Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SewillaAura

Praca nieletniego szlifierką kątową

Polecane posty

Proszę pomóżcie mi bo już sama nie wiem czy dobrze myślę.

Mąż chce aby 16-letni syn ciął bloczki betonowe (czy cos podobnego...) szlifierką kątową.

Syn pomaga wokół domu bardzo często, czasem w tygidniu -trochę i całe soboty sumiennie wykonuje polecenia, uważam czasem, że to trochę ciężka praca, ale niech się uczy 🙂 Jestem z niego dumna jak pracuje i pomaga! 

Natomiast mam obawy co do jego młodego wieku i obslugi tego narzedzia, uważam iż dorosłym zdarzają się wypadki jak obciecie palca czy przecięcie nogi itp... Nie wiem czy to akurat odpowiednie narzędzie dla niego.... 😕

Czy mam słuszność? Czy się mylę i powinnam sie zgodzić?

Gość Smakosz

Masz rację jak gówniarz se coś utnie to będziecie jako rodzice mieć przejeebane 

Proszę, niech ktoś się jeszcze wypowie w tym temacie. 

Mąż jest uparty, wręcz obrażony! Wściekły! że nie chcę się zgodzić, masakra!

I jest przekonany że nic sobie nie zrobi...

Ostatnio jak syn rozbierał aladomek drewniany niechcący całą stopą stanął na deskę i wbił mu się zardzewiały gwóźdź w stopę.

Ale jakoś dał radę wyciągnąć ze stopy tego gwoździa i pojechaliśmy do przychodni po zastrzyk przeciw tężcowi i dostał antybiotyk. Jest dobrze. 

Mąż uważa że to jego wina bo nie patrzył gdzie staje. Ok. Na szczęście wszystko w porządku.

Ale palca czy przeciętej głowy czy szyi...twarzy....nie darowalabym sobie do końca życia.

Co z tego że by mu wytłumaczył jak ciąć....

Chlopak by nie zauważył ze tarczka sie ukruszyla czy zaczeloby bić...wysunelaby sie pod wplywem sily wlasnej...no nie wiem