Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosalinde de Croileau

ks. Prusak powiedział: Nadchodzi sąd nad wilkami w koloratkach

Polecane posty

"To księża krzywdzą wasze dzieci. Nie swoje. Ofiarom należy się troska, nie wasze bieganie na klęczkach koło księdza, czy biskupa. Koniec z bałwochwalstwem. Zobaczycie te wilki w koloratkach - od zwykłych księży po biskupów. Zobaczycie po prostu ludzi zepsutych". W ostrym kazaniu w kościele św. Barbary ks. Jacek Prusak odniósł się do filmu braci Sekielskich

https://oko.press/ks-prusak-nadchodzi-sad-nad-wilkami-w-koloratkach-cywilizacja-smierci-jest-w-naszych-szeregach/ 

Jak może ksiądz mówić, że pod moim dachem mogę robić cokolwiek, na cokolwiek mam ochotę, nawet jeśli wiem, że daję schronienie księdzu przestępcy. I jest z tego dumny i mówi, że tu, u siebie, nic go innego nie obchodzi. On to mówi do kamery. On nie udaje. On naprawdę tak myśli i tak się zachowuje.

Jak można słuchać biskupów, którzy potrafią kłamać do samego końca? Którzy lekceważą głosy tych zranionych i tych, którzy się o nich troszczą i mówią jedno, choć wszyscy inni wiedzą swoje. I potrafią nas pouczać, potrafią wskazywać przeciwników i wrogów gdzieś indziej, tylko nie w swoich szeregach. Zresztą sami ich reprezentują.

Myśmy się tak skupili na cywilizacji śmierci i szukamy jej gdzieś tam, poza sobą, że myśmy nie zobaczyli, że ona jest bliżej nas, niż nam się wydaje. W naszych szeregach.

Ci, którzy mówią, że to atak na Kościół są tymi, którzy rzucają mu kłody pod nogi. Oni są umaczani w swojej historii zła i grzechu, a ten system właśnie dzięki temu działa, musi być nieprzejrzysty, musi być oparty na opacznej lojalności, żeby można było chronić zło.

Gość mokomoko

czyżby drugi Luter ? Popieram każdą rewolucję w polskim Kościele !

Gość antybiskup

herezję polską już mamy

to mariawici

czyżby zanosiło się na drugą ?

jestem za

Gość Pipko

Już 11 milionów wyświetleń filmu Sekielskiego! 

Gość Gość

Spadaj! O polityce idź głosić gdzieś indziej

Gość Quskol

w sumie zarejestrowano ok. 650 ofiar księży i zakonników. rzeczywista liczba pewnie jest kilkanaście razy większa

https://wiadomosci.wp.pl/tylko-nie-mow-nikomu-kustosz-sanktuarium-w-licheniu-mial-molestowac-chlopca-6380322203530881v 

Gość Quskol

Prof. Obirek o reakcjach na film Sekielskiego: coś jednak pękło w Kościele 

https://www.youtube.com/watch?v=34Dx0lwu0nI  

łebski gość ten obirek

Gość Sasanka
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Spadaj! O polityce idź głosić gdzieś indziej

To nie polityka ale upodlenie człowieka przez kler.

Gość rezun

i my mamy się spowiadać takim patolom ???!!! to oni nam powinni się spowiadać.

Gość gośc
58 minut temu, Gość Sasanka napisał:

To nie polityka ale upodlenie człowieka przez kler.

Jeżeli ktoś cię upadla, to zgłoś to na policję, a tutaj to możemy porozmawiać o twoich zranionych uczuciach, jeżeli ksiądz cię zranił, a politykę zostaw politykom.

Gość gośc gość
59 minut temu, Gość rezun napisał:

i my mamy się spowiadać takim patolom ???!!! to oni nam powinni się spowiadać.

Nikt do spowiedzi patolom cię nie zmusza. Jeżeli szczerze żałujesz za swoje grzechy, to pomódl się przed ołtarzem, Pan Bóg cię usłyszy.

14 godzin temu, Gość Rosalinde de Croileau napisał:

Jak może ksiądz mówić, że pod moim dachem mogę robić cokolwiek, na cokolwiek mam ochotę, nawet jeśli wiem, że daję schronienie księdzu przestępcy. I jest z tego dumny i mówi, że tu, u siebie, nic go innego nie obchodzi. On to mówi do kamery. On nie udaje. On naprawdę tak myśli i tak się zachowuje.

Jak można słuchać biskupów, którzy potrafią kłamać do samego końca? Którzy lekceważą głosy tych zranionych i tych, którzy się o nich troszczą i mówią jedno, choć wszyscy inni wiedzą swoje. I potrafią nas pouczać, potrafią wskazywać przeciwników i wrogów gdzieś indziej, tylko nie w swoich szeregach. Zresztą sami ich reprezentują.

tu jest podwójne dno......nie wierze ze on sam nie ma czegoś na sumieniu....dlatego ręka rękę myje....skrepowani...jestem wierząca i praktykująca..jednak ..pod sad z nimi i sutannę spalić...

Gość gość
31 minut temu, danuta grytschuk napisał:

tu jest podwójne dno......nie wierze ze on sam nie ma czegoś na sumieniu....dlatego ręka rękę myje....skrepowani...jestem wierząca i praktykująca..jednak ..pod sad z nimi i sutannę spalić... 

A co powiesz o byłym spowiedniku Lecha Wałęsy? Czy on ks. Jankowskiemu rękę mył?

5 minut temu, Gość gość napisał:

A co powiesz o byłym spowiedniku Lecha Wałęsy? Czy on ks. Jankowskiemu rękę mył?

polityka to korupcja..oni na początku chcieli może dobrze potem się wypaczyli pieniądz..robi wszystko...zatracili się w tym kłamstwie...nie mnie ich osadzać..