Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwucha

Poronienie a przyrost beta hcg

Polecane posty

Gość Sylwucha

Hej, może ktoś miał podobnie?

5 stycznia ostatni okres.

2 lutego miał być kolejny, parę dni przed nim zaczęło się plamienie, które przerodziło się w jakby normalny okres.

Test pozytywny. Wizyta u gina i USG - w środku nic nie ma, sugeruje, że samo się skończy. No to czekam. ALE!

Przyrost beta hcg jest co dwa dni regularny :/ najpierw parę dni po terminie okresu 63, po 2 dniach 193 a po 3 dniach 700! Progesteron 12. Nadal krwawię normalnie jak podczas okresu. Pójdę do gina, ale ciekawi mnie, czy któraś z Was miała przyrost bety podczas ronienia?

Gość Gość

Może tak być.Tylko w pewnym momencie beta przestanie już rosnąć a zacznie spadać.

Gość Gość

Ile dni po terminie okresu byłaś u ginekologa i jaka była wtedy beta?

Gość Sylwucha

5 dni po okresie, cykle 28 dniowe. wtedy będą 63. obawiam się ciąży pozamacicznej :/ skoro beta rośnie a nic nie było widać...

Gość Gość

Jak beta wynosiła 63 to nie ma szans, żeby coś było widać w USG. Beta rośnie, więc koniecznie trzeba powtórzyć USG.

Gość Sylwucha

wiem, wiem. nie łudzę się, że przy normalnym krwawienie jakakolwiek ciąża by się utrzymała, dlatego wkurza mnie to rosnące beta które mnie oszukuje:/

Gość Gość

Oj kochana, nie takie rzeczy się zdarzają ;) monitoruj betę i koniecznie USG co jakiś czas, może się pojawi pęcherzyk. Jak nie, a beta będzie nadal rosła to może faktycznie to ciąża pozamaciczna. A jak zacznie spadać no to raczej ciąża biochemiczna. 

Gość Sylwucha

cuda mówisz;) monitoruje, już nie mam miejsca do kłucia ;)