Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szukamdobrejżony

Cechy idealnej żony :D :D :D

Polecane posty

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

może u was na prowincji i w biednych dzielnicach, jak w   ciażę zachodzi sie  miedzy 16 a 19 rokiem zycia.

Tak sobie tłumacz.

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Prymitywnie upraszczasz. 

Dostosowuje się do poziomu rozmówcy.Skoro związki sprowadzasz do "natury", "biologii" i wymiany młodej dupy za pieniądze to nie widzę powodu żeby przenosić rozmowę na wyższy poziom i dyskutować o różnorodności powodów dla których ludzie decydują się na związki. 

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gosc. napisał:

Kobieta chirurg, adwokat, menadżer  nie da sobie spłodzić 3 dzieci by po tym siedzieć przez 5 lat w domu na garnuszku męża. 1 dziecko ok ale nie wylęgarnia.

Szukaj w targecie fryzjerka, sprzedawca itp.

Bzdury.

Gość Anakai
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Nie jest desperatką, bo nie od dziś wiadomo, że kobiety chętnie wiążą się ze starszymi facetami. W drugą stronę to w ogóle nie działa, większość facetów nie chce starszej. Biologia - faceci cenią u kobiet urodę, młodość, witalność. Kobiety u mężczyzn - dojrzałość, zaradność, materialne bezpieczeństwo. Tu nie ma analogii, nie ma co w twoim przypadku na siłę "palić głupa".  

Kobiety chętnie wiążą się ze starszymi facetami, ale chodzi o 24-latki z 26-latkami. Rzadko która chce mieć dużo starszego faceta. Kobiety od 40 wzwyż chętnie wiążą się z młodszymi. A tak naprawdę, ludzie wchodzą w związki z różnych powodów. Mój mąż ceni urodę i witalność, młodość nie jest dla niego aż tak ważna. Ja owszem cenię dojrzałość i zaradność, ale w odróżnieniu od Ciebie mój mąż miał te cechy już w młodości.

Gość gość
7 minut temu, Gość Gość napisał:

To nie konwenanse, tylko życiowa zaradność i odpowiedzialność. Ktoś kto mówi, że to albo tamto go nudzi, jeżeli chodzi o podstawowe życiowe sprawy, jest po prostu słaby i leniwy.

jeść nie trzeba w domu, można też zamawiać catering i to zdrowy, pranie można nosić do pralni, sprzątaczkę można zatrudnic. To też zaradnosć i ogarniecie życia bez upierdzielania sie samemu

Gość Gość
3 minuty temu, Jajko Pisanka napisał:

Dostosowuje się do poziomu rozmówcy.Skoro związki sprowadzasz do "natury", "biologii" i wymiany młodej dupy za pieniądze to nie widzę powodu żeby przenosić rozmowę na wyższy poziom i dyskutować o różnorodności powodów dla których ludzie decydują się na związki. 

Mnie też zniechęciłaś do dalszej dyskusji. Z grzeczności pominę swoją opinię o twoim "poziomie".

Gość Gosc.

Ja nie lubię domowych obowiązków, pomimo ich wykonywania w wieku 13 lat/ mama pracowała przez 8 miesięcy za granicą/ a  ja prałam, gotowałam/ wtedy nauczyłam się krajać kluski, robić  pierogi z mięsem, kopytka , schabowe, mielone, zupy itp./ myłam okna i sprzątałam za 2 facetów. 

Kobieta zawsze zapiernicza w małżeństwie na 2 etaty a pracy w domu nikt nie docenia. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Anakai napisał:

Kobiety chętnie wiążą się ze starszymi facetami, ale chodzi o 24-latki z 26-latkami. Rzadko która chce mieć dużo starszego faceta. Kobiety od 40 wzwyż chętnie wiążą się z młodszymi. A tak naprawdę, ludzie wchodzą w związki z różnych powodów. Mój mąż ceni urodę i witalność, młodość nie jest dla niego aż tak ważna. Ja owszem cenię dojrzałość i zaradność, ale w odróżnieniu od Ciebie mój mąż miał te cechy już w młodości.

Może i kobiety od 40 wzwyż chętnie wiążą się z młodszymi, ale tylko w swoich marzeniach. Po co normalny facet powiedzmy 38-letni miałby wiązać się z kobietą po 40-stce? On nawet tego nie rozpatruje, bo patrzy na kobiety 30-35.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

jeść nie trzeba w domu, można też zamawiać catering i to zdrowy, pranie można nosić do pralni, sprzątaczkę można zatrudnic. To też zaradnosć i ogarniecie życia bez upierdzielania sie samemu

To jest życiowa bezradność i nieudacznictwo.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gosc. napisał:

Ja nie lubię domowych obowiązków, pomimo ich wykonywania w wieku 13 lat/ mama pracowała przez 8 miesięcy za granicą/ a  ja prałam, gotowałam/ wtedy nauczyłam się krajać kluski, robić  pierogi z mięsem, kopytka , schabowe, mielone, zupy itp./ myłam okna i sprzątałam za 2 facetów. 

