Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Svandor

Czy pozwalać żonie chodzić samej na imprezy towarzyskie?

Polecane posty

Chciałbym w miarę możliwości przeprowadzić sondę wśród internautów na temat: czy pozwalać chodzić żonie na imprezy towarzyskie (ostania do 02.00 w nocy) ? 

Przyznam, że zrobiłem wielką awanturę z tego powodu, że moja żona idąc na spotkanie na kawę  (jak to podkreśliła wczesniej) wróciła o 02.00 w nocy, oczywiście nie tylko po piciu kawy. A byli tak:

Telefonuje do mnie ok.godz.17.00 i pyta czy mam coś przeciwko temu, gdy pójdzie po pracy na kawę do....Kancelarii Prawnej,  bo tam ma znajomego prawnika, który organizuje spotkanie ze znajomymi. Odpowiadam - oczywiście, idź!  Odbiorę córeczkę ze szkoły i nie ma sprawy. Zbliża się godz.22.00 łapie za telefon, wysyłam wiadomość, pytajac kiedy wraca, bo czekam m.Inn.  z kolacja i...winem. Ona na to - a wiesz my gadamy i gadamy , ale już zaraz wychodzę. Przyszła o 02.00 w nocy- oczywiście nie tylko po samej kawie. Gdy nast.dnia dowiedziałem się, że były tam raptem.... 4 osoby ( ona i koleżanka +dwóch kolegów ) szlag mnie trafił! Postawiłem jej warunek, że gdy o tej porze ma wracać nast.razem, to niech nie wraca i koniec między nami! ( jak w to uwierzyć, że np. można gadać w czwórkę 7 godzin?) Chciałem jeszcze dodać, że już nie raz zdarzało jej się wracać do domu w podobnej porze lub nawet później, ale były to większe imprezy z udziałem dużo więcej znajomych, a nie ...czterech w Kancelarii Prawnej. Ona nie widzi w tym nic szczególnego i twierdzi że czepiam się , wyolbrzymiam itd. Więc pytam Was:

dobrze robię stawiając warunki na przyszłość ? czy źle ?  Zanaczam też, za każdym razem gdy jest na imprezie, proszę ją o wysyłanie wiadomości , gdzie np. jest ? o której wraca? Najczesciej jest tak , że to ja pierwszy wysyłam zapytania. 

Proszę również o komentarze

Svandor