Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brr

Czy z brzydkich rodzicow beda brzydkie dzieci?

Polecane posty

Gość Brr

Jestem w ciazy. Obiektywnie mowiac moj maz nie jest przystojny, dosc niski, krepy, ja wyzsza (176), szczupla, ale w sumie malo urodziwa. Czy nasze dzieci beda brzydkie?

Gość Djsjs

Piękno i brzydota to pojęcia względne 

Gość gość

Czort wie, zależy jak się geny skrzyżują i co pójdzie po dziadkach też. Mam takich znajomych, przesympatyczni ale z wyglądu naprawdę nie ma czego zazdrościć, mają dwie córki, z których jedna pozbierała co lepsze geny a druga chyba te tylko przeciętne. Jak się je widzi razem to aż ciężko uwierzyć, że to siostry.

Gość Gość

Ciekawe pytanie 😄 ale to chyba nie ma nic do rzeczy geny mogą się tak pomiksować że dzidzia będzie piękna. Za to mnie  na odwrót zastanawia o mnie od podstawówki  mówiono że piękna dziewczynka potem ze pozazdrościć urody figury i wgl cud i zachwyt w sumie to ja tego nie widzę ale niech im będzie narzeczony też przystojniak itp nie tylko moje zdanie a wielu wielu kobiet również powodzenie od czasów szkolnych za miesiąc rodze i ciekawi mnie czy nasza córka też będzie urodziwa.

Gość Gość

Wszystko jest możliwe. Wszystko zalezy jakie geny dadzą o sobie znać. Może być piękność, lub nie. Mogą być piękne dzieci, z których wyrosa brzydcy dorośli, lub brzydkie dzieci, z których wyrosna piękni dorośli. Jak skrzyzuja się geny, nigdy nie wiadomo. 

Gość Wecfgv

Dzieci Angie i Brada (te biologiczne) wcale nie sa jakies piekne....a rodzice chtba calkiem niezli ;-)

Gość Gość

Jak dziecko odziedziczy np wielki nochal, odstajace uszy, brzydki zgryz, czy krzywe nogi  to cudów nie ma, samo nie wyladnieje.  Jeśli rodzice są ladni, tzn mają regularne rysy twarzy,  są proporcjonalni w budowie, a do tego dziadkowie podobnie i nie ma po kim odziedziczyc innych genów,  to dzieci beda ładne. 

My z mężem obiektywnie jesteśmy tzw ładni.  Mamy regularne rysy, ładne nosy,  uszy,  budowę ciała.  Po prostu. Zęby mieliśmy oboje kiepskie,  ale już dawno są zrobione.  

Nasi synowie są ładni,  ale starszy ma odstajace uszy jak jego dziadek i rosną mu brzydkie zęby stałe,  młodszy ma krótkie nóżki za dziadkiem. 

Genów nie oszukasz. 

Gość Chwedyk

Mam strasznie brzydkich znajomych i mają dwie córki równie nieurodziwe. On ma urodę Frankensteina i paskudny charakter. Do tego okropnie się ubierają, jak fleje. Nieprzyjemnie się na nich patrzy.  

Gość Isia

Wszystko zależy jak geny się pokrzyżują jak cała rodzina jest brzydka to dziecko też raczej będzie ale jak są normalni albo urodziwi albo jedno brzydkie drugie ładne to dziecko może trafić na lepsze geny i np.od każdego wziąć wszystko co ładne , moje dziecko np. jest do wszystkich po trochu podobne z rodziny , narazie jest ładna dziewczynka i jak jej zaczęły rosnąć włoski jest coraz ładniejsza bo wylosowała najlepsze geny ale jakim będzie dorosłym nie wiadomo 

Gość Isia

zapomniałam dodać że mój mąż jest podobny do qwazimodo

Widzialam nieurodziwych ludzi z ladnymi lub "niebrzydkimi" dziecmi.Podobne do nich z cech neutralnych, np kolor wlosow czy oczu ale jednak inne.Albo cos takiego, mama nieladna, ojciec niczego sobie, ale corka podobna do mamy nawet ladna, a ta podobna do ojca nie za bardzo

Gość kora

A ja mam znajoma co jest bardzo ladna-proponowali jej bycie modelka-szczupla blodynka o slowianskiej urodzie z malym nosem, duzymi  zielonymi oczami ale ona meza ma brzydkiego-nochal, opadające male oczki i zgadnijcie co maja córkę. I zgadnijcie po kim odziedziczyła urodę. Po ojcu. Jeny ona nigdy urodą matce nie dorówna, aż szkoda ma nos oczy i kształt twarzy po ojcu. Coś w tym jest ze córki dziedziczą bardziej po ojcu a synowie po matce. Mój syn- ma 5 lat jest bardziej do mnie podobny ma bardzo delikatną urodę-mały zdarty nosek, ładne usta jasne blond włosy. Jak bym niemowlakiem to brali go za dziewczynkę.

Ja widziałam kiedyś na ulicy rodzinę z dwójka nastoletnich dzieci, rodzice mieli ze czterdzieści parę lat, bardzo atrakcyjni i zadbani, córka okej, ale syn paszczur że szkoda patrzeć, nie wiadomo po kim. To znaczy wiadomo, był podobny do reszty, ale karykatura, jakieś wyjatkowo wyraziste podgardle, wielkie nosisko, cofniety podbródek, ble. Ojciec spoko, sama bym poleciała, a ten kolo normalnie rozbił bank trefnych genów