Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fitexpert

Młody i zielony jęczmień Targroch

Polecane posty

Witam 🙂 mam pytanie odnośnie wykorzystania w kosmetyce sproszkowanego jęczmienia. Podobno nadaje się nie tylko do jedzenia, ale również do oczyszczania skory? Mam cerę problematyczną, tłustą i bardzo często pojawiają się na niej wypryski. Czytałam, że tonik zawierający wodę destylowaną i zielony jęczmień proszek, jest skuteczny jako kosmetyk łagodzący i oczyszczający. Kilka dni temu zakupiłam sobie opakowanie sproszkowanego jęczmienia marki Targroch, bo nie ukrywam że cena na niego była bardzo fajna 🙂 Zastanawiam się, czy to popularna metoda - czy któraś z was stosowała, może coś poradzić itd. Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo poszukuje naturalnych alternatyw dla sklepowych kosmetyków. Używam naturalnych peelingów i dbam o dietę, ale chcę znaleźć jakieś dobre wsparcie dla tych metod. Chciałabym dbać o swoją skórę delikatnie, a wydaje mi się, ze właściwości oczyszczające jak najbardziej mi się przydadzą. Ostatnio, kiedy stosowałam młody jęczmień proszek, skóra była miękka w dotyku, a zaczerwienienie się uspokoiło. 

Jeśli ktoś ma coś do dodania, to zachęcam do dyskusji 🙂