Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccc

500 plus na pierwsze dziecko teraz to zadna nie bedzie pracowac

Polecane posty

Gość cccccc

bo i po co

masz 3 dzieci masz pensje w sumie

Gość Gość

Ja będę pracować, 2,500 plus 1,500 i bede miex niezła kasiore.

Gość cccccc

Najbardziej mi zal emerytow, ceny pojda w sklepach w gore, prad, woda też, bo to rozdawnictwo ma granice, madki pincetki sobie poradza, ale emerytki 800-1000 zl plus juz nie

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 13:36, Gość Gość napisał:

Ja będę pracować, 2,500 plus 1,500 i bede miex niezła kasiore.

jeśli 4tys nazywasz niezła kasiora to pozostaje ci współczuć.. co wy jecie na obiad ciagle ziemnioki?

Dnia 29.03.2019 o 13:39, Gość gosc napisał:

jeśli 4tys nazywasz niezła kasiora to pozostaje ci współczuć.. co wy jecie na obiad ciagle ziemnioki?

Oczywiście na kafeterii same paniusie zarabiające po 10 tyś  😂😂😂

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 13:39, Gość gosc napisał:

haha, a mowisz,ze za 1500 nie oplaca sie pracowac? co ty sie zaopatrujesz w Pepco? :D nie jestem samotna matka, mąz tez zarabia,wiec  ekstra 1500 przytule,ale z pracy nie zrezygnuje.Mam ciut wyzsze oczekiwania od zycia

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 13:41, Gość gosc napisał:

haha, a mowisz,ze za 1500 nie oplaca sie pracowac? co ty sie zaopatrujesz w Pepco? :D nie jestem samotna matka, mąz tez zarabia,wiec  ekstra 1500 przytule,ale z pracy nie zrezygnuje.Mam ciut wyzsze oczekiwania od zycia

ty masz większe, dobre sobie..tylko biedota tak mówi 

maz jest lekarzem wiec dla mnie 1,5 to żadna roznica

ja tyle wiesniaro wydaje raz na buty 

Gość Gość

A dlaczego miałabym nie pracować? Przecież to się będzie należeć każdemu, nie będzie progów dochodowych. Czy będę pracować, czy nie, to i tak dostanę tyle samo, to czemu miałabym zrezygnować z pracy, która daje mi dochód? Nie rozumiem waszego myślenia.

Gość Gość
  Dnia 29.03.2019 o 13:44, Gość gosc napisał:

Nawet jak wydasz 15 na te buty to słoma i tak będzie z nich wyłazić 😂 wyrazy współczucia dla męża

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 13:44, Gość gosc napisał:

a to my sie chwalimy zarobkami meza,czy swoimi? bo sie pogubilam :D

Gość Gość

I fajnie, niech dają.  Patologia i kombinatorzy już przecież na pierwsze dostają,  więc nie wiem, o co ten szum.  Mam troje.  Szkoła 450, przedszkole 600, żłobek 850. Razem 1900. Tym sposobem 500 plus opłaci mi opiekę nad najmłodszymi,  a ja zarabiam na czysto.  Az się chce pracować:)

Gość Gosc

Taaa... Nikt nie będzie pracować i co ci da te samo 500 zł? Jak więcej masz idąc do pracy i dostając te 500 zł mając 1 dziecko ... 

Gość Gosc1

Jesteście NUDNI z tym 500+, tyle powiem. To tylko w polskim społeczeństwie takie rzeczy. 

Gość Gość

Jasne, zwłaszcza, że w końcu mam wymarzoną prace. Pracuję w domu i zarabiam 3500-5500. Warto zrezygnować dla tych 500zł. Bardzo się opłaca.

Gość maga

Mam bliźniaki więc dostanę 1000zł ale to o wiele za mało aby przestać pracować, przecież to wegetacja ale jeżeli dołożyć do tego to co zarabiam czyli 3200? Tym bardziej nie zrezygnuję teraz z pracy. Ten tysiąc akurat na przedszkole będzie, bo od września już chodzą, a ja będę miała zarobek w całości do domowego budżetu. Mąż podobnie zarabia. Nic tylko pracować 😄

Gość Goscmm

Musiałabym mieć dziesiecioro dzieci, żeby przestało mi się opłacać pracować 😂 Chyba  podziękuję, choć i te 500 zł przygarne, zawsze coś.

Gość alka

Przecież bezrobotne dziecioroby i leserstwo już dostaje na pierwsze dziecko. Oni nie pracują i nie pracowali, a normalni ludzie nie zrezygnują dla 500zł z pracy. To będzie fajny bonus ale na pewno nie jest to zamiennik pensji. Nawet jak masz 3-4 dzieci to się nie opłaca nie pracować jeżeli masz normalną pracę na etacie. Tylko patologia tak do tego podchodzi no ale tak jak mówiłam oni już i tak dostają na pierwsze.

Gość gość

mnie to wkurza, że inteligenty inaczej rząd postanowił, że wypłata środków będzie dopiero we wrześniu. można byłoby za nie zorganizować dzieciom jakieś fajne wakacje, ale nieeee po co? bezmózgowie totalne ;/

Gość maxek
  Dnia 29.03.2019 o 14:21, Gość Goscmm napisał:

Musiałabym mieć dziesiecioro dzieci, żeby przestało mi się opłacać pracować 😂 Chyba  podziękuję, choć i te 500 zł przygarne, zawsze coś.

haha pod warunkiem ze ta dziesiątka chodziłaby goła, brudna i głodna jak w patologii w przeciwnym razie wszystko wydasz na jedzenie, prąd, wodę, gaz, ubrania, środki higieniczne, środki czystości i jedzenie 😄

to niepracowanie przy pińcet plusie tylko patroli się opłaca ale oni i tak już dostają na pierwsze.

