Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuziaks

Przestroga dla dziewczyn ARABÓW

Polecane posty

Gość zuziaks

Czesc 4 z 1:

U mnie schemat był identyczny: naśladowanie,lubił to samo co ja, dawał oryginalne komplementy, odczytywał moje nastroje, był opiekunczy.Mówił mi to co chciałam usłyszeć,zachowywał sie tak jak ja tego chciałam,był wyrozumiały, czuły, delikatny a zarazem męski (to,czego nie potrafią Polacy).Chciał miec ze mną dziecko z własnej inicjatywy (że niby mu tak zależy na mnie i dziecko nas złączy na zawsze), godził się na wszystko.

CDN

**

Kłamstwo ma też uzasadnienie w sunnie. Przykładem może być hadis ze zbioru Bukhariego (Tom5, Księga 59, Numer 369) opowiadający o tym jak Mahomet chciał się pozbyć przywódcy żydowskiego plemienia banu Nadir z Medyny i zarazem poety Ka’ba bin al-Ashrafa, który spiskował przeciwko niemu i wyśmiewał go w swych wierszach.

Mahomet spytał swoich ludzi: „Kto zabije Ka’ba bin Al-Ashrafa, który szkodzi Allahowi i jego apostołowi?” Na ochotnika zgłosił się jeden z jego najważniejszych cyngli: Muhammad ibn Maslama. Powiedział, że może wykonać zadanie, ale będzie musiał okłamać ofiarę, by dostać się do jej domu. Mahomet zgodził się na to. Ibn Maslama i jego ekipa powiedzieli poecie, że mają dość Mahometa i chcą go porzucić. Ka’b binAl-Ashraf wpuścił ich do domu i został przez nich zamordowany.

Gość zuziaks

Czesc 4:

U mnie schemat był identyczny: naśladowanie,lubił to samo co ja, dawał oryginalne komplementy, odczytywał moje nastroje, był opiekunczy.Mówił mi to co chciałam usłyszeć,zachowywał sie tak jak ja tego chciałam,był wyrozumiały, czuły, delikatny a zarazem męski (to,czego nie potrafią Polacy).Chciał miec ze mną dziecko z własnej inicjatywy (że niby mu tak zależy na mnie i dziecko nas złączy na zawsze), godził się na wszystko w życiu i w łóżku.Sex faktycznie jest super, bo staraja sie, sa czuli, mój miał sprzet 18 cm co w swiecie arabskim i tak jest mało, bo arabowie mają po 25-30 zazwyczaj ,z tego co słyszę;

Są obrzezani i czyści.

Napisalam jeszcze o tym zabojstwie popartym koranem, ale nie chce mi wejsc.Sama nie wiem jakie slowa są blokowane, ale mozna wszystko sprawdzic w googlach dla ciekawych

Gość gość

Oni nie potrafią tak szczerze kochać, ani muzulmanki ani chrzescijanki.Zadnej kobiety. Rozm

to jest logiczne bo cytuję z innego forum :   Święta księga muzułmanów nie pozostawia miejsca na wątpliwości głosząc, że mężczyźni mają przed kobietami pierwszeństwo, ponieważ Bóg dał im nad nimi wyższość (4: 38). Kobieta jest przedstawiona w Koranie jako istota pusta i bezmyślna (43: 17) przyrównana do pola, które można uprawiać wedle własnej woli (2: 223), jeśli zaś nie poddaje się ona życzeniom męża, może być nakłoniona do posłuszeństwa przemocą (4: 34).

Read more: http://www.pch24.pl/pustki-islamskiego-nieba,18609,i.html#ixzz5s4pMZSea

Weź się kobieto ogarnij trochę, na jakieś zamówienie to piszesz? Już po pierwszym zdaniu, gdzie napisałaś, że podrywanie białych kobiet to zemsta na europejczykach, wiedziałem, że te posty to jakaś patologia.Tutaj, w Birmingham, mam trzech muzułmańskich przyjaciół, i to takich z prawdziwego zdarzenia, o których wiem, że daliby sobie rękę za mnie uciąć.Zresztą kilka razy bardzo mi pomogli, w odróżnieniu od Polaków, gdzie najczęściej ma się tu szczęście jeżeli nie próbują Cię oszukać.Miałem też propozycję wzięcia muzułmanki za żonę.Myślę, że wrogom się takich rzeczy nie proponuje.Naprawdę nie wiem jaką masz satysfakcję z takiego siania nienawiści, lepiej Ci żyć w takim świecie?

