Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szukamdobrejżony

Cechy idealnej żony :D :D :D

Polecane posty

Gość gość
Przed chwilą, Gość xyz napisał:

Oj, ubodło paniusię?

nie  misiu, tak sie bawię słowami jak i ty 🙂

Tak jak o tym chwilę dłużej pomyśleć to twgo typu myślenie jest problemem. Bo pewnie istnieje naprawdę dużo ...ów którzy myślą, że tzy ciąże i to w krótkim czasie nie zniszczą ciała. Jedna ciąża potrafi rozwalić organizm, a najlepsze jest to, że często nie wie się jak źle będzie aż się w ciąży nie jest. Są kobiety które wracają do formy od razu, są takie które nigdy. Za to żadna 30-parolatka nie będzie szczupła i jędrna po takim maratonie. 

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

a to ty wiesz najlepiej, sam  zyjesz w świecie fantazji i myslenia życzeniowego. Opowiedz nam jak to jest

Argument na poziomie "nie, to ty jesteś głupi". Jeżeli wolisz fantastykę i mrzonki, to twoja sprawa. 

Gość 7rtdfg
31 minut temu, Gość Gość napisał:

Bzdury.

nie zadne bzdury,to prawda.A w dziesiejszych czasach to i fryzjerka nie chce 3 .Bo to katastrofa ekonomiczna.Zacznij szukac raczej wsrod uchodzcow z Afryki hahahahah

Gość xyz
5 minut temu, Gość 7zu napisał:

sam sobie zaprzeczasz.Stac cie na wykupienie pomocy do dzieci...przeciez napisales ze nie bedziesz utrzymymwac zony,ze ma ci dotrzymywac tempa.Czyli zaraz po porodzie do pracy.

Sluchaj,cos Ci napisze.Nie chcialabym miec z toba nic do czynienia.Kalkulujesz na zimno ,masz plan na zone i dzieci.A gdzie w tym wsyzstkim miejsce na milosc? Zako...esz sie ...zapragniesz miec z kobieta dziecko.tak to dziala.Jak mozna to planowac?

Zona,kobieta,dziewczyna to nie piesek do tresowania,ani gadzet ze sklepu.

Malo wiesz o kobiecym organizmie,po porodzie szaleja hormony.Mozna czasem nic nie jesc i cwiczyc i nie schudnie sie.

A propos,oczytany tez nie jestes,szczupla sylwetka to dieta w 70% a nie silownia.Zdrowe odzywianie.

Obraz sie,ale jestes starym kawalerem .Jak facet jest wolny po 30 to cos z nim nie halo,to sie sprawdza.Zawsze

Jak kobieta po 30 wolna, to też z nią coś nie halo? 

Gość xyz
3 minuty temu, Gość gość napisał:

nie  misiu, tak sie bawię słowami jak i ty 🙂

Baw się, baw, tylko dbaj o poprawną polszczyznę. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Argument na poziomie "nie, to ty jesteś głupi". Jeżeli wolisz fantastykę i mrzonki, to twoja sprawa. 

nie umniejszaj sobie i nie wyzywaj od głupich, zwracam sie do ciebie jako do fachowca

Gość gość
2 minuty temu, Gość xyz napisał:

Baw się, baw, tylko dbaj o poprawną polszczyznę. 

nie chce mi sie,  bo piszę szybko, nie patrze na tekst, bardziej absorbuje mnie równoległa dyskusja na facebooku, tam sie bardziej przykładam, tu  tylko tak ci wrzucam byle cos pisac

Gość zgjvbn n

tak wolna kobieta po 30 to tez normalna nie jest.Pamietaj co lepsze towary dawno wyrwane .

Gość zgjvbn n

Autor to dyzio marzyciel .Bardzo dziecinny

Gość Maya

To mój ulubiony anons. Będzie  4 lata już jak go czytam. https://poznan.lento.pl/do-jasnej-cholery-znajde-tu-normalna-,3650763.html

Gość Gosc.
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie, ty nie zrozumiesz. Swoje nieudacznictwo próbujesz pociesznie tłumaczyć, chyba także przed sobą. 

Ha ha widać że nie bywasz w towarzystwie ludzi wykształconych, na stanowiskach. 

Gdy kobieta  kształci się do 30 tki a są takie zawody to będzie rozwijać się zawodowo i dobrze zarabiać.  Jedno dziecko urodzi ale nie będzie siedzieć w garkach. Od tego są ludzie którym płaci . Taką kobietę stać na to by mieć gosposię czy sprzątaczkę. Ona nie będzie się tym zajmować.  

