Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izo

Brak miesiączki,

Polecane posty

Gość Izo

Hej, zacznę może od początku, opowiedzieć moją historie i mam nadzieję, że ktoś z Was miał podobnie i mi coś poradzi. 🙂

Miesiąc temu byłam pierwszy raz u ginekologa, miałam badanie cytologię- wyszła w normie (2).  Jednak moim problemem jest nieregularny okres ( w wieku 22lat) więc doktor mi zlecił kolejne badanie na tarczycę i estrogen, progesteron jeszcze na jedno ale niestety nie pamiętam nazwy, ogólnie na hormony. Tarczyca wyszła mi w normie i reszta też, oprócz progesteronu- 0.33mg czyli jako "kobieta w czasie/po menopauzie bez terapii hormonalnej". Dostałam na to tabletki "Duphaston" 1 tabletkę w 16.dniu cyklu przez 10dni- czy ktoś z Was brał te tabletki? Ma jakieś doświadczenie z nimi? 

Czy taki wynik badanie progesteronu oznacza że mimo tabletek jestem już w okresie menopauzy i raczej już nie będzie możliwości zajścia w ciążę w przyszłości, wiadomo chciałabym kiedyś zajść bo dopiero mam 22lata. 

wyczytałam również że po okresie 10dni co miałam brać te tabletki powinnam dostać okres, tabletki skończyłam brać 27lutego a do dzisiaj nie mam okresu...

Gość Żaneta

Ja odradzam tabletki, miałam po nich mnostwo skutków ubocznych, polecam zamiast tego stosować naturalna antykoncpecje np cyclotest myway