Gość zuziaks

Kobieta niezależnie od wieku jest tam traktowana jak dziecko i rzecz.W sądzie nie moze zeznawac,a jesli juz jakims cudem bedzie, to zeznanie  dwóch kobiet jest warte tyle, co zeznanie jednego mężczyzny.Kobieta jest opisana w Koranie jako bierna, upośledzona intelektualnie i duchowo, stworzona przez Szatana.Obowiązkiem kobiety jest siedzieć w domu ,opiekowac sie mezem i dziecmi, a czasem musi mu szukac nastepnych zon.Majatek meza dziedziczy jego rodzina i w zaleznosci od ilosci dzieci  czy zon ,żona może dostać 1/8 albo i mniej.To rodzina podejmuje wszystkie decyzje, a zona nie ma nic do powiedzenia.

Arabowie sa bardzo goscinni a ich najblizsza rodzina liczy kilkaset osob stad ich uczty i spotkania są jak wesela.Kobiety przygotowują posiłki, ale najpierw jedzą mężczyzni.Kobiety dopiero jedzą resztki, których oni nie chcą. Czesto jest tak,ze te resztki są rzucane kobietom na podłogę,muszą jeść i pić z ziemi.

Arabka dobrze wie jak wyglada zycie z Arabem i nie ma zadnego wyboru.Polka od poczatku jest oszukiwana i na tyle głupia ze nie sprawdza (co Arabowie robią po cichu w stosunku do Polek)  kultury, ufa na słowo.Arab jej obiecuje różnosci-a jak ma ją w garsci, jest slub, dzieci to pokazuje prawdziwe oblicze.Nam to sie nie miesci w glowie ale a u nich obluda to norma .

Malzenstwo to kalkulacja, biznes, spis praw i obowiazkow, a nie milosc.Powaznie do tego podchodzą. Mężczyzni od początku kierują się kalkulacją w wyborze taniej żony (niewiernej). Kobieta wybrana na zone musi być szarą myszką.Musi byc cicha, oszczędna i posłuszna.I rodzina tego starannie dopilnuje .Ok,czasami sie zdarza że lata lecą i wezmą jakąkolwiek, a Polki są łatwe i zawsze jakas sie znajdzie.wiec Arab wezmie kogokolwiek nawet jesli jest rozwiazla, pyskata itd bo wie ze u siebie i tak zrobi z nią co chce.Znalam kilka dziewczyn ktore byly w zwiazkach z Arabami.Pierwsza pojechala do kraju męża i po 1,5 roku wróciła.Nie mieli dzieci.Wraz z przekroczeniem granicy paszport został zabrany, ona sama byla traktowana jak zlo konieczne  a niewzruszony mąż powiedział : tutaj tak jest, przyzwyczajaj sie.Miłość uleciała w mgnieniu oka.A W Polsce byla jego ukochaną księżniczką której obiecywał złote gory. Dziewczyna nabawiła sie lęków, depresji i z tego co wiem wciąz jest sama choc minelo 8 lat.Poznala rowniez Polkę która ostatecznie została sprzedana do agencji towarzyskiej przez męża jako kara za to, że nie mogła mieć dzieci. Inna Polka uciekla z dzieckiem i maz ciagle jej szuka a znajomi jej donoszą, że planuje ją zabić (za odejście zony z dzieckiem smierc to kara by zmyc hanbe) .Kolejna ma juz ponad 50 lat i jest przyjaciolką mojej mamy z młodości. Czasami uda jej sie zadzwonić do domu i płacze w słuchawke ze poswieciła zycie a  mąż ją okropnie traktuje i dopiero na emeryture zjedzie do Polski bo nie ma nic, zadnych dochodow. Rozmawialam tez przez internet z Polkami ktore mialy "romanse" czy tez byly w zwiazkach.Z niektorymi rozmawialam anonimowo i przyznały, ze nigdy w zyciu nikomu tego nie powiedzą, jedynie w internecie napisały do mnie same ,zeby mnie ostrzec kiedy rozmawialam o swoim Arabie na pewnym forum.Poza presją spoleczenstwa, opinią i hańbą dla rodziny jest tez w Koranie mowa o tymi ,ze kawaler nie ma szans na niebo a oni panicznie sie tego boją.Dlatego na poczatku robią wszystko, zachowuja sie jak desperaci i nie wynika to z miłości, jak myślą nasze naiwne Polki.

