Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I am confused

Mąż mnie uderzył

Polecane posty

Gość I am confused

Mój mąż ma cukrzycę. Dzisiaj spadł mu cukier zaczął się dziwnie zachowywać a że był na mnie zły uderzył mnie w rękę. Nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Mamy 2 małych dzieci.... 

Boje się bo wiem że jak ktoś raz uderzy to zrobi to znowu... 

1 minutę temu, Gość I am confused napisał:

Mój mąż ma cukrzycę. Dzisiaj spadł mu cukier zaczął się dziwnie zachowywać a że był na mnie zły uderzył mnie w rękę. Nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Mamy 2 małych dzieci.... 

Jeżeli to był faktycznie pierwszy raz, to musisz naprawdę stanowczo zareagować. Zrobić coś, co dotkliwie odczuje.

Gość I am confused

Często jak coś mu nie odpowiada ubiera się i chce wyjsc. Na ogół go od tego odwodzę bo musi mi pomóc położyć dzieci spać... Ale generalnie zachowuje się okropnie. Dzieci to widzą. Moi rodzice nigdy tak się nie zachowywali. 

4 minuty temu, Gość I am confused napisał:

Często jak coś mu nie odpowiada ubiera się i chce wyjsc. Na ogół go od tego odwodzę bo musi mi pomóc położyć dzieci spać... Ale generalnie zachowuje się okropnie. Dzieci to widzą. Moi rodzice nigdy tak się nie zachowywali. 

posluchaj w cukrzycy na się różne stany i nawet depresje tu tylko szczera rozmowa może to wyprostować...

Gość gość

" Na ogół go od tego odwodzę bo musi mi pomóc położyć dzieci spać..." - JAK TO musi??? Ty jesteś jakaś upośledzona, że nie potrafisz położyć spać dzieci??? Przecież ty się znęcasz nad mężem psychicznie. wcale sie nie zdziw, jak dostaniesz wkrótce w ryja!!! I to z piąchy (a nie z liścia).

Gość ABCD
15 minut temu, Gość I am confused napisał:

Oczywiście że nie powinien się tak zachować. Mnie jednak ciekawi co innego, MUSI mi pomóż położyć dzieci spać. Czy gdyby pracował na II zmianie 14 - 22 to nie położyłabyś ich spać??? Tragedia ... z taką matką.

Gość I am confused

To są przecież także jego dzieci bardzo małe jeszcze. . Jak kładę mała spać on pilnuje starszego. 

Gość I am confused

Jak on wieczorem pracuje to kładę je spać. Ale łatwo nie jest. Słuchajcie co to za ocenianie mnie. Ja pisze ze chłop mnie uderzył a wy na mnie napadacie

Gość I am confused

Co innego jeżeli on pracuje a co innego jeśli sobie po prostu chce wyjsc bo muchy w nosie. A jak ja bym sobie po prostu szła i zostawiala wszystko bo mam muchy w nosie? Dlaczego chłop ma przyzwolenie na wiecej? 

Jak się źle czuje a Ty od niego czegoś wymagasz to czego się spodziewasz? 

Wątpię żeby to wyglądało: "Skarbie wziąłeś insulinę? Dobrze się czujesz? Dasz radę pomoc mi z dziećmi?"

Musi...

Źle się dzieje w państwie duńskim. Na męża wpływa choroba. A na Ciebie tylko zyeb@ny charakter...

Gość ABCD
Przed chwilą, Gość I am confused napisał:

Jak on wieczorem pracuje to kładę je spać. Ale łatwo nie jest. Słuchajcie co to za ocenianie mnie. Ja pisze ze chłop mnie uderzył a wy na mnie napadacie

Bo ... trzeba być samemu w porządku by wymagać tego od innych. Kto ci powiedział że w życiu będzie lekko?? Co byś zrobiła gdybyś miała troje dzieci i gospodarkę ze świniami, krowami, kurami i Bóg wie czym jeszcze na głowie? Rękawy zawiń i do roboty.

Gość Gość

Cukrzyca nie usprawiedliwia cholerycznego zachowania. Nie daj się wciągnąć w to. Wiem co mowie mam dużo cukrzyków w rodzinie plus koleżankę, i naprawdę nikt się tak nie zachowuje. Mój dziadek próbował na nad wrzeszczeć bo się wyzywał ze jest chory ale pare szczerych rozmów pomogło. Nie daj się bic i nie usprawiedliwiaj męża. 

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Cukrzyca nie usprawiedliwia cholerycznego zachowania. Nie daj się wciągnąć w to. Wiem co mowie mam dużo cukrzyków w rodzinie plus koleżankę, i naprawdę nikt się tak nie zachowuje. Mój dziadek próbował na nad wrzeszczeć bo się wyzywał ze jest chory ale pare szczerych rozmów pomogło. Nie daj się bic i nie usprawiedliwiaj męża. 

Ona nie tylko go nie usprawiedliwia ale nawet nie ma dla niego współczucia i zrozumienia. 

I chyba miłości też nie ma.

