Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena

Zdziczałe dorosłe dzieci

Polecane posty

Gość Magdalena

Witam,

mam problem z dorosłymi dziećmi. Syn ma 27 lat, córka 26 lat. W ogóle nie myślą o związkach, nigdy z nikim nie byli. Z czasem kompletnie zdziczeli. Córka wraca z pracy i zajmuje się tylko papugą, nawet w niczym nie pomaga.  Nie ma w ogóle znajomych, nawet na wakacje nigdzie nie wyjeżdża. Od gdzieś dwóch lat ma problemy hormonalne i totalną wysypkę na twarzy i nic z tym nie robi, chociaż pracuje z ludźmi... 

Syn natomiast miał do końca gimnazjum czerwone paski, nawet się nie musiał uczyć. W liceum za to zjechał na pały i dwóje i miał mnóstwo nieobecności. Kiedyś miał dużo znajomych, przychodzili po niego, to wiem. Od paru lat przestał się z kimkolwiek zadawać. Nie pracuje. Studiował, ale nic z tego nie wyszło, tam też nie zawarł żadnych znajomości. Siedzi tylko przed komputerem, wychodzi o 23 na spacer. Chociaż z ojcem robi zakupy czy posprząta. Syn ma nam za złe, że go poczęliśmy, że musiał żyć na 30 metrach w 4 osoby. Do tego ma rzadką przypadłość malforację Dandego Walkera. Chociaż w ojca się nie wdał i jest wysoki. Z twarzy przystojny, ale ma kompleksy i chyba dysmorfofobię... Stracił zainteresowanie światem, a kiedyś był omnibusem. W ogóle ma jakieś natręctwa, bardzo często myje ręce, nie lubi jak się go dotyka, wręcz brzydzi się dotykiem. Wiem, że kiedyś był zakochany nawet z wzajemnością w pięknej i inteligentnej koleżance z klasy, ale nic z tym nie zrobił. Nawet jak upadła przy nim na lodzie, to jej ręki nie podał... W ogóle uważa, że miłość, to tylko chemia w mózgu, stał się nihilistą. Mówi, że kobiety go nudzą i denerwują, i nie potrzebuje sobie komplikować życia. Między mną i mężem też się nigdy nie układało, ojciec żyje w swoim świecie, nie okazuje w ogóle uczuć. Ożenił się w wieku 40 lat, bo obiecał to umierającemu ojcowi...  Nie wiem już co mam robić. Mąż jest na emeryturze, ja za rok przechodzę...