Znam osobiscie Polke, która akurat dobrze trafila (bądź mąz ma na nią haka i dlatego tak mówi,po nich mozna sie wszystkiego spodziewać) ale była przepiękną dziewczyną w młodości.Blond kręcone włosy, uroda lalki, duzy biust,wielu za nią szalało i może dlatego ten mąż czuł się taki wyróżniony i ją szanował. Nawet za zdradę jej nie zabił ani nic nie powiedział.Pozwalał jej na dużo, teraz juz nie są razem ale to chyba jedyna  taka historia o ktorej slyszalam.Jesli jest prawdziwa to wiadomo -piekna kobieta zawsze bedzie miala u stop wszystko i milosc faceta bedzie szczera, nie bedzie chcial jej stracic wlasnie dlatego ze kocha i moze sie nia pochwalic, podwyzsza jego status ,a nie dlatego, ze nie ma szans na inną i bez jakiejkolwiek zony bedzie wysmiany i ponizony a do tego po smierci trafi do piekła.

Co mnie najbardziej dziwi, że nawet wykształceni ludzie wciąz są slepo oddani Allahowi.A moze udają,bo boją się społeczenstwa, tego nie wiem.Pamietajcie ze przy ewentualnej konfrontacji z Arabami nie mozna za bardzo ufac, trzeba znac hadisy,Koran,prawo Szariatu i powolac sie na tego tlumacza.Najlepiej przemyslec wszystko wczesniej, nie dac sie podpuscic i zmanipulowac.Byc grzecznym, ostroznym, nie krytykowac islamu, nie upierac sie przy swoim ,podac wersety ale nie pokazywac wyzszosci  i nie wysmiewac.

Wybaczcie literówki w postach.🤫

Gość zuziaks
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Wierzę Ci, kiedyś koleżanka pojechała do Hiszpanii na truskawki, tam poznała araba i się zakochała (obecnie już przejrzała na oczy) ale wtedy przywiozła go do Polski, żeby rodzice go poznali. Był bardzo miły, uśmiechał się, jak z kimś witał się, to obejmował go ramionami. Wszyscy byli nim zafascynowani. Ja pytałem się ich, czy jeżeli ja pojechałbym do jego rodzinnej wioski i wszedłbym do meczetu, to czy tak samo uśmiechałby się i czy tak samo by mnie obejmował. To tylko świadczy o ich fałszywej tożsamości, bo koleżanka ta sama mi powiedziała, że jak była u niego, to przedstawiał ją jego rodzinie jako że niby to jego żona, bo w ich kulturze nie wolno mieć koleżanki. Więc powiedziałem jej, skoro się jej wstydzi przed rodziną i im kłamie to znaczy, że jest fałszywy.

Oj tak, oni potrafią wzbudzić sympatię. Generalnie temperamentem są podobni do Włochów ale Włosi wyznają chrzescijanstwo na szczescie:)I co ta  rodzina odpowiedziała? Z tą żoną jest tak własnie jak piszesz , u nich nie ma pojecia przyjazn miedzy kobieta i mezczyzna.Kazda kobieta ktora rozmawia z mezczyzna jest dz...* I mogliby zostac skazani za cudzolostwo, ale zaloze sie,ze poza rodzina nikt jej nie znał

Gość zuziaks
35 minut temu, Gość gość napisał:

Oni nie potrafią tak szczerze kochać, ani muzulmanki ani chrzescijanki.Zadnej kobiety. Rozm

to jest logiczne bo cytuję z innego forum :   Święta księga muzułmanów nie pozostawia miejsca na wątpliwości głosząc, że mężczyźni mają przed kobietami pierwszeństwo, ponieważ Bóg dał im nad nimi wyższość (4: 38). Kobieta jest przedstawiona w Koranie jako istota pusta i bezmyślna (43: 17) przyrównana do pola, które można uprawiać wedle własnej woli (2: 223), jeśli zaś nie poddaje się ona życzeniom męża, może być nakłoniona do posłuszeństwa przemocą (4: 34).

