Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga19

wszyscy w domu uważają że jestem dziwna bo nie chcę mieć chłopaka

Polecane posty

Gość aga19

Nie wiedziałam w jakiej kategori to umieścić więc daje tu.Mam 19 lat i wszyscy w domu uważają że jestem dziwna bo nie chcę mieć chłopaka.Poprzez trudny rozwòd rodzicòw mam uraz do mężczyzn i nie zamierzam zakładać związku nawet w dalekiej przydzłości i nie rozumieją tego że chcem być kompletne niezależna nawet już teraz chodzę do szkoły a weekendami sobie dorabiam.I jak im wytłumaczyć że to jest mòj świadomy wybòr jak oni twierdzą że teraz 13latki mają chłopakòw i uprawiają seks i to dla nich jest normalne

Gość Monia

Chcesz być taka niezależna, a obchodzi Cię ich zdanie i chcesz im cokolwiek tłumaczyć, bo? 

1 godzinę temu, Gość aga19 napisał:

Poprzez trudny rozwòd rodzicòw mam uraz do mężczyzn i nie zamierzam zakładać związku nawet w dalekiej przydzłości

I tutaj właśnie tkwi przyczyna Twojego urazu do związków, a nie w chęci bycia ''niezależną''. Czyli nie jest Twoim wyborem świadomym, lecz kierunkiem niezależnie uwarunkowanym przez czynniki losowe i patologiczną sytuację, w której się znalazłaś. Być może Twoi bliscy wiedzą o tym i się martwią. Zamiast wygodnej racjonalizacji i ucieczki od problemu, lepiej byłoby po prostu przepracować traumę, frustracje, żale i wewnętrzne obawy. Jeśli sobie sama nie radzisz, warto skonsultować się z psychologiem.

Gość Jan
1 godzinę temu, Gość aga19 napisał:

nie zamierzam zakładać związku nawet w dalekiej przyszłości

Wyszukaj Panią Iwonę Blecharczyk.

Może to Cię zainspiruje.