Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rostov

Chleb żytni razowy na zakwasie z mąki typu 2000 - proszę o SPRAWDZONY przepis. ;-)

Polecane posty

Dobry wieczór,

dietetyk zalecił mi spożywanie chleba żytniego razowego na zakwasie z mąki typu 2000. Przetrząsnąłem w sieci masę przepisów, ale ludzie strasznie kombinują. Mieszają różne typy mąki, stosują różne dodatki, tj. drożdże, melasa, słód jęczmienny itp. Ja potrzebuję natomiast SPRAWDZONEGO przepisu na zakwas i chleb, który będzie składał się tylko i wyłącznie z 4 składników: mąki razowej żytniej typu 2000, zakwasu, wody i soli. Bez żadnych innych dodatków. Podzieli się ktoś swoim przepisem, który stosuje od lat i z którego chlebek zawsze mu wychodzi? Będę zobowiązany i dźwięczny!

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×