Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Samotne matki w nowym związku. Jak to możliwe?

Polecane posty

Gość Gość

Jak w temacie. Nieraz zastanawiałam się jak to możliwe, że kobieta która ma dziecko z poprzedniego związku wchodzi po jakimś czasie w nowy związek? Jak to na prawdę wygląda? Dlaczego się na to zdecydowałyście? Sama mam dziecko, moje małżeństwo wisi na włosku i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żebym po rozwodzie mogła jeszcze kiedykolwiek się z kimś związać. Wiem na 1000%, że nigdy nie pozwolę żadnemu mężczyźnie się do siebie zbliżyć. Nie zaufam- to pewne. Po prostu czuję, że jeżeli mam dziecko i jedno nieudane małżeństwo za sobą to w żadnym wypadku nie powinnam wchodzić w żadne relacje damsko-męskie. Po za tym nie wyobrażam sobie, że zupełnie obcy dla mojego dziecka mężczyzna pojawia się w naszym życiu. Teraz skupiam się na tym żeby mojemu dziecku zapewnić jak najlepsze życie a po pracy poświęcić swój czas wyłącznie dla córci. Czu po rozstaniu miałyście podobne myśli? Czy u Was też tak to wyglądało i np. dopiero po kilku/kilkunastu latach zdecydowałyście się na nowy związek?  A może byłyście w takiej sytuacji i nie związałyście się z nikim? Przepraszam za dociekliwość, ale naprawdę jestem ciekawa jak wygląda to z innego punktu widzenia. Czy tylko ja widzę związek samotnej matki z nowym partnerem jako coś co nie ma prawa się udać? Nie wiem dlaczego moje podejście do tego tematu tak wygląda.

Gość gość

Krew nie woda - majtki nie pokrzywy.

A rochać ktoś musi....

Gość Tora tora

Nie wierzę w to, że do końca życia będziesz zakonnicą. Poczujesz w końcu potrzebę seksu i zwiążesz się z jakimś facetem. Może nie teraz, ale w ciągu kilku lat na pewno. Natury i biologii nie oszukasz. Popęd zrobi swoje. 

Gość Luna

Nie mam nic przeciwko a nawet jestem za, żeby samotna matka znalazła sobie kolejnego męża.

Gość Luna
16 minut temu, Gość Tora tora napisał:

Nie wierzę w to, że do końca życia będziesz zakonnicą. Poczujesz w końcu potrzebę seksu i zwiążesz się z jakimś facetem. Może nie teraz, ale w ciągu kilku lat na pewno. Natury i biologii nie oszukasz. Popęd zrobi swoje. 

No dokładnie, tego nie da rady zatrzymać. Człowiek może się starać ale i tak przegra z biologią 😉

Gość gość
34 minuty temu, Gość Luna napisał:

samotna matka znalazła sobie kolejnego męża.

Męża? Kolejnego?? Raczej stada rochaczy ją czekają - jeden złazi, drugi włazi. Drugi złazi i... trzeciego trzeba szukać.... Dłuuuugo

Gość Oschla

Nie wiem autorko, ale ja tez mam takie mysli, ze nie wyobrazam sobie zyc z kims, kto nie jest ojcem mojego dziecka. Ale uczucia uczuciami, wiec gdyby sie ktos pojawil, to na pewno dlugo badalabym grunt, bo dziecko jest najwazniejsze. Te, co szybko znajduja nowych, a jak sie nie uda, kolejnych, to moim zdaniem w ogole nie mysla o dzieciach, a o sobie i byleby byly portki obok.