Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Urlop macierzyński

Polecane posty

Gość Gość

Witam. Proszę, aby wypowiadała się tylko osoby, które mają o tym pojęcie. Umowę o prace będę miała do dnia porodu i do dnia przyjęcia do szpitala mój lekarz dał mi l4. Dla wyprostowania -chodzi mi o urlop macierzyński z zusu. I tu pojawia się moje pytanie czy jeśli lekarz dał mi l4 do dnia kiedy mam się pojawić w szpitalu oznacza to, ze w szpitalu przedłuża mi l4? Mam o tym mówić, aby przedłużyli? Kolejne pytanie... Kiedy iść do zusu, aby otrzymać 100% ? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam czytając to na internecie.. Po porodzie do 21 dni mam się pojawić, aby otrzymać 100%, tak? Po tym okresie będzie placone 80%? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Czy załatwia się to przed pójściem do szpitala? 

Gość Gość

Nikt nie wie? 

Gość Gramofon

Posprawdzaj sobie czas trwania bo nie jestem pewna!

Masz2 albo 3 tyg na zgloszenie narodzin dziecka. 

Urlop macierzynski trwa 20 tyg ( chyba) pozostale 32tyg ( chyba) to urlop rodzicielski i tu mozna rozlozyc wysokosc zasilku.

Macierzynski 100% - rodzicielski 60%

Albo 

Macierzynski i rodzicielski po 80%

OdCiebie zalezy jak dlugo zostaniesz z dzieckiem w domu, jezeli planujesz caly rok to 80% lepiej, jezeli szybciej wracasz do pracy to trzebabyloby policzyc.

Gość Gosc

Koleżanka miała i wiem, ze pół roku dostała 100% wynagrodzenia, a kolejne pół roku już 80%. Załatwiała po porodzie. 

Gość Ggg

Jeśli pół roku dostawała 100% to później nie 80 a 60. Albo cały rok masz 80 albo pół toku 100 a pół 60

Gość Gość

To nie ciekawie, bo ja również słyszałam, ze pół roku 100% i pół roku 80%, tylko ze koleżanka ta miała ten urlop rok albo 2 lata temu. Takie coś by było napeweno korzystniejsze niż cały rok 80%. Dzięki za odpowiedzi. 

Gość gość

U mnie zalatwial to byly pracodawca, musiałam tylko dostarczyć zaś ze szpitala, że urodziłam. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

U mnie zalatwial to byly pracodawca, musiałam tylko dostarczyć zaś ze szpitala, że urodziłam. 

No niestety mój pracodawca mi tego nie załatwi.