Read more: http://www.pch24.pl/pustki-islamskiego-nieba,18609,i.html#ixzz5s4pMZSea

Widzę, że wiesz o co chodzi.Super:) Wszystko można sprawdzić, Koran jest dostępny online, ale sam Koran to nic jest jeszcze to co napisałam wyzej.

34 minuty temu, DawidoBRG napisał:

Weź się kobieto ogarnij trochę, na jakieś zamówienie to piszesz? Już po pierwszym zdaniu, gdzie napisałaś, że podrywanie białych kobiet to zemsta na europejczykach, wiedziałem, że te posty to jakaś patologia.Tutaj, w Birmingham, mam trzech muzułmańskich przyjaciół, i to takich z prawdziwego zdarzenia, o których wiem, że daliby sobie rękę za mnie uciąć.Zresztą kilka razy bardzo mi pomogli, w odróżnieniu od Polaków, gdzie najczęściej ma się tu szczęście jeżeli nie próbują Cię oszukać.Miałem też propozycję wzięcia muzułmanki za żonę.Myślę, że wrogom się takich rzeczy nie proponuje.Naprawdę nie wiem jaką masz satysfakcję z takiego siania nienawiści, lepiej Ci żyć w takim świecie?

Ja mam się ogarnąć? hahaha. Śmieszny jesteś:) Ty znasz 3 Arabów,a ja conajmniej 30 osobiście.

Coś mi się wydaje, że nie masz wielu przyjaciół i dlatego jesteś skazany na Arabów.Oni lubią się przymilać do zagubionych sierotek. Nie musisz mi wierzyć ale nie pisz jakbyś był upośledzony. Wszystko można sprawdzić, w google czy innych źródłach i oczywiście ex muzułmanie to najlepsze źródło, powiedzą jak wygląda codzienne życie w ich świecie.Jakbyś wziął muzułmankę na zone to musiałbys  przekonwertować się na islam.Może to dobra religia dla Ciebie??? W koncu oni potrzebują naiwnych. To nie ja sieje nienawiść - wręcz przeciwnie kocham ludzi i jestem ciekawa świata.Stąd tyle wiem:)

Gość zuziaks
41 minut temu, Gość gość napisał:

oO, dziękuję:)❤️ Te wersety i tak są łagodne. Wszystko można sprawdzić, napisałam to co wiem i sama sprawdziłam. Czytałam Koran, zapoznałam sie z kulturą arabską, rozmawiałam z ex-Arabami.

Gość zuziaks
44 minuty temu, Gość gość napisał:

Oo, dziękuję 🙂❤️  Te wersety i tak są łagodne... musiałam usunąć link bo nie mogłam odpowiedzieć.

Wszystko co napisałam nie jest zmyśloną historią. Czytałam Koran, hadisy, zapoznałam sie z prawem szariatu itd. Rozmawiałam z ex-muzułmaninami, a także ludźmi którzy znają kulturę arabską (mieszkają tam, studiowali arabistykę, dziewczyny ktore są/były żonami arabów)

Gość zuziaks
45 minut temu, DawidoBRG napisał:

Ja mam się ogarnąć?😂 Po pierwsze nie bądź taki pewny Arabów. Z tego co piszesz to już wynika, że jesteś naiwną sierotką, która nie radzi sobie w życiu i nie jest ciekawa świata.Cynicy takich lubią, najłatwiej  można oszukać, bo mądrego człowieka się boją.Ewentualnie jesteś Arabem a wiem że kiedyś tu taki grasował po forum,moze to ten sam. Ja jestem serdeczną osobą, kocham ludzi ale musiałabym byc ...ką by wierzyc komus tylko dlatego ze jest miły i dobry wg naszych standardów.Zwłaszcza ze dowiedzialam sie roznych rzeczy u źródła, jak mogłabym to zbyć tylko dlatego że podejrzany jest dla mnie mily? Wiesz jak wygladaja psychopaci?Własnie niczym sie nie różnią od normalnych ludzi,a często są i nawet 'lepsi' - bardziej uczynni, grzeczniejsi, usmiechnieci. Nienawiść sieją muzułmanie i to jest fakt. Reke to może by ucięli,ale TWOJĄ...

Przekonwertuj sie na islam i bierz muzułmankę za żonę. Bo bez tego ani rusz. I dam Ci dobrą radę: przeczytaj wszystkie posty, zrób co napisałam i wróć.

