Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooooo

Czuje sie czasami jak Monica Bellucci w filmie Malena

Polecane posty

Gość nooooo

Baby najchetniej by mnie utopily w lyzce wody :)

Gość ......

up

Gość Monika

Sliczna tam byla, ale nie kojarze by "baby" byly na nia zle, pamietam tylko, ze faceci na jej widok wariowali.. :)

Ona byla chyba nieszczesliwa postacia pomimo urody...

Gość Zal

Eh. Też to mam. Myślę że to dlatego że w sumie olewam facetów a zawsze się jakiś przypaleta. Choć nadal olewam bo mnie te śmieszne podrywy nie interesują. Natomiast baby co mnie nie lubią zabiłyby się o zainteresowanie faceta. Nie do końca wiem skąd to się bierze. Pewnie z głupoty 😁Cóż zrobić. Taki lajf.

Gość gosc
6 minut temu, Gość Monika napisał:

Sliczna tam byla, ale nie kojarze by "baby" byly na nia zle, pamietam tylko, ze faceci na jej widok wariowali.. 🙂

Ona byla chyba nieszczesliwa postacia pomimo urody...

Tak. Baby ja tez mialy za ku... Bo ich faceci się do niej slinili.

Gość Monika
5 minut temu, Gość gosc napisał:

Byc moze, bardzo dawno ogladalam, ale chyba tak, bo przeciez byla spolecznie odrzucona. Bardzo smutna postac.

Miala meza marynarza chyba.

Musze jeszcze raz obejrzec :)

Gość gosc

Tak. Smutna. Ale to zakłamani ludzie jej zgotowali ten los.

Gość Gość

Porównywać się do bellucci potrafi tylko kiełbasa.

Gość gość powiem tak

ale wy baby macie naye/bane we lbach 😄

Gość natalka

a ja się czuję jak E.T. wystarczy że wyjde do lidla bez makijażu, a mam trądzik, i już milion bab się mi przygląda jak jakiemuś alienowi :) tymczasem mi to w ogóle nie robi różnicy, nie mają nic ciekawego do popatrzenia niech patrzą, w końcu ich największą zaletą i osiągnięciem jest powłoka jakim jest ciało

Gość Monika

Oj. Uroda byla metafora film mowil raczej o wykluczeniu przez spoleczenstwo przez jakis rodzaj "odmiennosci"- tu wydawaloby sie akurat porzadany. To byl film o plotkach i pomowieniach i tym jak mozna nimi niszczyc...

5 minut temu, Gość natalka napisał:

a ja się czuję jak E.T. wystarczy że wyjde do lidla bez makijażu, a mam trądzik, i już milion bab się mi przygląda jak jakiemuś alienowi :) tymczasem mi to w ogóle nie robi różnicy, nie mają nic ciekawego do popatrzenia niech patrzą, w końcu ich największą zaletą i osiągnięciem jest powłoka jakim jest ciało

Tak,ale akcja rozgrywala sie w zamknietej spolecznosci - w dzisiejszych czasach nie jestesmy skazani na taka alienacje z powodu "innosci".

Byl tam tez motyw dojrzewania (swiat widziany oczami malego chlopca) wchodzenie w seksualnosc..

Ten film ma wiele wymiarow, nie chodzi tylko urode glownej bohaterki.

Gość gość

Monika, nauczylas sie kolejnego nowego slowa: aliencja?

to widac i czuc 😄

Gość natalka
9 minut temu, Gość Monika napisał:

Oj. Uroda byla metafora film mowil raczej o wykluczeniu przez spoleczenstwo przez jakis rodzaj "odmiennosci"- tu wydawaloby sie akurat porzadany. To byl film o plotkach i pomowieniach i tym jak mozna nimi niszczyc...

Tak,ale akcja rozgrywala sie w zamknietej spolecznosci - w dzisiejszych czasach nie jestesmy skazani na taka alienacje z powodu "innosci".

Byl tam tez motyw dojrzewania (swiat widziany oczami malego chlopca) wchodzenie w seksualnosc..

Ten film ma wiele wymiarow, nie chodzi tylko urode glownej bohaterki.

kochana zdziwiłabyś się jak bardzo można odczuć taką odmienność, nawet jeśli się ją samemu akceptuje i leczy, to jak w pewne środowiska wkroczysz to odczujesz i to bardzo. pewnie podobne odczucia mają kobiety otyłe, z jakimiś widocznymi chorobami i niedoskonałościami. Co dziwne, od faceta takiego spojrzenia "od góry do dołu" oraz skupionego konkretnie na mojej zajętej przez trądzik twarzy nie doświadcze, jak już się patrzą to tak normalnie, jakbym im się podobała. Kobiety są okrutne. Ale tak jak napisałam, to zależy od środowiska. Bo są środowiska gdzie się mocno patrzy na wygląd i są takie, w których każdy zajmuje się sobą i dla niego liczy się to, jakim człowiekiem jesteś.

