Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryk pruk

Ciągle mam gazy i pierdze, już nie daje rady

Polecane posty

Gość pryk pruk

pomocy ludzie !!!!

Gość M G

Weź Pierdex! Polecam serdecznie! Magda Gessler

Gość Ja już nie pierdze

Kup sobie błonnik pokarmowy to zalegajace resztki w jelitach fermetuja musisz je oczyścić 

Gość Fgg

Jedz dużo kminku!

Gość każdy tak ma

kazdy ma gazy czasem ;) 

Gość Lusesita
Przed chwilą, Gość każdy tak ma napisał:

kazdy ma gazy czasem ;) 

Dobrze wiedzieć. Ogólnie muszę iść spać, bardzo wcześnie wstaję. Myślę też, że jesteś bardzo dobry, a tylko udajesz złego bad boya.😊

Good night🌒🌞🌔

Gość każdy tak ma
5 minut temu, Gość Lusesita napisał:

Dobrze wiedzieć. Ogólnie muszę iść spać, bardzo wcześnie wstaję. Myślę też, że jesteś bardzo dobry, a tylko udajesz złego bad boya.😊

Good night🌒🌞🌔

Skąd pomysł, że udaję cokolwiek? I gdzie niby ten badboy? 😉 

Gość gość

Jak zresz przetworzone goowna to i tak masz potem. Przetworzona żywność zawsze gnije w jelitach.

Na zdrowych dietach gazy są minimalna lub wcale ich nie ma- i mnóstwo ludzi to potwierdza, sama wiem to z autopsji. 

Takze albo zacznij eliminować przetworzone zarcie albo dalej narzekaj.

Gość Lusesita
9 godzin temu, Gość każdy tak ma napisał:

Skąd pomysł, że udaję cokolwiek? I gdzie niby ten badboy? 😉 

Sposób przelewania myśli "na papier" określa dosyć dobrze charakter. Tak więc o ile nie udajesz, o tyle masz w sobie coś z "bad boya", dla którego kobiety są po prostu towarem. Chyba, że mówimy tylko o jakiejś części Twojego charakteru.😉😈

Gość Lusesita

Zresztą, absolutnie nie osądzam Cię. To co teraz napiszę jest smutne, ale taka prawda - wiele kobiet zasługuje tylko na takie traktowanie. A mężczyźni też są nie lepsi i na nic lepszego nie zasługują.

Zresztą, każdy jest kowalem swojego losu. I tego się trzymajmy.

Gość nanan

ktos mi raz powiedziął ze jak masz takie gazy i wiatry to to oznacza problemy z watroba, radzę zrobic jakies badania w tym kierunku z krwi-próby watrobowe i oczywieście dieta

Gość Dr Czyścioch

Najgorsze są gazy przy których wyskakują eksrementy prosto w majty.
Ostatnio chorowałem na zapalenie oskrzeli i miałem taki kaszel, że nierzadko i nietwardo popuszczałem ostro w majty.
Najważniejsze jest żeby nie spożywać psznego twaroszku i nie popijac go kwasnym mlekiem.

Gość każdy tak ma
15 godzin temu, Gość Lusesita napisał:

Sposób przelewania myśli "na papier" określa dosyć dobrze charakter. Tak więc o ile nie udajesz, o tyle masz w sobie coś z "bad boya", dla którego kobiety są po prostu towarem. Chyba, że mówimy tylko o jakiejś części Twojego charakteru.😉😈

Akurat wtedy za dużo nie napisałem, więc nie miałaś za dużo do oceniania...  😉 No  nie wiem dlaczego tak od niechcenia napisałem, że nawet zdania od wielkiej litery nie zacząłem... 😕

Wydaje mi się, że jest właśnie na odwrót w praktyce - lubię kobiety i traktuję je z szacunkiem, one mnie chyba też, ale jedynie jak kolegę. No ale dziwne by było inaczej, w końcu i tak wszystkie porządne zajęte, więc pozostaje mi singlować... 

Gość każdy tak ma
15 godzin temu, Gość Lusesita napisał:

Zresztą, absolutnie nie osądzam Cię. To co teraz napiszę jest smutne, ale taka prawda - wiele kobiet zasługuje tylko na takie traktowanie. A mężczyźni też są nie lepsi i na nic lepszego nie zasługują.

Zresztą, każdy jest kowalem swojego losu. I tego się trzymajmy.

