Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawcio93

Czy moje podejście jest normalne? Prezenty byłego. Pierścionek i wibrator

Polecane posty

8 minut temu, Pavlo1985 napisał:

3 lata to szmat czasu,  więc raczej plastrem na gojące się rany nie jesteś,  o ile ona nie idealizuje dawnej miłości. 

Po mojemu sprawa wygląda tak - ona nie chce nic wyrzucać z jednego,  bardzo prostego powodu,  którym jest próżność. 

Każdy z nas w jakimś stopniu próżny jest,  może u niej ta próżność przejawia się w kolekcjonowaniu pamiątek różnego rodzaju tylko po to by podnieść sobie niską samoocene , by mieć przy sobie przedmiot przypominający jej o tym,  że jest na tyle dobra,  że może być całym czyimś światem.

Jeżeli ona ma niską samoocenę,  lub potrzebuje czuć,  że jest dla kogoś kimś bardzo wyjątkowym, to pierścionek zniknie z Waszego życia dopiero jak to Ty jej uswiadomisz,  że świata poza nią nie widzisz 

Wiesz co.. Możesz mieć rację. Ale ona  jest całym moim Światem i już tak zostanie.  Chcę żeby to czuła. Mogę zrobić dla niej wszystko. 

Ktoś by powiedział że skoro wszystko dla niej zrobisz to i zaakceptuj te sentymentalne rzeczy po byłym.. Tak mogę w ostateczności.. Ale wątek w tym poście jest taki czy to normalne że mi to nie odpowiada... Jej.. Pamiątka po zaręczynach? Dildo jej kupię a złotem obrzuce na ile będę mógł.. Dlaczego ona tego nie zaakceptuje? Mówi że mnie kocha... I w sumie bardzo dużo dla mnie robi. Obraca swoje życie do góry nogami dla nas.. A pierścionka nie potrafi zlikwidować.. To musi dla niej wiele znaczyć.. Ale to pamiętaka po byłym więc coś tu nie halo 

Moja rada,  nie pytaj ludzi o to czy masz prawo do swoich uczuć. 

Każdy ma prawo do swoich uczuć , źle zacząłeś ten temat stąd też tyle żółci w temacie. 

Pytasz ludzi o swoje uczucia zamiast szukać odpowiedzi na to dlaczego jest tak a nie inaczej to i zamiast dyskusji logicznej masz dyskusję emocjonalną , z której żadnych logicznych wniosków  nie wyciągniesz .

Jeżeli Waszej dwójce zależy na byciu razem,  to ona prędzej czy później i całą akcje z pierścionkiem zrozumie i sama przyzna że fair to nie było,  bo niepotrzebnie tylko Wam przysparza niepotrzebnych nieporozumień. 

Nie wiem jak w Twoim,  ale w moim świecie ważne są czyny,  nie słowa,  mówić można dużo,  ważne jest,  by słowa w czyn zamienić. I jak już to zrobisz i ona upewni się,  że jest jak teraz tutaj piszesz to jeszcze sam się z tego pierścionka razem z nią będziesz śmiał.