Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamka18

Gdzie najlepiej sie udac?

Polecane posty

Witam, mam 18 lat. Okolo 2 lat temu dostalam silnego ataku paniki zwiazanego z zazyciem narkotykow. Od tamtego czasu wszystko bylo okej, do kilku miesiecy temu. Nie moglam spac w nocy bo myslalam o smierci. Az dwa tygodnie temu po 18 kolezanki dostalam ataku paniki po zapaleniu papierosa. Strasznie sie przestraszylam bo bylam daleko od domu. Mialam uczucie za chwike wyskoczy mi serce, rece calkowicie mi zdretwialy i mialam zawroty glowy. Dojechalam na sor i objawy zaczely ustepowac. Zrobiono mi ekg i lekarz powiedzial ze z sercem wszystko w porzadku i nie ma zadnego zagrozenia. Pozniej bylam u lekarza rodzinnego. Okazalo sie ze mam niedobor witaminy d3, ale wyniki krwi bardzo dobre. Przepisano mi witaminy i co orawda czuje sie lepiej ale nie dobrze. Mimo tego od tamtego dnia strasznie sie zmienilam. W ogole sie ie ciesze, ciagke sie boje ze umre, mam zawroty glowy, ale puls i cisnienie w porzadku, dretwieje mi zawsze lewa reka i noga ale od jakiegos czasu objaw ustapil. Nie wiem co robic. Co to moze byc? 

Gość Gosc

Mialam to samo po dragach. Czas tu jedynie pomoze. Nawroty paniki po zapaleniu to nic innego jak twoja podswiadomosc. Papierosy szkodza=cos moze mi sie stac. To samo alkohol. Boisz sie ze ten stan po pijaku wroci. Nie pij nie pal zdrowo sie odzywiaj cwicz przede wszystkim, bedziesz miala poczucie ze wypacasz to z siebie i wywalisz z siebie zla energie. Ja nie pilam ponad rok ani nie palilam i nie wraca to juz do mnie, musisz zapomniec o tym stanie bo bedzie do ciebie wracal na twoje wlasne zawolanie.sama wpadasz w panike to i organizm zaczyna na to odpowiadac. 

Rodzice tez mi to powtarzaja. Lekarze i nawet nauczyciele. Dostalam leki uspokajajace i od psychiatry antydepresyjne ale nawet ich balam sie zazyc. Usypialy mnie tylko. Jak soedzam czas ze znajomymi jest zupelnie inaczej.

Gość Gosc

Bedziesz sie bala wziac czegokolwiek, co moze wplynac na twoj stan samopoczucie organizm. Rodzice dobrze mowia, ja tez myslalam ze potrzebuje pomocy farmakologicznej ale to nie prawda, tu chodzi o psychike, dragi a raczej to co po nich potrafi niezle ja zryc. Mi wystarczylo kilka razy, a z zycia wyjete tyle czasu potem. Wez sie za siebie, nie daj swojej psychice z toba wygrac. Cwicz albo tancz, kontrola nad cialem tez duzo ci pomoze, nie bierz lekow, bo tylko soe uzaleznisz, pij meliske ewentualnie, rob wszystko zeby odwrocic swoja uwage od tego problemu az ktoregos dnia pojdziesz na impreze i zobaczysz ze wszystko jest okej i panujesz nad tym