Kobieta zawsze zapiernicza w małżeństwie na 2 etaty a pracy w domu nikt nie docenia. 

Warto wiązać się z facetem, który wie co to partnerstwo. 

Gość gość

To jest życiowa bezradność i nieudacznictwo.

nie , to są pieniądze i inne priorytety. Nie zrozumiesz, bo nie wyjdziesz poza  pewien poziom mentalny, zyciowy czy finansowy

7 minut temu, Gość Gość napisał:

Mnie też zniechęciłaś do dalszej dyskusji. Z grzeczności pominę swoją opinię o twoim "poziomie".

Prówbujesz wszystkich prowokować, i to przez złośliwe komentarze o bliskich rozmówców, a irytujesz się kiedy rozmówcy nie traktują cię poważnie? 🙂 Ile tak naprawdę masz lat, 15? 20? Oczywiście nie spodziewam się, ze odpiszesz. Taka rada na przyszłość, kiedy piszesz o dojrzałości upewnij się, że zachowujesz się dojrzale. 

Gość Anakai
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Może i kobiety od 40 wzwyż chętnie wiążą się z młodszymi, ale tylko w swoich marzeniach. Po co normalny facet powiedzmy 38-letni miałby wiązać się z kobietą po 40-stce? On nawet tego nie rozpatruje, bo patrzy na kobiety 30-35.

Zarówno kobiecie, jak i mężczyźnie po 40 dośc trudno znaleźć młodszego partnera: muszą być atrakcyjni. 

Ale masz rację, wielu mężczyzn koło 40 nie szuka starszych partnerek, tylko dużo młodsze. Znam bardzo wielu takich samotnych mężczyzn z dużymi wymaganiami. Niektórzy z nich szukają już blisko 10 lat takiej idealnej partnerki, niestety nie znajdują, bo kobiety, będące ich targetem, w żaden sposob nie są zainteresowane.

Z drugiej strony znam wielu mężczyzn o dekadę młodszych, związanych ze starszymi. Nie wiem, czego dokładnie szukają. Część z nich mówi, że innego podejścia do życia, niż mają ich rówieśnice, a część... nie wiem. Ale obecna 40-latka ma ogromne szanse na młodszego, nie tylko kochanka, ale i partnera.

1 minutę temu, Gość Anakai napisał:

Zarówno kobiecie, jak i mężczyźnie po 40 dośc trudno znaleźć młodszego partnera: muszą być atrakcyjni. 

Ale masz rację, wielu mężczyzn koło 40 nie szuka starszych partnerek, tylko dużo młodsze. Znam bardzo wielu takich samotnych mężczyzn z dużymi wymaganiami. Niektórzy z nich szukają już blisko 10 lat takiej idealnej partnerki, niestety nie znajdują, bo kobiety, będące ich targetem, w żaden sposob nie są zainteresowane.

Z drugiej strony znam wielu mężczyzn o dekadę młodszych, związanych ze starszymi. Nie wiem, czego dokładnie szukają. Część z nich mówi, że innego podejścia do życia, niż mają ich rówieśnice, a część... nie wiem. Ale obecna 40-latka ma ogromne szanse na młodszego, nie tylko kochanka, ale i partnera.

Myślę, że to dlatego, że kobiety nie stawiają wieku za jeden z wymogów. Młodszy facet poniekąd się trafia, bo relacja bazuje na wzajemnej fascynacji/chemii/miłości. 40letni facet który szuka koniecznie młodszej, pomijając wszelkie inne cechy, jest po prostu śmieszny. Mało kto chce być w związku z kimś komu zależy wyłącznie na młodym ciele, to morderstwo dla samooceny. Dlatego z zasady za takich panów łapią się tylko kobiety którym zależy na pieniądzach, przecież miłości z tego układu nie dostaną. 

Gość Gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

nie , to są pieniądze i inne priorytety. Nie zrozumiesz, bo nie wyjdziesz poza  pewien poziom mentalny, zyciowy czy finansowy

Nie, ty nie zrozumiesz. Swoje nieudacznictwo próbujesz pociesznie tłumaczyć, chyba także przed sobą. 