No niestety jest tak jak piszesz... Faceci źle traktują kobiety, więc one też się zrobiły wyrachowane. Ale skoro same się tak pozwoliły traktować, to teraz faceci już się z tym nie kryją, więc powoli to uchodzi za normalne. Ba, jak jakiś facet o odmiennym podejściu się znajdzie, to nie dość, że go nie docenią, to jeszcze wyjdzie na dziwaka... Więc na dobrą sprawę sama przyznaj czy warto w dzisiejszym świecie być innym? 😯

Swoją drogą trochę w offtop lecimy ale co tam  ☺️

Gość Lusesita
1 godzinę temu, Gość każdy tak ma napisał:

Swoją drogą trochę w offtop lecimy ale co tam  ☺️

Hehe we are free 😊

Więc na dobrą sprawę sama przyznaj czy warto w dzisiejszym świecie być innym? 😯

I w dzisiejszym świecie i w jutrzejszym i w tym i w równoległym i w ogóle zawsze... Warto być sobą☺

Warto być wiernym swoim przekonaniom, oczywiście w tym miejscu należy pamiętać, że przekonania nie mogą brać się "z powietrza", muszą być wynikiem wieloletnich badań i eksperymentów naukowych. Hahaha 😁 przepraszam taki żarcik ;) A jednak będę obstawiać przy tym ażeby każdy człowiek działał i tworzył opinie jedynie na podstawie dogłębnych przemyśleń.😏🌇

Faceci źle traktują kobiety, więc one też się zrobiły wyrachowane. Ale skoro same się tak pozwoliły traktować, to teraz faceci już się z tym nie kryją, więc powoli to uchodzi za normalne. Ba, jak jakiś facet o odmiennym podejściu się znajdzie, to nie dość, że go nie docenią, to jeszcze wyjdzie na dziwaka... Więc na dobrą sprawę sama przyznaj czy warto w dzisiejszym świecie być innym? 😯

Zawsze byli dobrzy i źli ludzie. Zawsze byli dobrzy mężczyźni, którzy wspaniale traktowali kobiety i vice versa dobre i wspaniałe kobiety, które traktowały swych mężczyzn z szacunkiem i miłością. Natomiast byli i są także źli mężczyźni jak również były i są na tym świecie złe kobiety.

Jak wiadomo świat schodzi na psy😂😢, a raczej zawsze taki był, jednak dziś próżność ludzka i egocentryzm dotknęły zenitu. Ludziom brakuje cnót, nie chcą być wartościowi wewnętrznie w swym życiu, w swej jedynej egzystencji tutaj na tej planecie lecz w przeliczeniu na kasę, urodę i papiery wartościowe.

Pamietajmy, że w XXI w. ludzie są traktowani tak jak tego chcą, inaczej po prostu się buntują. Człowiek, który nie chce być kojarzony z wartościami zwyczajnie nie prezentuje żadnych wartości, żyje chwilą, korzysta z dóbr materialnych, wszystko przelicza na towar, nawet siebie. Po co traktować takich ludzi jako naprawdę wartościowych skoro sami tego nie chcą? Zresztą wcale tacy nie są, dlatego nie zasługują na nagrody za coś do czego nie są w stanie się skłonić, tj. do posiadania jakichkolwiek cnót. 

Osądzać tych ludzi nie zamierzam, nawet Bóg poczeka z tym aż do ich/naszej śmierci, ja po prostu obserwuję i czasem ujawniam swoje opinie.:)

Gość Lusesita

Warto być innym od reszty społeczeństwa jeżeli jest się sobą.

Nie warto być jak reszta społeczeństwa jeżeli sobą się nie jest...

Jeśli ktoś nie jest sobą, bo wyjdzie na dziwaka to po prostu jest fałszywy względem siebie, oszukuje swoje ja, a jeśli do tego udaje tylko po to, by reszta ludzi, którzy tak samo korzystają ze sracza (dokładnie tak jak i on) - docenili go, to po prostu nie ma szacunku sam dla siebie,w dodatku gra pod publiczkę, jest zakłamany i nieszczery. Najgorzej jeśli swą nieszczerością chcę zrobić na innych wrażenie... bo pamietajmy, że goowno zawsze wypłynie na powierzchnię ;)

Inną kwestią jest dyplomacja czyli aranżowane kłamstwo, gra aktorska, oszustwo niezauważalne na dyplomatycznej poker face... ale to już jest kompletnie inna szkoła i ma kompletnie inne znaczenie w egzystencji i relacji międzyludzkich, gdzie polityczna gra jest na porządku dziennym, a zbicie z tropu rozmówcy i nie odkrywanie prawdziwego siebie jest drogą i psychologiczną strategią do osiągania celów.