Gość Monika
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Monika, nauczylas sie kolejnego nowego slowa: aliencja?

to widac i czuc 😄

Alienacja nie aliencja :)

Akurat tego slowa nauczylam sie dawno dawno temu :)

Gość szaarriiikkk

Piekna muzyka w tym filmie,mozna sie przy niej przyalienowac znaczy sie przysposobic na rozne osobliwosci tego swiata...😊

Gość Monika

Przy pieknej muzyce wyalienowac (bardziej swojsko : odizolowac) mozna sie jak najbardziej :)

Gość Malena

Morgan? 🙂

Gość Malena

Malena Morgan? 🙂🙂🙂

Gość szaarriiikkkk

Bez izolacji to my swojaki co wyrownuja swego zycia braki...bez izolacji

Gość Gość
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Porównywać się do bellucci potrafi tylko kiełbasa.

Pewnie dlatego, że wojewodzinski obie kocha?😉

Gość gosciowa
9 godzin temu, Gość natalka napisał:

kochana zdziwiłabyś się jak bardzo można odczuć taką odmienność, nawet jeśli się ją samemu akceptuje i leczy, to jak w pewne środowiska wkroczysz to odczujesz i to bardzo. pewnie podobne odczucia mają kobiety otyłe, z jakimiś widocznymi chorobami i niedoskonałościami. Co dziwne, od faceta takiego spojrzenia "od góry do dołu" oraz skupionego konkretnie na mojej zajętej przez trądzik twarzy nie doświadcze, jak już się patrzą to tak normalnie, jakbym im się podobała. Kobiety są okrutne. Ale tak jak napisałam, to zależy od środowiska. Bo są środowiska gdzie się mocno patrzy na wygląd i są takie, w których każdy zajmuje się sobą i dla niego liczy się to, jakim człowiekiem jesteś.

ja tam przyjaznie sie i z pieknymi i z takimi moze nie brzydulami, ale grubszymi dziewczynami bo nie jestem jeszcze az takim pustakiem, olac takie puste blazy albo zmienic otoczenie, a co do bycia obleganym przez stado napalonych samcow to w sumie wspolczuje takim strasznie seksownym dziewczynom bo to musi byc w...iajace jak lataja takie pieski z wywieszonymi jezorami i maja cie gdzies jako osobe, widza tylko cialo. Ogolnie to kobiety sa fajne, nie ma co tego wszystkiego koncentrowac wokol mezczyzn i swojej urody

Gość gość
27 minut temu, Gość gosciowa napisał:

ja tam przyjaznie sie i z pieknymi i z takimi moze nie brzydulami, ale grubszymi dziewczynami bo nie jestem jeszcze az takim pustakiem, olac takie puste blazy albo zmienic otoczenie, a co do bycia obleganym przez stado napalonych samcow to w sumie wspolczuje takim strasznie seksownym dziewczynom bo to musi byc w...iajace jak lataja takie pieski z wywieszonymi jezorami i maja cie gdzies jako osobe, widza tylko cialo. Ogolnie to kobiety sa fajne, nie ma co tego wszystkiego koncentrowac wokol mezczyzn i swojej urody

Walka o samca albo strach przed byciem gorzej traktowaną przez facetów w towarzystwie bardziej atrakcyjnej potrafią niszczyć dobre relacje między kobietami. To faceci i ich nierzadko pozbawione taktu, empatii podejście do kobiet, presja wywierana na kobietach wzmaga durną zwierzęcą rywalizację lub niechęć do innych kobiet.

Gość szariikkk

Dlatego wole byc sam...proste

Gość Gosc
12 godzin temu, Gość gosc napisał:

To prawie tak samo jak u naszej polskiej Jagny z "Chlopow ". 

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Pewnie dlatego, że wojewodzinski obie kocha?😉

Chyba trzeba pokazać mu co tu się odpjerdala. Może się jakoś odniesie oficjalnie.

Gość Gość

Poza tym wybacz ale kiełbasa jest za głupia dla kogoś tak inteligentnego  

Gość Monika
10 godzin temu, Gość Gosc napisał:

To prawie tak samo jak u naszej polskiej Jagny z "Chlopow ". 

Tez mialam takie skojarzenie, ale z tego co pamietam Jagna prowokowala i uwodzila mezczyzn, a Malena byla rzeczywiscie wierna (a padla ofiara pomowien).

Czy sie myle?

Gość szaarriiikkk

Dala sie wciagnac...nie pamietacie scen z niemieckimi oficerami?...

Kto nie dal sie wciagnac w oceanie zycia,gdzie montwy kronza wokul nas jak woda...

Morze wyrzuca prawde i smieci...warto czasem zanurkowac

Gość Monika
17 minut temu, Gość szaarriiikkk napisał:

Dala sie wciagnac...nie pamietacie scen z niemieckimi oficerami?...

Kto nie dal sie wciagnac w oceanie zycia,gdzie montwy kronza wokul nas jak woda...

Morze wyrzuca prawde i smieci...warto czasem zanurkowac

Pamietam scene, ale myslalam ze to fantazja tego chlopca tylko. A ona rzeczywiscie ulegla presji i stala sie tym kim wszyscy chcieli ja widziec. Potem juz mogli zyc spokojnie :)

Koniecznie musze obejrzec raz jeszcze, bo malo pamietam :)

Gość szaarriiikkk

Obejrzyj koniecznie...mam wielki sentyment do tego filmu bo stanol mi na drodze moich dylematow wiele lat temu...

Muzyka robi swoje,obraz i tresc ...fajnie ze sa tacy podobni ludzie na tym swiecie