Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Znudzonazyciem123

Facet alkoholik CZY JA PRZESADZAM?

Polecane posty

Go艣膰 Znudzonazyciem123

Czy ja przesadzam ?

M贸j facet pije. Przewa偶nie 5 dni w tygodniu ( dwa pozosta艂e dni te偶 by pewnie pi艂 ale tyle uda艂o mi si臋 "wywalczy膰")聽

Co pije?

O.5l whisky na wieczor. Nie piwko czy dwa tylko flaszk臋 tego 艣wi艅stwa!!

Cz臋sto pije te偶 mocne piwa(10%) po 5 szt.聽

Nie by艂o tygodnia 偶eby by艂o mniej dni niepij膮cych ni偶 pij膮cych.聽

On twierdzi 偶e to nic takiego,ze jest grzeczny , nie 艂azi nigdzie , z kolegami itd.聽

K艂贸cimy si臋 o to bardzo. Mam do艣膰 tego 偶e m贸j facet niszczy si臋 ka偶dego dnia.聽 Nie mam zaufania do niego. Cz臋sto nie widz臋 przez to naszej przyszlosci. Truje mu o tym cz臋sto i nic to nie daje. Czasem m贸wi臋 mu 偶e gdy zachoruje kiedykolwiek przez alkohol to mu nie pomog臋 wtedy.聽

Mam w sobie zlosc, agresje, 藕le si臋 czuj臋.聽

Ile to razy m贸wi艂 偶e nie b臋dzie pi艂 a zawsze znajdzie jaki艣 powod! Bo go ktos zdenerwowa艂, bo to, bo tamto.聽

Mamy wsp贸lna kas臋 z czego oko艂o tysi膮c miesiecznie idzie na jego nalog. On zarabia wi臋cej ode mnie (ale te偶 nie kokosy) przez co m贸wi 偶e ma prawo wypi膰.

To Wszystko wp艂ywa na moje neewy, nie chce z nim przyszlosci, niczego ju偶. Nie umiem odejsc.聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Znudzonazyciem123

Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Uciekaj od niego bo zmarnuje ci 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alkoholizm

to juz alkoholizm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Musisz znale艣膰 si艂臋 偶eby odej艣膰 bo 偶ycie z pijakiem to koszmar, zostaw go p贸ki nie masz z nim dziecka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smakosz

Ty b贸j sie boga, piwo to nie alkoholizm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 minut臋 temu, Go艣膰 Smakosz napisa艂:

Ty umiesz czyta膰 pij臋 r贸wnile偶 whiski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smakosz
2 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dobra kaleko p贸l litra 艂ychy co wiecz贸r to rzeczywi艣cie jepany alkus, pewnie nawet ju偶 mu dobrze nie staje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

To jest alkoholizm.聽 Zostaw go, bo przegrasz 偶ycie, do niczego z nim nie dojdziesz, niczego si臋 nie dorobisz, a nerwy i stres b臋d膮 twoim sta艂ym towarzyszem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
6 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Cz臋sto uprawiacie seks?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

M贸j pije 6 piw dziennie. Nic mu nie jest. Jest trze藕wy.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga

Tak. To alkoholizm. Prosty test. Niech wytrzyma bez wkurzania, nerwow i zlosci tydzien bez alkoholu. Nie wytrzyma. Bo jest alkoholikiem. Albo terapia ale uciekaj. Moj maz tez pije np 3 dni pod rzad po 1 piwie, a pozniej pol roku czy rok nic.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Niestety, ten przymus codziennego picia 藕le wr贸偶y na przysz艂o艣膰 Wam obojgu. Piszesz o z艂o艣ci, agresji, z艂ym samopoczuciu, nie piszesz nic o mi艂o艣ci, co Ci臋 wi臋c聽 przy nim zatrzymuje je艣li 5 dni w tygodniu 藕le si臋 z nim czujesz?聽 Przyzwyczajenie?,聽 bo nie Tw贸j dobrostan. Tak ma wygl膮da膰 Twoja聽 przysz艂o艣膰?聽 Takiego 偶ycia w艂a艣nie chcesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kmmmama