Gość każdy tak ma
23 minuty temu, Gość Lusesita napisał:

Warto być innym od reszty społeczeństwa jeżeli jest się sobą.

Nie warto być jak reszta społeczeństwa jeżeli sobą się nie jest...

Jeśli ktoś nie jest sobą, bo wyjdzie na dziwaka to po prostu jest fałszywy względem siebie, oszukuje swoje ja, a jeśli do tego udaje tylko po to, by reszta ludzi, którzy tak samo korzystają ze sracza (dokładnie tak jak i on) - docenili go, to po prostu nie ma szacunku sam dla siebie,w dodatku gra pod publiczkę, jest zakłamany i nieszczery. Najgorzej jeśli swą nieszczerością chcę zrobić na innych wrażenie... bo pamietajmy, że goowno zawsze wypłynie na powierzchnię 😉

41 minut temu, Gość Lusesita napisał:

I w dzisiejszym świecie i w jutrzejszym i w tym i w równoległym i w ogóle zawsze... Warto być sobą☺

Warto być wiernym swoim przekonaniom, oczywiście w tym miejscu należy pamiętać, że przekonania nie mogą brać się "z powietrza", muszą być wynikiem wieloletnich badań i eksperymentów naukowych. Hahaha 😁 przepraszam taki żarcik 😉 A jednak będę obstawiać przy tym ażeby każdy człowiek działał i tworzył opinie jedynie na podstawie dogłębnych przemyśleń.😏🌇

W pełni zgadzam się. I nawet coś wiem o tym 🙂 Ja zawsze byłem sobą i niestety łatwo mi nie było... Wielokrotnie byłem wytykany paluchami, wyśmiewany i wykluczany z towarzystwa, bo nie byłem jak inni. Ok, nie czepiam się jeśli ktoś robi czy lubi coś, co lubi większość, bo faktycznie to lubi. Nie chodzi przecież o to, by być wiecznie hipsterem i buntownikiem, że co by nie było być zawsze na nie i mówić jacy to inni niedobrzy, bo nas nie rozumieją i nie akceptują 😉 Ale jednak trzeba potrafić i przede wszystkim mieć odwagę, by wyrazić swoje zdanie i liczyć z tym, że nie każdemu się to spodoba. I wiesz co? Im jestem starszy, tym bardziej mam to gdzieś 🙂 

Kiedyś się przejmowałem tym, że nie jestem taki jak inni i nawet za bardzo nie umiałem udawać, że jest inaczej... Teraz już nawet by mi się nie chciało udawać 😉 Poza tym czasem spotykam ludzi, którzy w wielu rzeczach się ze mną zgadzają, więc aż taki odosobniony nie jestem. Zresztą jak ktoś jest inteligentny, to nawet jesli w pewnych kwestiach ma odmienne zdanie, to przecież się od razu nie zwyzywamy. Każdy ma przecież prawo do własnego zdania 😉 

Gość każdy tak ma
1 godzinę temu, Gość Lusesita napisał:

Jak wiadomo świat schodzi na psy😂😢, a raczej zawsze taki był, jednak dziś próżność ludzka i egocentryzm dotknęły zenitu. Ludziom brakuje cnót, nie chcą być wartościowi wewnętrznie w swym życiu, w swej jedynej egzystencji tutaj na tej planecie lecz w przeliczeniu na kasę, urodę i papiery wartościowe.

Dokładnie! Współcześni ludzie po prostu nie mają takiej cierpliwości jak kiedyś. Świat facebooka czy instagrama uzależnił ich od potrzeby otrzymywania natychmiastowej gratyfikacji. Umieszczą coś fajnego - kilka sekund już sypią się lajki 😉 A żeby się podbudować jeszcze bardziej, to co chwilę potrafią wchodzić i sprawdzać ile tam przybyło 😛 Ok, banalny przykład, ale wiele pokazuje o współczesnych ludziach. Chcą oni szybko i małym nakładem sił osiągnąć jak najwięcej, jednak w realnym świecie to tak nie działa! Zwłaszcza jeśli po drodze trzeba przewinąć się przez różnych ludzi... Ale jak ktoś stale przelicza wszystko na kasę i inne korzyści, to potem niestety krzywdzi innych. I potem to społeczeństwo jest jakie jest - roszczeniowe i zapatrzone w czubek własnego nosa, nie widzi w tym drugiego człowieka, a na rozmyślenia czy empatię nie ma czasu, zresztą dla wielu jest to zwyczajnie nieopłacalne i jeśli nic z tego mieć nie będą, to nawet się nie wysilą... Taka prawda.

