Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o nowych propozycjach PiS?

Polecane posty

Gość gość

To jest tragedia. Wprowadzają brak podatku Pit do 26 roku życia, czyli teraz każdy gówniarz po szkole który przyjdzie do pracy dostanie więcej na start niż pracownik starszy stażem ma po latach pracy. I do tego pewnie w wyniku tego wzrosną ceny, a rząd w... kolejny podatek chyłkiem, żeby to zrekompensować. Kolejny strzał w kolano ludziom pracy i brak szacunku dla nich.  

Gość gość

Również sceptycznie widzę kupowanie sobie wyborców przez PiS

Gość Gość

Jedyna opcja dla tych po 26 roku życia to ewakuować się z tego kraju.

zdecydowana większość 'młodych' w wieku 19 - 20 lat nawet nie czeka na wyniki matur, są spakowani i gotowi aby wyjechać - azymut Holland, Dania, UK, Sweden  itd. na plantacje, na pola, do szklarni ,

po roku pracy na plantacji wraca na chwilę do Polski własnym BMW oraz z oszczędnościami 5000 Euro ,

ojciec tyra w kopalni 20 lat i nigdy nie widział takiej góry pieniędzy !

ojciec się cieszy, że syn lub córka sporo forsy zarabia, jako 'robol' na Zachodzie , Polacy są traktowani jako tania siła robocza,

'młody' niczego tam się nie nauczy nowego ,

natomiast problem nadal jest w Polsce, brakuje 'młodych' elektryków, hydraulików, tokarzy, frezerów, stolarzy , cieśli itd. ,

w Polsce za 700 Euro miesięcznie 'młody' nie chce pracować, 700 Euro miesięcznie zapomogi socjalnej otrzymuje Muslim w Niemczech i nawet z łóżka nie wstaje !

Gość Gość

A co z niemlodymi, którzy tu pracują? Czy 27, 30, 35 lat to nie jest młody? Czy on nie zasługuje na więcej niż te 700 euro?

PiS przedstawił pomysł dla 'młodych' i Pracodawców,  Pracodawcy od kilku lat : skomlą, sikają po nogach, popłakują, że 

nie ma ludzi do pracy, nie ma młodych, chętnych do pracy brak za 2400 PLN brutto miesięcznie i należy zatrudniać obcych z Azji , z Afryki 

a do tej pory nie zrobili NIC aby zatrzymać w Polsce 'młodych' i uczyć 'młodych' zawodów technicznych aby podnosili kwalifikacje 

i czuli się potrzebni za godziwe wynagrodzenie , 

Pracodawcy popełnili bardzo istotny błąd, pozbyli się pracowników w wieku powyżej 50 lat z bogatym doświadczeniem zawodowym ,

czyli teraz doopa blada, tych 'młodych' nawet nie ma kto nauczyć wykonywania zawodów technicznych !

być może Pracodawcy zaczną na własny koszt budować FAMILOKI dla pracowników aby pracownika zatrzymać, 

jak to było 100 lat temu !

Gość Słuszną linię ma nasza par

Pracodawca musi wydać ponad 5000 by pracownik dostał do ręki 2400. Tyle pobiera państwo ale wiadomo, że pracodawcy to świnie i nie chcą więcej płacić! A dobre państwo za darmo nam da! Tak się kupuje głosy ciemnego ludu. W Polsce jest śmieszne oszustwo z nazwami. Jest płaca netto, płaca brutto i płaca ubruttowniona. Ta brutto jest oszustwem a tą ma podawaną pracownik. Płaca brutto u nas przepisami określona jest jako ubruttowniona i to jest płaca plus wszystkie podatki i ubezpieczenia pobierane przez państwo z wypłaty praciwnika, resztę ma wypłacaną czyli netto. Dla netto 2400 ubruttowniona płaca czyli prawdziwe brutto wynosi troszkę ponad 5000 🙂

Gość Ch..uj w du..pe pisowi

... im w du..pe

PiS raczej NIE obniży podatków przysłowiowej Kowalskiej lub Nowak, ponieważ Unia Europejska nie pozwoli obniżyć, 

a zatem : Kowalska lub Nowak w wieku 27 lat w Polsce podpisze Umowę o Pracę z Pracodawcą , na Umowie o Pracę będzie kwota

powiedzmy 4600 PLN brutto miesięcznie,  faktycznie Kowalska lub Nowak otrzyma 3300 PLN netto miesięcznie , czyli kwota 1300 PLN

to są 'obciążenia' i podatki oraz pobrane składki do ZUS oraz fiskusa ,

czy podobne 'obciążenia' i podatki oraz pobrane składki  w Danii lub Holland płaci pani Fox lub Sznajder , tego nie wiem ?

Gość qwer

Rząd nas okrada nic nie pomaga ch..uj im w du..pe

Gość qwer

jak przyjdzie wojna spie..rdolą sami nas zostawi zebysmy gineli 

Gość a pensja minimalna dalej 1

a pensja minimalna dalej 1600 na reke :( ceny leca w gore jak w kosmos

Gość Bartek prawiczek

...owo bo w tym roku kończę 26 lat

Gość Ffffggggg
16 minut temu, amBrożyk napisał:

powiedzmy 4600 PLN brutto miesięcznie,  faktycznie Kowalska lub Nowak otrzyma 3300 PLN netto miesięcznie , czyli kwota 1300 PLN

No właśnie nie 1300 pobierze państwo bo to "brutto" jest tylko z nazwy brutto. Prawdziwe brutto u nas nazwano "płaca ubruttowniona".  Państwo pobierze około 2800 z płacy ubruttownionej a Kowalski dostanie 3300 i ma mieć podawane brutto jako 4600. Pracodawca płaci 6100, Kowalski dostaje 3300, państwo pobiera 2800 a Kowalski myśli że państwo wzięło 1300 a pracodawca płacił 4600. I tak ma myśleć z punktu widzenia naszego państwa i jak widać tak myśli. Dobre państwo coś mu da a ... pracodawca nie chce dać podwyżki! 

co ja mam ze soba zrobic za 1600zl na miesiac? myslicie ze malo ludzi tak zarabia?