Gość jkb
37 minut temu, Gość I am confused napisał:

Bardzo dobrze, że chce wyjść, nie chce zrobić krzywdy. Też wychodziłam na spacer, gdy mnie moja nastolatka doprowadzała do szału i uspokajacze nie skutkowały. Generalnie OBOJE musicie się dogadać dla swojego dobra i dla dzieci.Pamiętaj, że on też jest człowiekiem z krwi i  kości i ma swoje nerwy, potrzeby, granice wytrzymałości. Cukrzyca na pewno nie pomaga w opanowaniu stresu. Oboje starajcie się być dla siebie mili i traktujcie RÓWNO swoje potrzeby i potrzeby dzieci. One NIE są najważniejsze, są równie ważne jak RODZICE. Poza tym dorosną, a Wy zostaniecie sami i warto zadbać o dobre relacje między sobą. Powodzenia :)

Gość I am confused

Ok, dziękuję już za dobre rady. Nie wiecie nic o mnie a mnie oceniacie. Dobranoc. Miłego.... hejtowania. 

Gość I am confused
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Dzięki wielkie za zrozumienie!

Gość I am confused
19 minut temu, Gość ABCD napisał:

Bo ... trzeba być samemu w porządku by wymagać tego od innych. Kto ci powiedział że w życiu będzie lekko?? Co byś zrobiła gdybyś miała troje dzieci i gospodarkę ze świniami, krowami, kurami i Bóg wie czym jeszcze na głowie? Rękawy zawiń i do roboty

Roboty mi nie brakuje, zapewniam padam na pysk. mam tutaj tylko męża mieszkam daleko od rodziny

Gość I am confused
19 minut temu, Gość ABCD napisał:

Bo ... trzeba być samemu w porządku by wymagać tego od innych. Kto ci powiedział że w życiu będzie lekko?? Co byś zrobiła gdybyś miała troje dzieci i gospodarkę ze świniami, krowami, kurami i Bóg wie czym jeszcze na głowie? Rękawy zawiń i do roboty

Roboty mi nie brakuje, zapewniam padam na pysk. mam tutaj tylko męża mieszkam daleko od rodziny

Gość I am confused
15 minut temu, Piaskun napisał:

Ona nie tylko go nie usprawiedliwia ale nawet nie ma dla niego współczucia i zrozumienia. 

I chyba miłości też nie ma.

Tak usprawiedliwiam I współczuję odkąd jesteśmy razem. Ale nie o tym jest temat tego postu. Dzisiaj zostalam uderzona mając 8 miesięczne dziecko na rękach dlatego że był zły na mnie o coś mało istotnego. I o to że zabronilam mu wrzeszczeć bo nie chce by dzieci się baly. Także tobie już dziękuję za komentarze. 

Gość I am confused
20 minut temu, Gość jkb napisał:

Dzięki za mądre słowa 

Gość Puma

Skoro ma macie małe dzieci to i pewnie mały staż małżeński. Szybko zaczęłaś chłopem pomiatać. Mówienie o mężu lekceważąco, że ma muchy w nosie to oznaka pogardy, brak zrozumienia, brak empatii, brak dialogu. On zachowuje się okropnie, a Ty ? 

Gość Puma
1 godzinę temu, Gość I am confused napisał:

A skąd to wiesz ?

Gość I am confused

Przecież napisałam że tego się boję a nie ze to wiem

Gość Boze

Powiedz jeszcze ze on zapier...cale dnie a po pracy musi ci pomoc gowniaki spac do lozka polozyc. On kiedys odpoczywa? Biedny chlop nawet na spacer nie moze wyjsc kiedy chce bo mu zazwyczaj nie pozwalasz. Wroc za killa lat z placzem ze Cie malzo ek zostawil bo go inna przygarnela.

Gość ABCD
25 minut temu, Gość I am confused napisał:

Hahahahaha Najlepiej jakby ci tesciowa i matka pomagały i ze trzy razy w tygodniu ze dwie ciotki  hahahaha.

Gość Puma
1 godzinę temu, Gość I am confused napisał:

Gość I am confused
3 minuty temu, Gość ABCD napisał:

Hahahahaha Najlepiej jakby ci tesciowa i matka pomagały i ze trzy razy w tygodniu ze dwie ciotki  hahahaha.

Pewnie nie masz dzieci i dlatego nie rozumiesz. 

Gość I am confused
9 minut temu, Gość Boze napisał:

Powiedz jeszcze ze on zapier...cale dnie a po pracy musi ci pomoc gowniaki spac do lozka polozyc. On kiedys odpoczywa? Biedny chlop nawet na spacer nie moze wyjsc kiedy chce bo mu zazwyczaj nie pozwalasz. Wroc za killa lat z placzem ze Cie malzo ek zostawil bo go inna przygarnela.o

Oboje pracujemy. Nie jestem na jego utrzymaniu, zarabiam więcej. 

Gość hahgghhi

Ty naprawde jestes jakas niesprytna albo ten temat to prowo. 

Gość ABCD

Dwoje już dawno odchowanych, urodziły się co rok i NIKT nam nie pomagał.