Na szczęście nie wszyscy tacy są. Dobrzy ludzie też się zdarzają, tylko trzeba ich dostrzec 🙂 Też nie powiem, czasem takich spotykam. Jedynie w sferze stricte uczuciowej nie mam szczęścia pod tym kątem, bo tutaj często dochodzi ta gra aktorska, o której wcześniej wspominałaś lub po prostu fajne osoby już są dawno ustawione i zarezerwowane 😉 

Swoją drogą co Cię skłoniło do przekonania, że jestem dobry, choć udaję bad boy'a? 😉 

1 godzinę temu, Gość Lusesita napisał:

Hehe we are free 😊

Tak, nie ma to jak z tematu o pierdzeniu zrobić sobie wywód psychologiczno-filozoficzny 😂 Ale uwielbiam ludzi, którzy potrafią swobodnie przejść od jednego do drugiego 😉 

Gość amator pierdzenia

fajnie temat przeszedł od pierdzenia do srajbuka

Gość Lusesita
4 godziny temu, Gość amator pierdzenia napisał:

fajnie temat przeszedł od pierdzenia do srajbuka

Hahaha bardzo logiczny ciąg przyczynowo - skutkowy😂

4 godziny temu, Gość każdy tak ma napisał:

Tak, nie ma to jak z tematu o pierdzeniu zrobić sobie wywód psychologiczno-filozoficzny 😂 Ale uwielbiam ludzi, którzy potrafią swobodnie przejść od jednego do drugiego 😉 

"Nic co ludzkie nie jest mi obce..." - natura i filozofia w jednym😁😊

4 godziny temu, Gość każdy tak ma napisał:

Swoją drogą co Cię skłoniło do przekonania, że jestem dobry, choć udaję bad boy'a?  😉

Bo tak naprawdę kochasz kobiety, nie traktujesz jako gorszego gatunku, nie szukasz tylko seksu, starasz dostrzegać się jak najwięcej zalet. Doceniasz wysiłki. Poza tym jesteś dobry i masz dobre serducho, takie coś się czuje...😉😏😘

P.s. a bad boya udajesz dla rozrywki, na kafe... 😀 czy mylę się? ;)

5 godzin temu, Gość każdy tak ma napisał:

Ok, nie czepiam się jeśli ktoś robi czy lubi coś, co lubi większość, bo faktycznie to lubi. Nie chodzi przecież o to, by być wiecznie hipsterem i buntownikiem, że co by nie było być zawsze na nie i mówić jacy to inni niedobrzy, bo nas nie rozumieją i nie akceptują 😉 

Właśnie, no chyba nie jesteśmy dziećmi😁 a jeśli kogoś bawią takie zabawy to go on, ja tutaj wypowiadam się poważnie - Pierdzenie to też poważna kwestia😂, bo o ile nie będziesz umiał pozbyć się gazów, o tyle może Cię rozerwać, a wtedy pękniesz i umrzesz...  ➕

I nie chodzi o to czy coś jest lubiane przez większość, tylko czy ja to lubię, bo mnie się to podoba czy może nie lubię, a udaję, że lubię tylko dlatego, by przypodobać się innym. Ja nie udaję i nie chcę przypodobać się innym, wiem, że wiele razy narobiłam sobie "wrogów" (ale takich wrogów, którzy są mało inteligentni nie żal mieć za wrogów, to tylko powód do dumy... xD)

Dzielić nieprzemyślane przekonania z innymi to oznaka słabości i niskiego ilorazu inteligencji, to ogromny mankament i wada. Brak myślenia to wada, a ludzie nie lubią tego robić, bo to kosztuje wysiłek, rzucają się na utarte schematy i opinie, wybierając skróty myślowe tzw. stereotypy.

I jeszcze coś, jeśli podoba mi się coś co podoba się większości masy albo mamy takie samo zdanie, to chyba dobrze, bo nie spowoduje to kolejnych scysji...😂 natomiast różnica jest diametralna, gdyż moje upodobanie zostało przemyślane, a u większości ludzi prawdopodobnie zostało tylko zgapione...