Gość xyz
14 minut temu, Gość gość napisał:

Och ach, na jakim ty to musisz być niesamowitym  poziomie, klękajcie narody 🙂

Gość gość

Nie, ty nie zrozumiesz. Swoje nieudacznictwo próbujesz pociesznie tłumaczyć, chyba także przed sobą. 

a kto ci powiedział, zę ja nie sprzatam i nie gotuje 🙂 oj ty frajerze, tak pierdzielisz, pierdzielisz, sam nie wiesz co i dlaczego

Gość Gość
11 minut temu, Jajko Pisanka napisał:

Prówbujesz wszystkich prowokować, i to przez złośliwe komentarze o bliskich rozmówców, a irytujesz się kiedy rozmówcy nie traktują cię poważnie? 🙂 Ile tak naprawdę masz lat, 15? 20? Oczywiście nie spodziewam się, ze odpiszesz. Taka rada na przyszłość, kiedy piszesz o dojrzałości upewnij się, że zachowujesz się dojrzale. 

E, bez przesady, ja się tu niczym nie irytuję. Tak z ciekawości, a ty ile masz lat, 15-16? (ironia).

Gość gość
2 minuty temu, Gość xyz napisał:

nie piszę o sobie drugi głupku:), ale o tym, zę są ludzie którzy tak maja. Poziomem nie jest równiesz własnoręczne obranie kartofli. ani to sukces, ani chwłała, ot zwykłe wytworzenie obierki

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

E, bez przesady, ja się tu niczym nie irytuję. Tak z ciekawości, a ty ile masz lat, 15-16? (ironia).

Niestety nie przesadzam, co jest trochę smutne, trochę zabawne 😉

Gość Gość
10 minut temu, Gość Anakai napisał:

Ma znikome szanse, po co żyć fantazjami? 

Gość gość
4 minuty temu, Gość xyz napisał:

A ty mistrzu  co osiagasz w zyciu  gotujac makaron ?

Gość xyz
2 minuty temu, Gość gość napisał:

nie piszę o sobie drugi głupku:), ale o tym, zę są ludzie którzy tak maja. Poziomem nie jest równiesz własnoręczne obranie kartofli. ani to sukces, ani chwłała, ot zwykłe wytworzenie obierki

Obierki jak obierki, ale zaglądnij czasem do słownika.

Gość xyz
1 minutę temu, Gość gość napisał:

A ty mistrzu  co osiagasz w zyciu  gotujac makaron ?

A skąd takie pytanie z d. upy "mistrzu"?

Gość gość

Ma znikome szanse, po co żyć fantazjami? 

a to ty wiesz najlepiej, sam  zyjesz w świecie fantazji i myslenia życzeniowego. Opowiedz nam jak to jest

Gość gość
Przed chwilą, Gość xyz napisał:

A skąd takie pytanie z d. upy "mistrzu"?

nie do ciebie, do tego drugiego, nawiaznie do wcześniejszych postów, ty nie musisz sie orientowac

Gość 7zu

sam sobie zaprzeczasz.Stac cie na wykupienie pomocy do dzieci...przeciez napisales ze nie bedziesz utrzymymwac zony,ze ma ci dotrzymywac tempa.Czyli zaraz po porodzie do pracy.

Sluchaj,cos Ci napisze.Nie chcialabym miec z toba nic do czynienia.Kalkulujesz na zimno ,masz plan na zone i dzieci.A gdzie w tym wsyzstkim miejsce na milosc? Zako...esz sie ...zapragniesz miec z kobieta dziecko.tak to dziala.Jak mozna to planowac?

Zona,kobieta,dziewczyna to nie piesek do tresowania,ani gadzet ze sklepu.

Malo wiesz o kobiecym organizmie,po porodzie szaleja hormony.Mozna czasem nic nie jesc i cwiczyc i nie schudnie sie.

A propos,oczytany tez nie jestes,szczupla sylwetka to dieta w 70% a nie silownia.Zdrowe odzywianie.

Obraz sie,ale jestes starym kawalerem .Jak facet jest wolny po 30 to cos z nim nie halo,to sie sprawdza.Zawsze

Gość gość
2 minuty temu, Gość xyz napisał:

Obierki jak obierki, ale zaglądnij czasem do słownika.

nie mam czasu, zapierdalam przy dzieciach ciągnać laskę facetowi, mieszająć zupę noga, poprawiająć zestawienie do pracy i malując jednocześnie pazury

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

a kto ci powiedział, zę ja nie sprzatam i nie gotuje 🙂 oj ty frajerze, tak pierdzielisz, pierdzielisz, sam nie wiesz co i dlaczego

Komentarz na poziomie bagiennego mułu.

Gość xyz
Przed chwilą, Gość gość napisał:

nie mam czasu, zapierdalam przy dzieciach ciągnać laskę facetowi, mieszająć zupę noga, poprawiająć zestawienie do pracy i malując jednocześnie pazury

Oj, ubodło paniusię?