Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stało się, złożył pozew o rozwód, może to wyda się świńskie ale jak ugrać jak najwięcej

Polecane posty

Gość gość

Co powinnam zrobić aby jak najwięcej ugrać? Chce zacząć go nagrywac aby miec dowody że się kłócimy np. Co jeszcze robić?

Gość zaa
5 minut temu, Gość gość napisał:

Chce zacząć go nagrywac aby miec dowody że się kłócimy np.

A po co te nagrania? Co ci one dadzą?

Gość gość

Że wtedt distałabym z jego winy rozwod. 

Gość Gość

Za kłótnie sąd nie przyznaje winy jednej stronie.

Musiałby Cię bić albo zdradzać.

Gość zaa

A czyja wina w tym rozwodzie tak naprawdę jest?

Do kłótni trzeba dwojga.

Gość gość

KŁÓCICIE SIĘ, oboje, więc o du)pę rozbić taki dowód.

Gość Kalalal

Co wy za glupoty wypisujecie?

Jesli podczas kłótni wyzywa ją itd. to już ma na swoją korzyść. Wystarczy ze ktoś potwierdzi ze taki z niego gnojek. 

Dodatkowo na nagraniu nie będzie słychać przecież jej-nie jest głupia. Będzie go nagrywała jak akurat wpadnie w złość. 

Gość Nabuchodonozor

Jeśli to "on" złożył pozew o rozwód, to najprawdopodobniej winną rozpadu małżeństwa jest jaśniepani autorka. Jak znam życie albo nie dawała, albo właśnie wręcz przeciwnie - dawała na prawo i lewo. Ciesz się, jeśli wyjdziesz z tego tylko z orzeczeniem o winie.

Gość Gość

A co ci da rozwód z jego winy? Co chcesz ugrać? 

Gość gość

Mieszkanie plus alimenty. 

Gość zaz

A jaki jest powód rozwodu?

Gość gość
35 minut temu, Gość Kalalal napisał:

Jesli podczas kłótni wyzywa ją itd. to już ma na swoją korzyść. Wystarczy ze ktoś potwierdzi ze taki z niego gnojek.  

Dodatkowo na nagraniu nie będzie słychać przecież jej-nie jest głupia. Będzie go nagrywała jak akurat wpadnie w złość.  

Sąd nie jest też głupi, jak zauważy, że autorka prowokowała czy sama zachowywała się nienaturalnie podczas kłótni to jeszcze jej się oberwie.

Gość Na chwilę
42 minuty temu, Gość Kalalal napisał:

Póki co jedyną osobą, która wypisuje głupoty jesteś Ty. Żaden sąd nie weźmie takich nagrań jako dowód w sprawie tym bardziej, że nagranie o którym piszesz jest niejako prowokacją ze strony kobiety. A co jeśli facet nie jest gnojkiem, kto ma to potwierdzić, ktoś ma sklamać? A wiesz, że na to jest paragraf? Skoro facet złożył pozew o rozwód to widocznie autorka taka święta nie jest. Żeby rozwód był z winy faceta musiałaby mu udowodnić zdradę, przemoc fizyczną potwierdzoną obdukcją, bo kłótnianie jest powodem do orzeczenia rozwodu z winy jednej strony. 

Gość Gość

No wlasnie, jaki byl powod złożenia pozwu? Pewnie wina autorki 

Gość Gosc

No tak, taka polska mentalność. Jak facet składa o rozwód to na pewno kobieta zdradza. A może złożył, żeby rozwod nie był z jego winy?

U mnie tez mąż złożył o rozwód - ma kobietę. Ja go nie zdradziłam. Wiedział, ze jak nie będzie pierwszy to ja to zrobię.

Gość gość

Nie chce pisac bo to nie powinno nikogo interesowac jaki jest powód ot co! 

Gość gość
15 minut temu, Gość Gosc napisał:

No tak, taka polska mentalność. Jak facet składa o rozwód to na pewno kobieta zdradza. A może złożył, żeby rozwod nie był z jego winy?

U mnie tez mąż złożył o rozwód - ma kobietę. Ja go nie zdradziłam. Wiedział, ze jak nie będzie pierwszy to ja to zrobię. 

Jakby rozwód był z jego winy to autorka pewnie by już dawno napisała.

Gość gość

Kolejna, żałosna piz/da, która zamiast mieć honor i iść dalej, będzie bruździć chłopu za to, że jej już nie chce.

Gość Na chwilę
24 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie chce pisac bo to nie powinno nikogo interesowac jaki jest powód ot co! 

No to jak mamy obiektywnie ocenić? Widocznie masz coś za uszami więc nie licz na rozwód z wyłącznej winy faceta. Jak widać jesteś pazerna. Ale sąd się na żadne numery nie nabierze. Więc nici z mieszkania i alimentów. 

Gość Gość

Prowo mizerne. Przecież w pozwie już mąż musiał zdefiniować i uzasadnić powód. 

Gość Gość

Wg mnie maz ma wystarzajaco duzo dowodow na ciebie. Inaczej by nie skladal. Jesli macie dzieci moze uda ci sie tylko na nie dostać alimemty. Chyba ze chce ci rowiniez prawa opieki odebrac.

Tak mozna snuc. ....

Napisz jaki jest powod wtedy ktoś może ci doradzic.  

I tak jak juz mowili idz do prawnika.

Gość gość

Czy moge zaargumentowac że on może wrócić do dużego domu swoich rodziców, więsz mieszkanie powinno być moje?

Gość dsa
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Czy moge zaargumentowac że on może wrócić do dużego domu swoich rodziców, więsz mieszkanie powinno być moje?

Aha a wypłatę też ma ci oddać bo rodzice mogą go utrzymywać. 😄

Gość Na chwilę
9 minut temu, Gość gość napisał:

A czy możesz zaargumentować, że możesz wrócić do swoich rodziców? Widać jaką pazerną osobą jesteś. I nic nie dostaniesz, bo żaden sąd nie przyjmie takiej argumentacji. Co to znaczy, że on ma wrócić do rodziców? Równie dobrze ty to możesz zrobić. I nie, nic nie powinno być twoje.