Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Wasze problemy na emigracji

Polecane posty

Gość Gosc

Moze zdrowie, samotnosc a nawet finanse? Piszcie 

Gość emi

same problemy, nikt nie rozumie

Gość 98765www

Nie mam żadnych w zasadzie. No OK, jakieś drobne problemy typu nieco stresujący termin w pracy, czy wkurzająco drogie loty do Polski na lipiec, albo to że męża boli od kilku dni kolano, no ale to nie są tak naprawdę problemy.

Jestesmy szczęśliwi tu, gdzie mieszkamy.

Pieniędzy nam nie brakuje, całkiem  w porządku zarabiamy.

A co do cen lotów - i tak pewnie  w ciągu najbliższego tygodnia kupimy, stać nas, ale naprawdę denerwujące jet to, że loty w lipcu relacji UK-Polska są za swoje dorosłych i jedno dziecko, w obie strony nawet za 500, 550 funtów!  A w kwietniu bylismy we Włoszech i loty kosztowały 230!

miłej niedzieli

Gość 98765www

*dwoje, nie swoje

Gość gość

Ludzie nie kumają żartów w stylu "krokodyla daj mi luby" i "taki mamy klimat". A jak wytłumaczysz to już nie ma tego czaru (zgodnie z zasadą, że wyjaśniony żart nie śmieszy)

Gość Goosc

Samotnosc, bezsennosc,multikulti, ...owe mieszkanie 

Gość KasiaA
15 minut temu, Gość Goosc napisał:

Samotnosc, bezsennosc,multikulti, ...owe mieszkanie 

Serio?? ja , w Bordeaux, nie mam problemu z żadną z tych rzeczy ....

Gość Gość

Jak wam tak źle to czemu nie wracacie?

Granice otwarte, bilety tanie, ktoś was tam pod pistoletem trzyma? 

Gość Goosc

Nie mam juz do kogo wracac.

Pracy tez nie znajde. A tu mam dobra i stala i szanse na kredyt mieszkaniowy.

Gość system zamknięty
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Jak wam tak źle to czemu nie wracacie?

Granice otwarte, bilety tanie, ktoś was tam pod pistoletem trzyma? 

wracać do czego i do kogo? to jednostronna wycieczka aby sprzedać swoją dusze za szekle

Gość problem

choroba to zwykle koniec wszystkiego i bankructwo, nie istnieje w USA płatne chorobowe, więc jak ktoś jedzie na kredytach i zachoruje to koniec wszystkiego

Gość braki

brak rodziców i znajomych, rzadkie spotkania towarzyskie, wszystko na kredyty

Gość ujn
41 minut temu, Gość braki napisał:

brak rodziców i znajomych, rzadkie spotkania towarzyskie, wszystko na kredyty

a dlaczego masz "wszystko na kredyty"?  nie rozumiem.

ja mieszkam poza Polską i nie mam niczego na kredyt. znajomych mam, no rodzice są w Polsce, ale tu zalozylam swoja rodiznę wiec to jest dla mnie ważniejsze, rodzicow widze 102 razy na rok ,a  przez telefon rozmawiamy co tydzien lub co dwa, tak godzinę zwykle.

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość ujn napisał:

ja mieszkam poza Polską i nie mam niczego na kredyt. znajomych mam, no rodzice są w Polsce, ale tu zalozylam swoja rodiznę wiec to jest dla mnie ważniejsze, rodzicow widze 102 razy na rok ,a  przez telefon rozmawiamy co tydzien lub co dwa, tak godzinę zwykle.

Masz wlasna chate bez kredytu?

Gość ujn
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Masz wlasna chate bez kredytu?

A to jakiś mus mieć własne mieszkanie?

wynajmujemy, bo  tak nam pasuje. Zdolność kredytową i oszczędności mamy, ale rozważamy, by np za  dwa lata przenieść się do Danii lub Norwegii - jesteśmy w Holandii.