Ja też dostanę teraz 500 bo mam jedynaka, a pracuję na pół etatu. W życiu bym nie zrezygnowała z pracy teraz. To jest fajny zastrzyk gotówki jak juz masz pracę ale żyć się za to nie da jak słusznie zauważyłaś.

Gość Goscmm
  Dnia 29.03.2019 o 14:35, Gość maxek napisał:

haha pod warunkiem ze ta dziesiątka chodziłaby goła, brudna i głodna jak w patologii w przeciwnym razie wszystko wydasz na jedzenie, prąd, wodę, gaz, ubrania, środki higieniczne, środki czystości i jedzenie 😄

to niepracowanie przy pińcet plusie tylko patroli się opłaca ale oni i tak już dostają na pierwsze.

Ja też dostanę teraz 500 bo mam jedynaka, a pracuję na pół etatu. W życiu bym nie zrezygnowała z pracy teraz. To jest fajny zastrzyk gotówki jak juz masz pracę ale żyć się za to nie da jak słusznie zauważyłaś.

Nie mówię, że bym zrezygnowała z pracy, bo żeby  utrzymać taka rodzinę to nie wiem ile trzeba zarabiać.

Mówię, że myśląc tropem autorki musiałabym mieć 10 dzieci żeby mi z 500 plus wyszlo tyle ile zarabiam.

Gość Gosc goooo

30 minut temu - popieram , to samo pomyslalam , zona lekarza a takie pudło z niej 

Gość Aga

Mam 2500 na pół etatu, właśnie dlatego żeby mieć czas dla dziecka i żeby ugotować obiad czy ogarnąć mieszkanie. Jestem 4 godziny w pracy. Zlatuje nawet nie wiem kiedy i lubię swoją pracę. Już zamieniam 3000 (no bo 500 dostanę tak czy siak) na 500 😄😄 A może mój mąż też rzuci pracę i będziemy we troje żyć za pińset plus no, bo to takie kokosy, że tak się teraz rozpasamy 😄

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 14:40, Gość Gosc goooo napisał:

30 minut temu - popieram , to samo pomyslalam , zona lekarza a takie pudło z niej 

pudło bo mam racje? 4 tysiące miesięcznie od jednej osoby to głodowa ”pensja” chyba, ze druga połówka zarabia +20k

inaczej nie ma co mówić o normalnym życiu w polsce, taka jest prqwda

porzadna kurtka dla dziecka na zimę kosztuje +/- 800 zł a wózeczek 4 tysiace

wiec o czym my mówimy?

Gość maxek
  Dnia 29.03.2019 o 14:37, Gość Goscmm napisał:

Nie mówię, że bym zrezygnowała z pracy, bo żeby  utrzymać taka rodzinę to nie wiem ile trzeba zarabiać.

Mówię, że myśląc tropem autorki musiałabym mieć 10 dzieci żeby mi z 500 plus wyszlo tyle ile zarabiam.

No ja rozumiem ale pociągnęłam temat za tobą i pokazałam autorce jak głupkowato myśli 😄

Gość gość
  Dnia 29.03.2019 o 14:42, Gość gosc napisał:

pudło bo mam racje? 4 tysiące miesięcznie od jednej osoby to głodowa ”pensja” chyba, ze druga połówka zarabia +20k

inaczej nie ma co mówić o normalnym życiu w polsce, taka jest prqwda

porzadna kurtka dla dziecka na zimę kosztuje +/- 800 zł a wózeczek 4 tysiace

wiec o czym my mówimy?

wózeczek można wziąć używany, ten sam który kosztował 4 tysiące za tysiąc a kurtkę kupić w wyprzedaży lub substytut za 200 zł.

jak ludzie są niezaradni pod kątem prowadzenia budżetu domowego to faktycznie jedynie mąż lekarz ratuje :)

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 14:46, Gość gość napisał:

wózeczek można wziąć używany, ten sam który kosztował 4 tysiące za tysiąc a kurtkę kupić w wyprzedaży lub substytut za 200 zł.

jak ludzie są niezaradni pod kątem prowadzenia budżetu domowego to faktycznie jedynie mąż lekarz ratuje :)

słuchaj jak chcesz żeby twoje dziecko wygladalo jak obdartus w obrzydliwym zanoszonym wózeczku- twoja sprawa 

jesli kupujesz na wyprzedażach jak zwierze bijąc się o ostatnia szma*te w żarze - to tez twój wybor

to nie jest zle zarządzanie budżetem, ważne jest żeby kupować rzeczy drogie bo drogie równa się najlepszej jakosci 

Gość gosc

Hahhaa jak dla Ciebie 1500 to pensja to serdecznie Ci współczuje.

Gość Gość

Serio ktoś tu jest tak bogaty, że dziecku, które ciągle rośnie kupuje kurtkę za 800 zł? 🙈

Gość gosc
  Dnia 29.03.2019 o 13:41, Ptaczka napisał:

Oczywiście na kafeterii same paniusie zarabiające po 10 tyś  😂😂😂

10 tys to średnie pieniądze, nie żadne eldorado, biedaczko.

Gość ldka
  Dnia 29.03.2019 o 14:53, Gość Gość napisał:

Serio ktoś tu jest tak bogaty, że dziecku, które ciągle rośnie kupuje kurtkę za 800 zł? 🙈

nie nazwałabym tego bogactwem, 800 to taka raczej norma jeśli chodzi o porządne ubrania