Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajemnicza

sąsiadów trzeba olewać

Polecane posty

Gość tajemnicza

taką postawę popiera nawet moja matka która sama kiedyś sztucznie przymilała sie do sąsiadek których tak naprawde nie znosiła  a robiła to tylko po to by o niej dobrze myśleli.

matka żyła jak niewolnik sąsiadów i bardzo tego żałowała bo brakowało jej prywatności i wolności.

teraz uczy mnie jak nie wpaść w pułapke sąsiedzkich zwyczajów i  uczy mnie żyć tak aby nie zapraszać sąsiadów do swojego prywatnego życia.

nie trzeba przeprowadzać sie do nowego mieszkania choć to by było lepsze.

po prostu już od dziś należy znajomych sąsiadów zacząć omijać bez słowa i sztucznych powitań  i potem mamy spokój - jak będziemy omijać znajomych bez słowa to wkrótce nikt z nich o nic nas nie zapyta i na nowo odzyskamy swoją prywatność.

oczywiście zostaniemy samotni ale chyba lepiej być samotnym niż na bieżąco informować innych o naszych zmianach w życiu kosztem wymiany z nimi kilku słów na korytarzu

Gość vegeta

oki tylko matka nie przeżyje za ciebie życia teraz ją masz a jak umrze to zostaniesz sama i nawet sąsiad na ciebie nie spojrzy

Gość 444

zglupiejesz sama i trafisz to zakladu psychiatrycznego potem nie da rady zyc samej 

Gość tajemnicza
6 minut temu, Gość 444 napisał:

zglupiejesz sama i trafisz to zakladu psychiatrycznego potem nie da rady zyc same

Chwileczkę! A dlaczego miałabym zgłupieć?

Zauważ jak kiedyś żyli sławni pisarze i poeci.Oni byli pustelnikami i indywidualistami, pisali książki i wiersze.

Nie potrzebowali obecności sąsiadów.Z tego co czytałam byli szczęśliwymi ludźmi.

Być może samotność i tworzenie czegoś własnego potrafi być lepsze od ,,bezwartościowego kontaktu z sąsiadami ''?

Gość takasobie

nie zgadzam sie z twoją mamą,po pierwsze nikt jej nie kazał być niewolnicą i sie podlizywać sąsiadom dla dobra ogółu.jak sie przywitasz z sąsiadką to świadczy o twojej grzeczności i nie musisz sie jej zwierzać z życia.jak sąsiadka będzie wścibska to wtedy możesz ją unikać.ale ja bym od razu nie nastawiała sie na totalną olewkę wszystkich ludzi tam gdzie sie wprowadzisz bo jak trafisz na fajnych sąsiadów to zostaniesz spalona w ich oczach na samym starcie a opinie jest ciężko naprawić