Nie każdy Polak marzy o własnym mieszkaniu !! pojmijcie to wreszcie.

Gość Tuuu

Ale wlasne mieszkanie to inwestycja np w Szwecji.

Up

Gość braki
4 godziny temu, Gość ujn napisał:

kup dom/mieszkanie bez kredytu.... a jak wynajmujesz to kasa w kosz co miesiąc. Odłożyć nie zawsze się da, więc zostają kredyty. Albo mieszkać jak szczur 30 lat i zbierać kase na zakup mieszkania bez kredytu. Tylko te 30 lat ci nie wróci.

Gość Goscoin

Jestem samotny, żadna kobieta mnie nie chce tylko dlatego że jestem Polakiem, ani Polki dla których Polak to najgorszy sort i to dlatego że mało zarabiamy i ogólnie zostaliśmy obrzydzeni Polkom stereotypami nt. Polaków że alkoholizm łysy łeb patologia cebula, choć nie mam żadnej z tych cech, ani tym bardziej zagraniczna kobieta nie zechce Polaka, mieszkam w Anglii i jak tylko dziewczyna dowiaduje się że jestem Polakiem to zmienia nastawienie do mojej osoby, to przykre że dotyka mnie taki rasizm i nic nie mogę z tym zrobić, a wszystko wina tego że urodziłem się w ubogim kraju, nie mam znajomości więc zarabiam mało tylko dlatego że jestem Polakiem, gdybym był jakiś Holendrem to by mi automatycznie płacili 2x więcej, to wszystko nie ma sensu

Gość ujn
14 godzin temu, Gość braki napisał:

a jak wynajmujesz to kasa w kosz co miesiąc

moe dlqa ciebie, ale nie dla kazdego.

zle ci ,ze ktos sowje pieniadze palci za nie swoje mieszkanie? zle ci ,ze ktos zamaist wszystko odkladac, wydaje jak mu sie podoba na cokolwiek? ich kasa, nie twoja.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Goscoin napisał:

Jestem samotny, żadna kobieta mnie nie chce tylko dlatego że jestem Polakiem, ani Polki dla których Polak to najgorszy sort i to dlatego że mało zarabiamy i ogólnie zostaliśmy obrzydzeni Polkom stereotypami nt. Polaków że alkoholizm łysy łeb patologia cebula, choć nie mam żadnej z tych cech, ani tym bardziej zagraniczna kobieta nie zechce Polaka, mieszkam w Anglii i jak tylko dziewczyna dowiaduje się że jestem Polakiem to zmienia nastawienie do mojej osoby, to przykre że dotyka mnie taki rasizm i nic nie mogę z tym zrobić, a wszystko wina tego że urodziłem się w ubogim kraju, nie mam znajomości więc zarabiam mało tylko dlatego że jestem Polakiem, gdybym był jakiś Holendrem to by mi automatycznie płacili 2x więcej, to wszystko nie ma sensu

Nie wiem, czym sie zajmujesz ale wg. mnie to totalne bzdury, niby czemu mniej Ci placa niz innym? Nie spotkalam sie z tym nigdy tutaj, na danym stanowisku wszyscy dostaja tyle samo, bez wzgledu na narodowosc. Znam mnostwo Polakow, ktorzy swietnie zarabiaja (bez znajomosci) i zaden nie ma takich problemow, jak wyzej wspomniales. Nie wiem, czy to kwestia rodzaju pracy, miasta? 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Goscoin napisał:

Nie wiem, czym sie zajmujesz ale wg. mnie to totalne bzdury, niby czemu mniej Ci placa niz innym? Nie spotkalam sie z tym nigdy tutaj, na danym stanowisku wszyscy dostaja tyle samo, bez wzgledu na narodowosc. Znam mnostwo Polakow, ktorzy swietnie zarabiaja (bez znajomosci) i zaden nie ma takich problemow, jak wyzej wspomniales. Nie wiem, czy to kwestia rodzaju pracy, miasta? 