Gość Bartek prawiczek
7 minut temu, Gość a pensja minimalna dalej 1 napisał:

co ja mam ze soba zrobic za 1600zl na miesiac? myslicie ze malo ludzi tak zarabia?

Chyba mało, bo ja mam 2600 do 3000. Za 1600 robiłem ostatnio w 2012 r jak do szkoły jeszcze chodziłem

to sie ciesz 75% ogloszen to praca za 1600zl

Gość 111

500+ to dobry ruch

Gość gosc
12 minut temu, Gość a pensja minimalna dalej 1 napisał:

to sie ciesz 75% ogloszen to praca za 1600zl

Na pewno nie xd. 1600 jest na próbnym,później sie zarobi więcej

Gość Gość

Wszyscy powyżej 26 roku życia będą mieli przesrane, jeśli nie są menedżerami, albo dyrektorami, bo teraz okaże się że młody szczyl przyjdzie i będzie zarabiał więcej kasy niż doświadczony pracownik, bądź co bądź podatek PIT to jest kupa pieniędzy. Młode szczyle będą zarabiać bez obciążeń podatkowych na start po 4000 miesięcznie i kupować mieszkania, gdy ludzi po 26 roku życia nie stać na zycie i będą robić za 2800. To tak ma to wygladac? Tak się składa, że mam 27 lat i miałem plan na biznes, odkładałem z każdej pensji, bo zarabiałem więcej niż przeciętne wynagrodzenie, ale teraz szczyl przyjdzie po zawodówce i kuratorach w wieku 18 lat i dostanie na start większe pieniądze niż ja mam chociaż mam staż paru lat w firmie. I zaraz ceny wzrosną, bo młodzi, emeryci i dziecioroba przecież będą mieć wiekszą kasę (tylko emerytom się ona  należy) to trzeba dowalić za żarcie większą marżę. Zaraz złotówka spadnie i inflacja będzie. ...owo innym słowem 

17 minut temu, Gość gosc napisał:

Na pewno nie xd. 1600 jest na próbnym,później sie zarobi więcej

nie sciemniaj, wiekszosc prac to 1600 z groszami, zreszta nawet jak po probnym jest wiecej to nie sa to wielkie sumy tylko zazwyczaj okolo 100 zlotych oczywicie moze tutaj o placach na reke. chyba ze w warszawie jest inaczej. nie mowie ze wszystcy tak zarabaiaja, ale dalej to wiekszosc spoleczenstwa, nie mowiac juz ze niektrozy chca zatrudniac tylko studentow.

Gość Gosc 27lat

To ... nie mogli tego w tamtym roku wprowadzić? co ja za stary juz jestem;]

Gość gosc
1 minutę temu, Gość a pensja minimalna dalej 1 napisał:

nie sciemniaj, wiekszosc prac to 1600 z groszami, zreszta nawet jak po probnym jest wiecej to nie sa to wielkie sumy tylko zazwyczaj okolo 100 zlotych oczywicie moze tutaj o placach na reke. chyba ze w warszawie jest inaczej. nie mowie ze wszystcy tak zarabaiaja, ale dalej to wiekszosc spoleczenstwa, nie mowiac juz ze niektrozy chca zatrudniac tylko studentow.

Ja nie ściemniam bo robiłem w kilku fabrykach i zawsze ta dwójka była. Miasto w Wielkopolsce nie Warszawa

jakby tak kazdy zarabial po 3 tysiace to cale 500 plus by bylo do niczego nie potrzebne! a co do fabryk to u mnie nie ma zadnych a mieszkam w wiekszym miescie.

Gość hohohoooo

praca za 2000 zeta w fabryce kokosyy zyć nie umierać!!!!!!!!!!!

Gość Gość

A co o tym sądzicie ludzie co mają więcej niż 26 lat?

Gość Gość

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Ja myśle ze mam  pecha w życiu bo w zeszłym roku bym sie załapał na tą zapomogę a teraz ...

Gość maggie
1 godzinę temu, Gość a pensja minimalna dalej 1 napisał:

a pensja minimalna dalej 1600 na reke 😞 ceny leca w gore jak w kosmos

no jak to? pisiorskie statystyki mówią że inflacja to 1%

Gość Sara
15 minut temu, Gość Gość napisał:

sądzę że to jest s...ysyństwo bo ja zapierdalałam od początku, zaczynałam pracować w połowie studiów i o prace wtedy było w ... ciężko i za marne grosze. Rząd mi kradł co miesiac wtedy, jak kradnie mi nadal więc jakim bezprawiem ja mam sie zrzucac na młodziaków kiedy oni mają i tak wiele łatwiej niż ja miałam?! Pracy jest dużo, o wiele latwiej o pracę niz 10 lat temu kiedy ja zaczynałam a jeszcze chcą im moim kosztem dawać przywileje.  A gdzie qrwa moje przywileje, dlaczego ja wiecznie mam sie na kogoś zrzucać? Nie dostaję żadnych zapomóg i nigdy nie dostawałam, od zawsze ciężko pracowałam a tym kraiku takich ludzi niszczy ta pisiorowska mafia