Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciąża

Gość

Polecane posty

Gość Ciąża

Skoro ciąża jest straszna a poród jeszcze gorszy to po co decydujecie sie na drugie dziecko? 

Ponieważ dziecko jest takim szczęściem że warto przetrzymać te 9 miesięcy a później te kilka-kilkanascie godzin bólu 😍

Gość gosć
36 minut temu, Gość Ciąża napisał:

Skoro ciąża jest straszna a poród jeszcze gorszy to po co decydujecie sie na drugie dziecko? 

znam takie, które się nie zdecydowały na drugie dziecko właśnie przez to.

dla mnie ani ciąża ani poród nie były straszne, a dziecko jest super. nad czym się tu zastanawiać?

Gość Gość

Na prawde? Dziecko to obowiazek nie przespane noce, zmartwienia. Jaki jest plus posiadania dziecka? Bo ja jestem tuz przed porodem i teraz boje sie wszystkiego co przyniosa mi kolejne dni. Nie widze teraz plusow.

Gość gosć

Normalne że się boisz, odciągaj myśli od zmartwienia. Przetrwasz ten ciężki okres okołoporodowy i sama zobaczysz co jest fajnego w dzieciach :) nie da się tego wytłumaczyć na sucho

Gość Mamusia

Szczerze mówiąc to w ciąży czułam się fatalnie, dużo leżałam.kilka tyg przed porodem nadszedł mnie atak paniki. Bałam się i porodu i faktu że wszystko się zmieni.bedzie trudno itp. I nowy człowiek. I odpowiedzialność. Hormony szalaly.potem okazało się że będzie cc. Więc o porodzie sn nie powiem, ale pológ nie był dla mnie straszny. Ból blizny też nie taki uciążliwy. Powrót do domu był trudny bo nowa rola. Obowiązki brak snu. Źle jak się już ogarnęłam że wszystkim i hormony przestały wariowac to nic bym nie zmieniła. A dziecko to moja największa miłość. Tyle radości. Szczęścia. Po prostu. Pełnia szczęścia. Dziecko wymaga sporo energii, to prawda, ale zobaczysz jak przepelni cię miłość której nie znałas. Bo to wyjątkowe uczucie mamy do dziecka. Warte jest to wszystkiego.