dlaczego z nim jeste艣?聽

Udost臋pnij ten post

nie przesadzasz, uzale偶ni艂 si臋 od alkoholu. 呕yje tylko dla picia. Gdyby Tw贸j byl na g艂odzie, a w drzwiach stan膮艂 niemiec z butelk膮 whisky w jednej r臋ce, a w drugiej z pistoletem, kt贸ry by celowa艂 w cb i zapyta艂 twojego, czy wybiera ciebie, czy whysky, na 100% wybierze whisky. Ty umierasz, a on ma tak przyjemne wieczory, 偶e nawet nie czuje potrzeby uroni膰 za tb 艂zy t臋sknoty. My艣li sobie, a tam przynajmniej nikt mi ju偶 nie zrz臋dzi.Przypomni sobie o tb, gdy sko艅cz膮 mu si臋 czyste spodnie i majtki i zda sobie sprawe, 偶e wydaj膮c 1000 na alkohol nie sta膰 go samego na rachunki, jedzenie, chemie i dopiero wtedy p贸jdzie na terapie, ale raczej nie p贸jdzie, b臋dzie tak pi艂, a偶 mu w膮troba siadnie i umrze. Pozw贸l mu si臋 zabi膰 i nie dramatyzuj, ludzie maj膮 woln膮 wol臋.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magdalena

Uciekaj jak szybko si臋 da. Nie 艂ud藕 si臋 偶e kiedy艣 sie poprawi. Jego alkoholizm zniszczy Ciebie. To okropny na艂贸g diabe艂. Uciekaj dziewczyno jak mo偶esz!!!

Udost臋pnij ten post

I tak, alkohol 艣mierdzi. Pijani albo podpici faceci s膮 odpychaj膮cy.My艣l膮, 偶e pod wp艂ywem s膮 wyluzowani i fajni, ale w oczach dziewczyn wygl膮daj膮 偶a艂o艣nie, 艣mierdz膮 i zachowuj膮 si臋 ...ycznie.聽

Udost臋pnij ten post

3 minuty temu, Piwosz 22lata napisa艂:

No odwrotnie wygl膮da to tak samo馃槂

no tak, pijane kobiety te偶 dramat 馃槙

Udost臋pnij ten post

2 minuty temu, Piwosz 22lata napisa艂:

Jedynie co dobre w pijanych dziewczynach ze mo偶na 艂atwiej sie z nimi dogada膰馃槂

2 minuty temu, Piwosz 22lata napisa艂:

Jedynie co dobre w pijanych dziewczynach ze mo偶na 艂atwiej sie z nimi dogada膰馃槂

taaaa...co z tego jak nawet potem nie pami臋taj膮. Zreszt膮 mo偶e i lepiej, 偶e nie pami臋taj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przemoc w konkubinacie

Typowy konkubinat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hehehe

Sku/rwiale alkoholiki. Ch/uj wam w dvpy swiniaki. Wystarczy chlac jedno piwo dziennie zeby byc alkoholikiem. Nie ma znaczenia czy woda czy piwo. Piwosz wypier/dalaj tepaku i nie tlumacz sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ratuj si臋

autorko uciekaj bo sko艅czysz tak jak ta

https://wroclaw.onet.pl/dzierzoniow-areszt-dla-40-latka-ktory-skatowal-konkubine-na-smierc/d1yqmb6

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc Marysia

Naj艂atwiej napisa膰 autorko uciekaj ale sama autorka jest chora bo napisa艂a ze nie potrafi odejsc od chlopaka.

Autorka choruje na wsp贸艂uzale偶nienia. Polecane dla niej terapia wspolozaleznienia w centrum terapii uzale偶nie艅 lub o艣rodek a dodatkowo mo偶na chodzi膰 do klubu AA na mitingii All-anon gdzie spotykaj膮 si臋 zony alkoholikow i partnerki.聽

Musisz autorko zaj膮c si臋 sob膮 a Tw贸j partner jest doros艂y. Pozw贸l jemu ponosi膰 konsekwencje jego picia.

Tw贸j partner najlepiej jakby poszed艂 na terapi臋 dla alkoholik贸w i mitingii AA, zaszyl si臋 lub w zamkni臋tym o艣rodku.

Ty partnerko powinna艣 dawa膰 przyk艂ad czyli te偶 nie mo偶esz pi膰 przy nim alkoholu. Pokaza膰 ze tak si臋 da 偶y膰.