Gość Aga

Odleglosc. Niby tylko 2h samolotem, ale z calymi odprawami, od drzwi do drzwi wychodzi caly dzien podrozy.

Gość Goscoin
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Może miasto beznadziejne, zachciało się Londynu i tak jest, ogólnie Polacy mają tu beznadziejną opinie, gdybym wiedział to był wyjechał do USA

Gość gosc
17 minut temu, Gość Goscoin napisał:

Może miasto beznadziejne, zachciało się Londynu i tak jest, ogólnie Polacy mają tu beznadziejną opinie, gdybym wiedział to był wyjechał do USA

Ciekawe, rowniez pracuje w Londynie i Polacy, ktorych tutaj poznalam takze pracuja w Londynie. Wiec to chyba jednak nie miasto a branza, albo jakas mega slaba firma, ktora tak dyskryminuje Polakow.

Gość Goscoin
26 minut temu, Gość gosc napisał:

Ciekawe, rowniez pracuje w Londynie i Polacy, ktorych tutaj poznalam takze pracuja w Londynie. Wiec to chyba jednak nie miasto a branza, albo jakas mega slaba firma, ktora tak dyskryminuje Polakow.

Raczej firma, ale mam na oku coś innego więc odchodze skoro mnie dyskryminują. Tyle co z tego jak jestem sam jak palec żadna mnie nie chce przez moją narodowość, a Polek sam nie chce bo często miały przygody z kolorowymi a ja nie zamierzam być porównywany do jakiegoś polmetrowego murzyńskiego kt*sa

Gość gosc
9 minut temu, Gość Goscoin napisał:

Raczej firma, ale mam na oku coś innego więc odchodze skoro mnie dyskryminują. Tyle co z tego jak jestem sam jak palec żadna mnie nie chce przez moją narodowość, a Polek sam nie chce bo często miały przygody z kolorowymi a ja nie zamierzam być porównywany do jakiegoś polmetrowego murzyńskiego kt*sa

Powodzenia! 🙂 Ciekawe masz doswiadczenia z kobietami, tak mysle o moich znajomych i wszystkie sa albo z Polakami albo z Brytyjczykami, jakos sie nie trafila ani jedna, ktora by odbiegla od tego dosc tradycyjnego schematu. Moze szukasz nie tam, gdzie powinienies?

Gość Goscoin
7 minut temu, Gość gosc napisał:

Powodzenia! 🙂 Ciekawe masz doswiadczenia z kobietami, tak mysle o moich znajomych i wszystkie sa albo z Polakami albo z Brytyjczykami, jakos sie nie trafila ani jedna, ktora by odbiegla od tego dosc tradycyjnego schematu. Moze szukasz nie tam, gdzie powinienies?

Może, moje koleżanki cały czas szaleją z czarnymi a potem wracają do polski lub na miejscu szukają męża polaka bo murzyn zdradza i ciagle ma okazje więc sie nie nadaje

Gość Gosc
2 godziny temu, Gość Goscoin napisał:

Może, moje koleżanki cały czas szaleją z czarnymi a potem wracają do polski lub na miejscu szukają męża polaka bo murzyn zdradza i ciagle ma okazje więc sie nie nadaje

Zdecydowanie zmien towarzystwo to zmienisz tez zdanie na temat ludzi i kobiet, to brzmi jak lekka patola (bez obrazy), ale moze to tylko moja opinia

Gość Hamerykanka

Moje problemy: chory maz I dziecko mowie tu o chorobach chronicznych nie przejsciowych

Gość Gosc
16 minut temu, Gość Hamerykanka napisał:

Moje problemy: chory maz I dziecko mowie tu o chorobach chronicznych nie przejsciowych

Czyli to raczej problemy niezwiazane z emigracja? BTW bardzo wspolczuje, jak bliscy choruja to chyba najgorsze, co moze nas spotkac