Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Quin

6 tyg po cc

Polecane posty

Gość Quin

Mylicie że 6 tyg po cc można wykonywać ćwiczenia na razstep mięśnia prostego brzucha? Kto ćwiczył tao wcześnie?

Gość Fitgirl

Mialam 4razy cc i zawsze potem szybko wracałam do ćwiczeń po ok 2tyg. To zależy oczywiście,ale ja tak robiłam.

Gość tez 6 tyg temu

u mnie jutro mija 6 tyg od cc, za tydzien mam wizyte u gina czy moze on stwierdzic, czy rozszly mi sie miesnie? czy fizjoterapeuta?

Gość Quin

Idzie to łatwo sprawdzić. Wystarczy, że położysz się na podłodze, podciągniesz nogi w pozycji jak do brzuszków, uniesiesz lekko głowę, powodując napięcie mięśni brzucha. Stopy powinny spoczywać na podłodze. Skup swoją uwagę na odcinku od pępka do mostka, w tym miejscu, w którym w ciąży pojawia się  kresa biała. Jeśli między mięśniami na tym obszarze pojawia się linia, szpara, która się zapada, można w nią wetknąć palec lub palce, sugeruje to rozstęp. Test wypada dodatnio, jeśli uda Ci się w przestrzeni między mięśniami umieścić dwa palce lub więcej. Jeśli mięśnie trzymają się razem, rozstęp mięśnia Ciebie nie dotyczy. Ja mam niestety na 2 palce 😞 po 2 tyg-no nieźle... Bardzo szybko, wtedy jeszcze piekło i ciągnęło, teraz jest ok, wszystkie strupki odpadły. 

Gość tez 6 tyg temu

niestety po tym teście wychodzi, ze jednak miejsce mi sie rozeszly, czuję szpare 😞 czy jest to bardzo niebezpieczne? czyms to grozi? czy cwiczenia mozna wykonywac samemu czy lepiej isc do fizjoterapeuty?

Gość Quin

Ja będę wykonywać w domu, ćwiczenia sa pokazane na YouTube pt Ćwiczenia na rozstęp mięśnia prostego brzucha Kanał medicover Polska. Ale jeśli chcesz możesz z fizjoterapeuta

Gość tez 6 tyg temu

ok dziekuje za info i życzę powodzenia!! pozdrawiam 🙂