Gość każdy tak ma
3 godziny temu, Gość Lusesita napisał:

Bo tak naprawdę kochasz kobiety, nie traktujesz jako gorszego gatunku, nie szukasz tylko seksu, starasz dostrzegać się jak najwięcej zalet. Doceniasz wysiłki. Poza tym jesteś dobry i masz dobre serducho, takie coś się czuje...😉😏😘

P.s. a bad boya udajesz dla rozrywki, na kafe... 😀 czy mylę się? ;)

Nie tyle co udaję, tylko jakoś tak od niechcenia tę moją pierwszą wypowiedź napisałem - chyba założyłem, że i tak nikt tego nie przeczyta albo się nią nie przejmie i potraktuje jako zwykły margines... Nie wiem po co to napisałem szczerze mówiąc, coś mi kazało, nawet w tak niedbały sposób. Ale widać nic nie dzieje się bez przyczyny , bo dzięki temu rozwinęła się ciekawa dyskusja na ciekawsze tematy, choć nie mniej życiowe 😙 I miło mi, że tak uważasz, choć niewiele o mnie wiesz 🌹

4 godziny temu, Gość Lusesita napisał:

ja tutaj wypowiadam się poważnie - Pierdzenie to też poważna kwestia😂, bo o ile nie będziesz umiał pozbyć się gazów, o tyle może Cię rozerwać, a wtedy pękniesz i umrzesz...  ➕

Racja! No jak najbardziej poważny temat - przykładowo o ileż to związków się rozpadło przez niezrozumienie się partnerów w tej kwestii... Gdy np lasce się wymsknął mały pierdzioszek w obecności jej ukochanego Sebusia, a wcześniej się to nigdy nie zdarzało i może myślał, że kobiety nie robią takich fuj rzeczy? I teraz ona go przestała podniecać, straciła w oczach tego hipokryty, który sam popierdywał ile wlezie, ale nie wziął pod uwagę, że ona się męczyła godzinami na każdym spotkaniu 😜

I nie chodzi o to czy coś jest lubiane przez większość, tylko czy ja to lubię, bo mnie się to podoba czy może nie lubię, a udaję, że lubię tylko dlatego, by przypodobać się innym. Ja nie udaję i nie chcę przypodobać się innym, wiem, że wiele razy narobiłam sobie "wrogów" (ale takich wrogów, którzy są mało inteligentni nie żal mieć za wrogów, to tylko powód do dumy... xD)

Skąd ja to znam! :) W młodości różne głupie rzeczy ludzie robią, nawet jak nie lubią, byle nie odstawać od reszty kumpli i pokazać, że nie cykorzą... Ja już wtedy byłem na tyle ogarnięty i nie rozumiałem po co to robić, tylko jako nieśmiałe stworzenie jakim byłem (i nadal jestem) wtedy nie potrafiłem głośno się sprzeciwić. Po prostu stałem z boku i tylko patrzyłem jak inni robią coś, czego ja nie chcę i dziwiłem się dlaczego mnie uważają za jakiegoś gorszego? No i trochę mi samoocena upadła przez to. Ale z czasem poznałem ludzi, którzy mnie cenili za moją oryginalność 😊 A jeszcze jak się przekonali, że można ze mną normalnie pogadać, to nawet zaczęli stawać w mojej obronie gdy jakiś ignorant próbował mi coś zarzucić... A dzisiaj już wiem, że ocenianie mnie kogoś, kto nawet nie zadał sobie trudu, by mnie poznać jest bez sensu i tylko sami się tym ośmieszają 😃

I jeszcze coś, jeśli podoba mi się coś co podoba się większości masy albo mamy takie samo zdanie, to chyba dobrze, bo nie spowoduje to kolejnych scysji...😂 natomiast różnica jest diametralna, gdyż moje upodobanie zostało przemyślane, a u większości ludzi prawdopodobnie zostało tylko zgapione...

Dokładnie. Czasem do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć i dopiero z czasem się człowiek do nich przekonuje. Albo i nie... Ale wtedy nie ma jakichś kompleksów, że skoro ma jednak inne zdanie, to nie znaczy, że jest jakiś nienormalny 😊 Aczkolwiek dopiero teraz sobie zdałem sprawę, że mój nick mówi zupełnie coś innego 😂 Ale to było tylko w kontekście tego tematu 😉

Gość gość

up

Gość gość

skończyło sie pierdzenie??

Gość każdy tak ma

Przeminęło z wiatrem 😉

Gość Ciepły wiaterek

Wiosenne bączki to nic nadzwyczajnego 😁

Gość buu

fajny topic i jeszcze lepsza dyskusja powyżej 😉 szkoda że się skończyła, miło było czytać