Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojony

Wizyta u dentysty z aftą- czy się martwić ?

Polecane posty

Gość Zaniepokojony

Miałem wizytę u dentysty. Zmieniana plomba. W domu sprawdziłem co powoduje delikatny ból. Okazało się, że głęboko w szczelinie przy dziąśle jest mała afta. Co teraz ?mial ktoś z Was taką sytuacje ? Dentysta kazdy ogląda jamę ust ą przed leczeniem. Czy powinienem się martwić ?

Gość Gosc zaniepokojony
21 godzin temu, Nymphette napisał:

A skąd wiesz, że to akurat afta? Najlepiej przedzwonić do dentysty i zapytać, czy możesz do niego wpaść na chwilkę pokazać zmianę. Stomatolog opuka zęba i sprawdzi, czy na pewno z samym zębem wszystko ok. Może to alergia kontaktowa na rodzaj zastosowanego wypełnienia? Bądź podrażnienie po użyciu wytrawiacza? Jeśli to jednak afta, to warto zadbać o ogólny stan organizmu. Probiotyki, kwasy Omega 3, dobry suplement multiwitaminowy, świeżo wyciskane soki. Organizm pokazuje że potrzebuje wsparcia w zakresie immunologii takimi zmianami. Warto o niego zadbać :)

Wyszedłem od dentysty i w domu tak zauważyłem. Miałem to na pewno przed badaniem. Boje się tylko bo wszędzie napisane, że zawsze trzeba odwołać wizytę, wyczytałem, że może dojść do zakażenia. Ps ząb mnie nie boli, nic się nie dzieje. Ta afta lub ta zmiana była dość mała. Może ktoś był w takiej samej sytuacji. Wyjechałem z kraju i nie mam możliwości do niego iść. Spróbuje wrzucic wam zdjęcie

Gość Gosc zaniepokojony

Tak to wygląda. Druga się pojawiła w pobliżu zęba ale po wizycie, chyba, że ta druga rana to otarcie powstałe  podczas wizyty 

https://ifotos.pl/zobacz/6037E76D-_qwaxaaw.png