Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna

O co chodzi z tym, że ktoś jest grubo-kościsty?

Polecane posty

Gość Martyna

Czy ktoś wie o co chodzi z tym, że niektórzy są grubo-kościści, a inni drobno-kościści? Dlaczego niektórzy mają cięższe kości od innych? Czym różni się ich skład? Czesto słyszę, że jestem grubo-koścista bo przy wzroście 172 cm ważę 77 kg, a każdy mi daje 60-65 kg. Dlaczego moje kości są bardziej ciężkie od kości innych ludzi?

Gość gość
1 minutę temu, Gość Martyna napisał:

Czy ktoś wie o co chodzi z tym, że niektórzy są grubo-kościści, a inni drobno-kościści? Dlaczego niektórzy mają cięższe kości od innych? Czym różni się ich skład? Czesto słyszę, że jestem grubo-koścista bo przy wzroście 172 cm ważę 77 kg, a każdy mi daje 60-65 kg. Dlaczego moje kości są bardziej ciężkie od kości innych ludzi?

U faceta to wiadomo bo chodzi o jego kość nazywaną siusiakiem.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Martyna napisał:

Bo jesteś jeszcze dziewicą studentko.

Gość gość

wyglądasz na grubszą kobieto a nie że masz kości ciężkie haha

Gość Martyna

Kobieto właśnie wyglądam na chudszą niż ważę. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Gość Martyna

Nikt mi nie wierzy jak mówię, że ważę 77 kg bo wyglądam na dużo mniej.

Gość gość
6 minut temu, Gość Martyna napisał:

Kobieto właśnie wyglądam na chudszą niż ważę. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Nie obrażaj mnie dziewico.

Gość Moonwalker

Moze Twoje kosci sa bardziej geste albo masz wieksza mase miesniowa. A czy masz grube kosci mozna moim zdaniem poznac po nadgarstkach, jesli masz szczupla reke, ale szeroki przegub, to kosci sa grube...

Gość Martyna
32 minuty temu, Gość Moonwalker napisał:

Moze Twoje kosci sa bardziej geste albo masz wieksza mase miesniowa. A czy masz grube kosci mozna moim zdaniem poznac po nadgarstkach, jesli masz szczupla reke, ale szeroki przegub, to kosci sa grube...

Nadgarstek mam raczej szczupły bo mogę go swobodnie objąć kciukiem i palcem wskazującym. Z masą mięśniową ciekawa teoria, ale jedyna aktywność fizyczna jaką wykonuję to jogging od czasu do czasu i przysiady, więc to raczej nie to. Najbardziej prawdopodobne chyba, że mam większą gęstość kości po prostu, ale jakim składnikiem jest to spowodowane? Czego jest więcej w moich kościach?

Gość Hjj

Więcej osteoporozy.