Gość Gosc.
6 minut temu, Gość zgjvbn n napisał:

tak wolna kobieta po 30 to tez normalna nie jest.Pamietaj co lepsze towary dawno wyrwane .

Nie normalna to by się stała  gdyby z tobą  była🤣

Gość xyz
15 minut temu, Gość gość napisał:

nie chce mi sie,  bo piszę szybko, nie patrze na tekst, bardziej absorbuje mnie równoległa dyskusja na facebooku, tam sie bardziej przykładam, tu  tylko tak ci wrzucam byle cos pisac

Po co się tak męczyć i pisać byle co?

Gość gość
13 godzin temu, Gość Gość napisał:

Nie jest desperatką, bo nie od dziś wiadomo, że kobiety chętnie wiążą się ze starszymi facetami. W drugą stronę to w ogóle nie działa, większość facetów nie chce starszej. Biologia - faceci cenią u kobiet urodę, młodość, witalność. Kobiety u mężczyzn - dojrzałość, zaradność, materialne bezpieczeństwo. Tu nie ma analogii, nie ma co w twoim przypadku na siłę "palić głupa".  

Bądź może konsekwentny, bo

czasy się zmieniły, co widać po wypowiedziach na tym forum.

Dzisiaj faceci cenią u kobiet już nie tylko jak to napisałeś urodę, młodość, witalność ale również zaradność i dobre zarobki.

Kiedyś kobieta młodsza wiążąc się ze starszym facetem mogła liczyć na materialne bezpieczeństwo. I dlatego wybierała jego, a nie swojego rówieśnika. Co dzisiaj taki starszy facet ma do zaoferowania młodszej kobiecie ? Tylko swoje wyrachowanie i starzejący się materiał genetyczny, całą resztę kobieta musi zapewnić sobie sama.

Dzisiaj część mężczyzn poszła po "rozum do głowy" i szukają idealnej kobiety nie tylko młodszej, ale też zaradnej.

Ale kobiety też poszły po "rozum do głowy" i też kalkulują. I to też widać, liczba samotnych starszych kawalerów rośnie, bo która młodsza spełni ich wymagania, a jak znajdzie się taka co spełni, to nie chce jego, to przecież logiczne, że woli rówieśnika, bo jest w czym wybierać.

Ale podsumowując - jeśli powołujesz się na biologię to rób to konsekwentnie, czyli odnosząc się do  tradycyjnego modelu rodziny.

W tym nowoczesnym wszystko się wymieszało, zmieniły się wymagania nie tylko mężczyzn, ale również kobiet.

Gość gość

Nie wiem czy Stramowski (przystojniak) czy Woźniak-Starak (milioner) byli aż takimi przegrywami, żeby ożenić się z kilka lat starszymi kobietami. Także teoria o desperatach leży.

Gość gość

Tylko po co kobiecie tak naprawdę młodszy facet bez ustawionego życia? Skoro można wybrać starszego z poukładanym życiem zawodowym itd.?

Gość gosc
13 godzin temu, Gość xyz napisał:

Obierki jak obierki, ale zaglądnij czasem do słownika.

A ty zajrzyj tłumoku.

Gość gosc

Regionalizmy na publicznym forum nie przystoją takiemu 'mądremu'. Rozmawiaj tak ze swoimi znajomymi z wioski 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

A ty zajrzyj tłumoku.

😂😂

Gość Abba

A mi się wydaje, że autor nie ma wygórowanych wymagań. Mam masę koleżanek, które są zgrabne, ambitne, mają ładny uśmiech i są towarzyskie. Jedyny problem to różnica wieku. Zazwyczaj moje rówieśniczki szukają rówieśników. Dlatego może z 10-letnią różnicą będzie ciężko o taką ambitną i w ogóle, bo jak kobieta szuka sporo starszego faceta, to często po to, by rozwijać się trochę w innym obszarze niż ten zawodowy, choć to nie reguła. Ale taką 29 letnią z kolei to raczej jeśli ambitna to tak do przesady, inne już są zamężne 😄

Gość Facet
14 godzin temu, Gość Gość napisał:

Najlepszy tekst.

"Dzisiaj mężczyźni cenią u kobiet ambicje i dobre zarobki"......Chyba u sex koleżanki, bo przelecieć można i jeszcze za siebie zapłaci.  Ale u kobiety o której mysli się długoterminową nie ma to żadnego znaczenia.  No chyba że sam ledwo wiazesz koniec z końcem.

