Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka

Obraził się na mnie bo powiedziałam mu prawdę.

Polecane posty

Gość Anka

Mój facet jest 13 lat starszy. Zachowuje się stary dziad. Wiecznie na kanapie przed tv czepia się o bzdury. Zachowuje się jak moja stara matka czepiajaca się o wszystko...i  koncu nie wytrzymałam bo po pracy i opieki nad dzieckiem mam prawo usiąść i odpocząć a ten wiecznie mnie goni do roboty. "kiedy powiesisz pranie" "a kupilas mleko?" "a gdzie jest makaron". Zadaje tysiąc pytań dziennie jakby był upośledzony.

Wkurzylam się i w końcu mu wygarnelam że moja siostra dobrze powiedziała żebym sobie znalazła faceta w swoim wieku... A nie starego dziada. Serio ja się przy nim mecze. Dusze. Siedzi po pracy przed tv...i gdera. Zaraz idę na rower bo nie wytrzymam z nim... 

Gość gosc

Uderzyłaś w złym kierunku. Nie chodzi o to, że jest stary tylko że od ciebie wymaga a sam leży na kanapie. Trzeba raczej wygarnąć "a może łaskawie sam byś rozwiesił pranie a nie leżał"

Gość gosc

Niestety wpakowałaś się w kanał. Sama byłam z facetem sporo starszym ode mnie, ale on miał w sobie dużą ciekawość na świat, ciągle gdzieś jeździliśmy, wychodziliśmy z domu do kina, teatru, znajomych, uprawiał sport itd. Za to też sterował mną jak gosposią w domu, wydawało mu się że mimo że pracujemy oboje tylko ja będę się krzątać, bo sam uważał, że nie bałagani i wystarczy jak wstawi talerz do zmywarki i już swoje zrobił :(

oni mają inny model życia w rodzinie bo w tamtych czasach byli inaczej wychowywani, a twój do tego jest najwidoczniej leniwym domatorem i ....tego nie zmienisz. Pytanie czy na długo starczy ci cierpliwości żeby żyć tak jak na emeryturze?

Gość Gość

Ile twoj mąż ma lat? 70, że piszesz o tamtych czasach? 

Gość Zyrafa

I coz autorko? Wczesniej taki nie byl? Pewnie byl. Co poradzic mamy?

Gość Gość

13 lat to nie jest duża różnica wieku, więc wydaje mi sie,że to kwestia charakteru, braku ruchu, hobby i stylu życia. Znam starszych panów (Po 50) którzy są aktywni, a przed tv siedzą tylko wieczorami. Znam tez 30 latke którzy po pracy otwierają piwko i leżą na kanapie. 

Gość Gość

Mialam faceta 12 lat starszego i dla mnie była to przepaść... Nudny, z zupełnie innym swiatopogladem. Wiecznie zmęczony, wracam z pracy i tylko spać. Dzięki Bogu, że nasze drogi się s końcu rozeszły bo byłam taka zauroczona, że pewnie zmarnowalabym sobie życie z dziadem bez perspektyw...

Gość Anka
3 godziny temu, Gość gosc napisał:

Uderzyłaś w złym kierunku. Nie chodzi o to, że jest stary tylko że od ciebie wymaga a sam leży na kanapie. Trzeba raczej wygarnąć "a może łaskawie sam byś rozwiesił pranie a nie leżał"

Twierdzi że on nie brudzi że strasznie dużo robi(raz w tygodniu pójdzie po większe zakupy i poodkurza w sobotę). Ogólnie czepia się cały czas. 

Dziś poszłam do mamy na kawę. Nie było mnie od 10 do 14. Tak jak rano dałam dziecku kanapkę tak o 14 dalej ta kanapka leżała i on nie pomyślał żeby mu podgrzać chociaż zupke. Pieprzony len 

Gość Olivka

mój za chwilę ex mąż tez jest 13 lat starszy, sadziłam ze znajde spokój i stabilizacje przy starszym facecie a tymczasem mój mąż okazał sie dosłownie staruchem, on juz na emeryturze oczekiwał ze ja sie zamknę w domu razem z nim i bedziemy w kapciach Kiepskich oglądac. Zaczełam sie dusic w tym związku, bez przerwy mnie krytykował, obrazał poniżał, narzucał swój sposób zycia i poglądy. Nie wytrzymałam i go zostawiłam, moje szczescie ze dzieci nie mamy . Zaraz sie bedziemy rozwodzic. Starego dziada nie zmienisz, nie licz na to. Mozesz tylko ratowac siebie uciekajac od niego czym predzej

Gość Zyrafa
43 minuty temu, Gość Anka napisał:

Twierdzi że on nie brudzi że strasznie dużo robi(raz w tygodniu pójdzie po większe zakupy i poodkurza w sobotę). Ogólnie czepia się cały czas. 

Dziś poszłam do mamy na kawę. Nie było mnie od 10 do 14. Tak jak rano dałam dziecku kanapkę tak o 14 dalej ta kanapka leżała i on nie pomyślał żeby mu podgrzać chociaż zupke. Pieprzony len 

To przewiduje rozwod za jakis czas. Jedno dziecko juz masz, wiecej nie trzeba. Nie wiem co w nim widzialas, ale mleko juz sie rozlalo.

Gość Egon
Dnia 24.03.2019 o 08:38, Gość Anka napisał:

Mój facet jest 13 lat starszy. Zachowuje się stary dziad. Wiecznie na kanapie przed tv czepia się o bzdury. Zachowuje się jak moja stara matka czepiajaca się o wszystko...i  koncu nie wytrzymałam bo po pracy i opieki nad dzieckiem mam prawo usiąść i odpocząć a ten wiecznie mnie goni do roboty. "kiedy powiesisz pranie" "a kupilas mleko?" "a gdzie jest makaron". Zadaje tysiąc pytań dziennie jakby był upośledzony.

Wkurzylam się i w końcu mu wygarnelam że moja siostra dobrze powiedziała żebym sobie znalazła faceta w swoim wieku... A nie starego dziada. Serio ja się przy nim mecze. Dusze. Siedzi po pracy przed tv...i gdera. Zaraz idę na rower bo nie wytrzymam z nim... 

To ile on ma lat ? 500 ? Jak żółw z Gwiezdnych wojen.