscie jezeli akcja zacznie sie wczesniej, to cc zrobia wczesniej, ale juzbeda przygotowani. 

Pod zadnym pozorem nie zostawiaj w szpitalu skierowania na cc, no chyba ze to jedyny szpital w miescie.

Gość ewa

Podjadę sobie do szpitala i zapytam. Nigdy nie zostawiam oryginałów dokumentów ..a ginekolog ma dac jakieś skierowanie czy to zaświadczenie od neurologa wystarczy? Na nim pisze że konieczne jest wykonanie cc

Gość Gramofon

Podjedz, zapytaj, co szpital to obyczaj.

Gość Gość
5 minut temu, Gość ewa napisał:

Podjadę sobie do szpitala i zapytam. Nigdy nie zostawiam oryginałów dokumentów ..a ginekolog ma dac jakieś skierowanie czy to zaświadczenie od neurologa wystarczy? Na nim pisze że konieczne jest wykonanie cc

Jak Ci tu już wszyscy piszą, zadzwoń do szpitala i zapytaj.