Je艣li to nie pomo偶e to przynajmniej terapia pozwoli Ci odej艣膰 od niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

To jest prowo autorka napisa historyjk臋 i, nie odniesie si臋 do 偶adnej wypowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

To jest prowo autorka napisa historyjk臋 i, nie odniesie si臋 do 偶adnej wypowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PimpA

Tez kiedy艣 mia艂am takiego faceta. Niestety nic si臋 nie zmieni. Mo偶esz go zostawi膰,聽 albo zacz膮膰 pic z nim.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiz892

Moze daj mu ostatnia szanse i postaw ultimatum- albo zapisze sie na odwyk albo sie z nim rozstajesz? Czasem to dziala i daje motywacje do zmiany nawykow. A alkoholizm to powazne uzaleznienie, czasem trzeba leczyc je w profesjonalnych osrodkach. Poczytaj sobie np. o NEFO, mam znajomego ktory spedzil tam dwa miesiace i w聽 koncu sie 'ogarnal' tzn. porzucil nalog, czasem miewa gorsze momenty, ale ma swiadomosc bledow, jakie popelnil i naprawde sie zmienil.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Znudzonazyciem123

Witam, to ja autorka. M贸j facet znowu dzisiaj pije a ja le偶臋 pol metra od niego. Pok艂贸cili艣my sie standardowo.聽

呕eby si臋 od tego uwolni膰 musz臋 wynaj膮膰 pokoj. W艂a艣nie szukam.

Udost臋pnij ten post

Dnia 13.04.2019 o 20:57, Go艣膰 Smakosz napisa艂:

Haha a co piwo nie zawiera alkoholu ? To takie samo 艣wi艅stwo jak inne trunki

Udost臋pnij ten post

Dnia 13.04.2019 o 19:15, Go艣膰 Znudzonazyciem123 napisa艂:

Czy ja przesadzam ?

M贸j facet pije. Przewa偶nie 5 dni w tygodniu ( dwa pozosta艂e dni te偶 by pewnie pi艂 ale tyle uda艂o mi si臋 "wywalczy膰")聽

Co pije?

O.5l whisky na wieczor. Nie piwko czy dwa tylko flaszk臋 tego 艣wi艅stwa!!

Cz臋sto pije te偶 mocne piwa(10%) po 5 szt.聽

Nie by艂o tygodnia 偶eby by艂o mniej dni niepij膮cych ni偶 pij膮cych.聽

On twierdzi 偶e to nic takiego,ze jest grzeczny , nie 艂azi nigdzie , z kolegami itd.聽

K艂贸cimy si臋 o to bardzo. Mam do艣膰 tego 偶e m贸j facet niszczy si臋 ka偶dego dnia.聽 Nie mam zaufania do niego. Cz臋sto nie widz臋 przez to naszej przyszlosci. Truje mu o tym cz臋sto i nic to nie daje. Czasem m贸wi臋 mu 偶e gdy zachoruje kiedykolwiek przez alkohol to mu nie pomog臋 wtedy.聽

Mam w sobie zlosc, agresje, 藕le si臋 czuj臋.聽

Ile to razy m贸wi艂 偶e nie b臋dzie pi艂 a zawsze znajdzie jaki艣 powod! Bo go ktos zdenerwowa艂, bo to, bo tamto.聽

Mamy wsp贸lna kas臋 z czego oko艂o tysi膮c miesiecznie idzie na jego nalog. On zarabia wi臋cej ode mnie (ale te偶 nie kokosy) przez co m贸wi 偶e ma prawo wypi膰.

To Wszystko wp艂ywa na moje neewy, nie chce z nim przyszlosci, niczego ju偶. Nie umiem odejsc.聽

Wsp贸艂czuj臋. Mam taki sam problem. Ale wiem ze rozmowy i pro艣by nic nie daja a jego obietnice sa gowno warte bo i tak nie dotrzymuje s艂owa. Obiecuje ze nie bedzie a dalej pije. Tylko lekarz mo偶e pom贸c, albo zr贸b mu terapie szokow膮聽 i odejd藕. Sama sie zastanawiam czy nie odej艣膰 tylko ze u mnie problem jest taki ze jesten w 6miesiacu ciazy聽 boje si臋 o przysz艂o艣膰 dziecka.

Udost臋pnij ten post