Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Cukrzyca ciążowa. Jak duże dziecko urodziłyscie?

Polecane posty

Gość Gość

Kilka pytan dla  mam które w ciąży miały cukrzyce. Ile ważyło wasze dziecko?  Rodziłyscie siłami natury czy cesarska? W którym tygodniu urodziłyscie? Czy dziecko mamy z cukrzycą ma po porodzie jakąś specjalną opiekę nie wiem więcej badań czy coś? 

Gość Kolezanka

Moje dwoe kolezanki mialy  cukrzyce. Jedna urodzila dziecko 4200g, cc, druga 4500g cc. Ogolnie jazde dziecko powyzej 4kg kwalifikuje sie do cc. Co do baddan to w 3 trymestrze jesli masz cukrzyce warto zrobic badania prenatalne specjalne bo czesto dzieci maja przez cukrzyce wady genetyczne, oczywiscie jesli nie maja nadzoru lekarza.

Gość Gocha

Syn miał 4200g i tak nie tak źle jak na to że nie mialam żadnej diety bo u mnie wykryli cukrzycę pod koniec 36tc a urodziłam ponad 2 tygodnie później więc było już za późno na diety itp. Miałam cesarke bo według usg dziecko miało być jeszcze większe. I Tak dziecko mamy która miała cukrzycępo porodzie ma mierzony przez pierwsze doby cukier kilka razy dziennie 

Gość Abc

Cukrzyca na diecie i insulinie. Syn urodzony w terminie  z waga 3290.

Gość Gosc

Ja mam cukrzycę,bo tak wyszło z badań na glukozie gdzie byłam przeziębiona i nikt nie chciał mi zlecić kolejnego badania.nie prowadzę diety  żadnej, jestem w 39 tyg ciazy, dziecko w dzień porodu ma mieć 3100 Max tak lekarz stwierdził przy usg. Ja też prawidłowo w ciazy przybieram, nawet mało jak na to wszystko co jem i jak mało się ruszam, wiem że nie mam cukrzycy ale tak mam wpisane w kartę że mam i koniec kropka, poród ma się odbyć drogami natury

Gość Gość

Córka 3700. Siłami natury. Urodzona w 39 tc.

Gość Iwa

Syn urodzony  w 2013-2900g . Tylko dieta

Gość Hrd

4470 kg.Cc z wyboru w 39 tc.Była to moja trzecia cesarka 

Gość Gosc

Cukrzyca ciazowa leczona dietą, syn urodzony SN w 38 tc. Waga 3600, żadnych komplikacji, po porodzie sprawdzali mój i jego cukier.