Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka

Myślałam że umieram

Polecane posty

Gość Majka

Dzień dobry. Wczoraj wieczorem nagle zaczęło kołatać mi serce . Biło tak mocno że myślałam , że mi gardłem wyskoczy. Było mi słabo. Nie mogłam się ruszyć.  Miałam problemy z oddychaniem i uczucie takiej kluchy w gardle. Pierwszy raz w życiu tak miałam. Byłam bardzo przerażona, myślałam że mam jakiś atak i umieram. Nieraz zdarzały mi się palpitację, ale nigdy aż tak. Miałam uczucie jakby serce skakało sobie w każdą stronę  Jestem umówiona do kardiologa, ale zanim go odwiedze....Czy ktoś z państwa doświadczył czegoś podobnego? Jeśli tak co to było? 

Gość Majka

Do tego mówiły mnie wargi..

Gość Majka

Do tego mówiły mnie wargi..

Gość gość

Może to nerwica.

Gość Nie specjalista

Może to być niedobór potasu, lub problemy z tarczycą.

Gość serducho

witam ja tak mam/miałam, od kilku lat mam kołatania serca, mam nadcisnienie i biorę 1 lek ale który oprócz obniżenia ciśnienia ma likwidowac te kołatania, to sie nazywają betablokery, te kołatania nie były jakieś wielkie ale były i utrudniały funkcjonowanie,

-około 3 miesiecy temu strasznie sie to nasiliło myślałam czy to nie zawał objawy takie jak u ciebie, poszłam do kardiologa prywatnie i EKG nic nie wykazało, ten lek co brałam to mam brać tylko trochę wiecej i dostalam taki lek on jest chyba na  nerwice,  nie jestem jakims nerwusem raczej spokojna i opanowana  ale w chwili  jakiegoś zdenerwowania a często to występuje to pojawiały sie te kołatania albo taka niewielka 'gonitwa myślowa" i pomogło , nie jest jeszcze super ale kołatania sie uspokoiły i głowa też, miałam holtera  nic złego tam nie wyszło, , i miałm też Echo i też nic złego coś tam niby wyszło z komora ale nic nie znaczącego ,  lepiej sie już czuje, ale takie małe kołatania nadal czasem sa,tylko ten lek co biore to jego powinno sie brać do 3 miesięcy nie wiecej bo organizm sie przyzwyczaja, teraz muszę troche zwiększyć dawke bo zaczynałam od maleńkiej

----a jak autorko jest u ciebie w jakiej okoliczności te objawy u ciebie sie pojawiły, dodam ze chodzę prywatnie i za wszystkie badania płace, mam jeszcze do zrobienia bieżnię ale to za parę miesięcy

17 godzin temu, Gość Majka napisał:

Jeśli tak co to było? 

Objaw nerwicowy, zaburzeń układu hormonalnego bądź układu krążenia, niedoborów niektórych witamin/minerałów (m.in. magnezu, potasu, żelaza...), nieodpowiedniego nawodnienia organizmu... trzeba znaleźć przyczynę, by zaradzić.

Gość serducho

pytałam lekarza powiedział ze nie wie od czego, ale to cos w jakby nerwica serca, w moim HOLTERZE JEST DOBRZE ALE BYŁO JAKIŚ TAM SZYBSZYCH ZRYWÓW, , ,  u mnie tarczyca ok. ale mam inne schorzenia ale to pewnie nie ma nic wspólnego

Gość Gość

Serducho a jakie jeszcze masz inne schorzenia,jesli mozna spytać.

Gość Majka

Może to faktycznie nerwica. Od ponad dwóch lat moje życie to jedno wielkie pasmo stresów. Problemy w pracy. Ciąża, śmierć bliskich mi osób,  nowotwór u taty, rozwód, przeprowadzki....Może to faktycznie od nerwów. Tak czy inaczej przestraszyłam się tego bardzo... Przyszło tak nagle...i dość długi trwało, bo około 30min w stanie w którym nie mogłam ruszyć nawet ręką, ponieważ kołatanie jeszcze bardziej się nasilało. Dziękuję Państwu za odpowiedzi i rady. Pozdrawiam serdecznie

Gość serducho

gość Majka

ale do lekarza musisz pójśc i to koniecznie, do kardiologa się długo czeka ale zwykły rodzinny laekarz niech zrobi ci EKG

-oj dużo dużo tych schorzeń mam, ale miałam wrzody z których sie podobno wyleczyłam ale mam  refluks zoładkowy lekarz powiedział ze czasem od refluksu są podobne objawy, ale ja umiem odróznić co mam od refluksu a co nie , wiem od których potrwa sie pogarsza i nie jem, wiem też ze popełniam błąd ale musze kawe wypic rano na czczo

--inne schorzenie to neurologiczne  i chory kregosłup,  , i nie wygladam na to  bo z wygladu to okaz zdrowia ale mam wiele chorób, nie mam siły chodzić po lekarzach i duzo już zaniedbałam , a  wiek dopiero 44 lata

Gość Twoja pupilka🍇🍇🍇
Dnia Wednesday, May 01, 2019 o 08:54, Gość serducho napisał:

witam ja tak mam/miałam, od kilku lat mam kołatania serca, mam nadcisnienie i biorę 1 lek ale który oprócz obniżenia ciśnienia ma likwidowac te kołatania, to sie nazywają betablokery, te kołatania nie były jakieś wielkie ale były i utrudniały funkcjonowanie,

-około 3 miesiecy temu strasznie sie to nasiliło myślałam czy to nie zawał objawy takie jak u ciebie, poszłam do kardiologa prywatnie i EKG nic nie wykazało, ten lek co brałam to mam brać tylko trochę wiecej i dostalam taki lek on jest chyba na  nerwice,  nie jestem jakims nerwusem raczej spokojna i opanowana  ale w chwili  jakiegoś zdenerwowania a często to występuje to pojawiały sie te kołatania albo taka niewielka 'gonitwa myślowa" i pomogło , nie jest jeszcze super ale kołatania sie uspokoiły i głowa też, miałam holtera  nic złego tam nie wyszło, , i miałm też Echo i też nic złego coś tam niby wyszło z komora ale nic nie znaczącego ,  lepiej sie już czuje, ale takie małe kołatania nadal czasem sa,tylko ten lek co biore to jego powinno sie brać do 3 miesięcy nie wiecej bo organizm sie przyzwyczaja, teraz muszę troche zwiększyć dawke bo zaczynałam od maleńkiej

----a jak autorko jest u ciebie w jakiej okoliczności te objawy u ciebie sie pojawiły, dodam ze chodzę prywatnie i za wszystkie badania płace, mam jeszcze do zrobienia bieżnię ale to za parę miesięcy

Moherek?😲😲😲  🍇🍇🍇😂😂😂 to dlatego masz schizę od tych beta-blokerów?

Gość Twoja pupilka🍇🍇🍇🍇🍇

Moherek czego sobie ujmujesz aż tyle latek??🍇🍇🍇 beta blokery i aż tak bardzo szkodzą??😂 zaniki pamięci?

Gość Twoja pupilka🍇🍇🍇🍇

🍇🍇🍇 Czyżby moherek jeszcze nie wstał i nie zamknął jeszcze tematu?? Bardzo dziwne.

Gość Puaiow

Moja siostra miała podobne stany, pomogła jej szybka kuracja sprzętem z tej strony merlin-zdrowie.pl