Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zmarli przychodzą we śnie???

Polecane posty

Gość gość

W niedzielę zwiedzałam zabytkowy kościół i gródek rycerski. Dzisiaj w nocy śniło mi się, że znowu tam jestem, a z bocznego pomieszczenia w kościele wyszedł rycerz załozyciel rodu i chciał mi coś przekazać. Nie mówił ustami tylko jakoś niewerbalnie, samymi pojęciami. Że jego dusza mieszka w tym przysionku od 1400, a szczątki są pochowane w ziemi pod gródkiem rycerskim. Zmarł w przekonaniu, że zmartwychwstanie aby bronić mieszkańców przed najeźdźcami, ale nie było takiej potrzeby (we śnie zapomniałam go zapytać o wojny światowe ). Że jest mu przykro, bo jego rzemiosło wojenne jest nieprzydatne, a ludzie zgnuśnieli i nie biorą udziału w bitwach. Wtedy sie obudziłam 😄  Jestem poruszona, bo rzadko mam takie rozbudowane sny 😄 Dzwonić do konserwatora zabytków, żeby zorganizował wykopaliska? 😉 

Gość gość2

Ja kiedyś śniłem, że jestem na ulicy w mojej miejscowości, ale przed 1939r. i  wstąpiłem do dużego budynku przy ulicy do zegarmistrza. Ale tego budynku już od wojny nie ma ani go nie odbudowano.

Byłem w szoku i odszukałem zdjęcia przedwojenne z tej ulicy.  Okazało się, że był tam wtedy budynek  a na parterze widoczna na fotografii witryna zegarmistrza z wielkim białoczarnym zegarem nad wejściem.

Gość ciekawa

Gdzie jest ten kościół i ten gródek rycerski? 

Gość gość

W Starych Tarnowicach.