Gość Gosc1
8 minut temu, Gość Facet napisał:

Najlepszy tekst.

"Dzisiaj mężczyźni cenią u kobiet ambicje i dobre zarobki"......Chyba u sex koleżanki, bo przelecieć można i jeszcze za siebie zapłaci.  Ale u kobiety o której mysli się długoterminową nie ma to żadnego znaczenia.  No chyba że sam ledwo wiazesz koniec z końcem.

Mężczyźni są materialistami. Ja gdy nie miałam wlasnego domu', mieszkania/ to moja pseudo wielka miłośc traktował mnie jak biedaczkę która dostapiła zaszczytu by panicza kochać. Życie bywa przewrotne. Dziś zarabiam więcej niż on i mam kilka nieruchomości.

Gość Gosc1

I to była miłość🤣. On się nigdy nie zakocha. Nie umie prosiç o wybaczenie ale będzie się  karał bo ma świadomość że kogoś skrzywdził. Sam sobie zadał pokutę. 

Gość Facet

....zarabiam więcej niż on, mam kilka nieruchomości.......I zapewne jesteś samotna :)

Gość Selina Kyle

Kasa sama w sobie szczęścia nie daje, ludzie niestety nadal tego nie rozumieją. Mądre korzystanie z pieniędzy już tak, kiedy np. opłacisz leczenie dziecka z białaczką czy chorego rysia i oni dzięki tobie wrócą do normalnego życia. Złotymi ramami i kilkunastoma pokojami się nie spełnisz.

Gość haha

tak czytam wasze wypowiedzi i widze jeden wielki minus i blad rozumowania, mianowicie zbyt duzą wage przywiązujecie do posiadania kogos 😄 tak jakby waszym zyciowym celem było mieć kogos kategorycznie. Ludzie partner to dodatek do waszego zycia a nie WASZE CALE ZYCIE, zajmijcie się sobą

Gość Elka

Chyba każdy czul by się wyjatkowo chooojowo mając świadomość że jest tylko "dodatkiem".  Chyba obca jest Ci miłość. 

Gość Gosc1
30 minut temu, Gość Selina Kyle napisał:

Kasa sama w sobie szczęścia nie daje, ludzie niestety nadal tego nie rozumieją. Mądre korzystanie z pieniędzy już tak, kiedy np. opłacisz leczenie dziecka z białaczką czy chorego rysia i oni dzięki tobie wrócą do normalnego życia. Złotymi ramami i kilkunastoma pokojami się nie spełnisz.

W dzisiejszym świecie małżeństwo nie daje kobiecie żadnej stabilizacji i gwarancji na jej trwanie. Znam kobiety ktore oddały mężowi  swą młodość, urodę, czas a on pił , znęcał dię psychicznie czy też fizycznie czy też zdradzał i nie dawal pieniędzy na życie. Gdy nie miały pracy,  bo np.   w młodym wieku zaszły w ciążę i nie miały wykształcenia, lub siedzały w domu, tj. Gotował ly obiady, sprzątały, prały, myły okna, pracowały w gospodarstwie/ wyrzucy obornik, doiły krowy, pomagały przy żniwach itp./ , podstawiały jedzenia pod nos męzowi, wychowywały dzieci to zostałg z niczym. Taka eksploatacja odbiła się  na ich urodzie, zdrowiu. I zostały z niczym. A mąż zawiódł na całej linii. 

Nie mądrz się mądralo bo gdy nie zaznałas biedy w życiu to nie zrozumiesz wartości pieniadza . Jakie on daje możliwości.  

Oczywiście że nie jest on najwaźniejszy ale bez niego nawet najlepszy  sex, tzw. miłość się rozleci gdy nie będzie cie stać na zapłacenie za mieszkanie, na zakup jedzenia itp. 

Gość Selina Kyle

Ja znam wartość pieniądza i muszę ci powiedzieć, że nie rozumiem waszego świrowania na ich punkcie. Owszem, utrzymanie, zadbanie o zdrowie jest ważne ale kasa nie spowoduje, że staniesz się mądry i szczęśliwy, chyba że dla kogoś szczęście = prywatny odrzutowiec, chyba właśnie tak postrzegają szczęście np. sataniści? Bo wiem że w niektórych sektach najważniejszy jest materializm, ten złoty cielec, Baal, lub inne bożki typu rozwiązłość, obżarstwo, pijaństwo to wszystko powoduje, że ludzie stają się podobnymi do zepsutych knurozwierzaków.