Gość zuziaks

Ja mam się ogarnąć? Po pierwsze nie bądź taki pewny Arabów. Z tego co piszesz to już wynika, że jesteś naiwną sierotką, która nie radzi sobie w życiu i nie jest ciekawa świata.Cynicy takich lubią, najłatwiej  można oszukać, bo mądrego człowieka się boją.Ewentualnie jesteś Arabem a wiem że kiedyś tu taki grasował po forum,moze to ten sam. Ja jestem serdeczną osobą, kocham ludzi ale musiałabym byc ...ką by wierzyc komus tylko dlatego ze jest miły i dobry wg naszych standardów.Zwłaszcza ze dowiedzialam sie roznych rzeczy u źródła, jak mogłabym to zbyć tylko dlatego że podejrzany jest dla mnie mily? Wiesz jak wygladaja psychopaci?Własnie niczym sie nie różnią od normalnych ludzi,a często są i nawet 'lepsi' - bardziej uczynni, grzeczniejsi, usmiechnieci. Nienawiść sieją muzułmanie i to jest fakt. Reke to może by ucięli,ale TWOJĄ...

Przekonwertuj sie na islam i bierz muzułmankę za żonę. Bo bez tego ani rusz. I dam Ci dobrą radę: przeczytaj wszystkie posty, zrób co napisałam i wróć.

Gość zuziaks

Mam znajomych  w USA. Kolezanka mieszkała  w Nowym Jorku w momencie gdy byl atak na WTC(potem przeprowadzila sie do Chicago). I wiecie co powiedziała? ze Arabowie po ataku płakali, pocieszali wszystkich, mówili że wstyd im za Arabów i oni tacy nie są.A po powrocie do domu krzyczeli przez okno z wielką radościa: Allah Akbar! I pech taki, że inni znajomi ich widzieli.Od tamtej pory gardzą Arabami. To sie zdarza zbyt czesto by uwierzyc w prawdziwą przyjaźń z ich strony. To są słabi i głupi ludzie, ktorzy uwazaja sie za lepszych od nas, bo tak im wmówionoo.

Gość zuziaks

No i jeszcze jedno jak wspomnialam juz, są bardzo ,wrecz fanatycznie wierzący. Stąd też lubia  zenic sie lub miec dzieci z chrzescijankami.W ten sposob promują islam.Sami Arabowie o tym mówią, oczywiscie mowią to wszystkim tylko nie swoim kobietom.My wierzymy w milość,oni kalkulują (ale beda sie zapierac,ze kochaja) sa bardzo fałszywi. Kiedys moj znajomy był w Egipcie i rozmawiał z Arabami.On mu powiedział,ze uwodzenie kobiet to w turystyce biznes, zeby sciagnac z turystek jak najwiecej kasy.Potem tą kasę przeznaczają na swoje rozrzutne zycie, albo ci biedniejsi zbierają na dom dla zony Arabki, czasem zakochana kobieta sciaga swojego Araba do Polski co jest jeszcze większą korzyścią bo po kilku latach on sciagnie Arabke i nie dosc ze bedzie mial dobre zycie to i przyczyni sie do ich dzihadu ;] 

Nie wiem jak trzeba byc naiwną, żeby nie mieć powodzenia i nagle uwierzyc w wielka milosc Araba .. oni przyklejają się do każdej ..  20latkowie kleją sie do grubszych, starszych, własnie takich nieciekawych kobiet bo najłatwiej je omotać. To tak jak piękna młoda dziewczyna wychodzi za mąż za starszego, nieciekawego ale bogatego.To jest dokładnie to samo.A i często ci "moralni Arabowie" trudnią się jawną prostytucją ..

Gość Gość17

Zgadzam się niestety z Tobą, swego czasu interesowałam się podobnymi filmami dokumentalnymi, reportażami i forami. Szokujące jest dla mnie to co napisałaś o instruktazach dostępnych w tamtejszej tv. W samym serialu tureckim Wspaniałym Stuleciu pokazano, iż sultanki rozwodzily się właśnie przez zwykle wypowiedzenie 3x rozwodzie się z Tobą swoim malzonkom. Ludzie oglądaja to, ale wniosków nie wyciągają, a są podane na tacy wszędzie. Z tego co wiem to różnice są jednak takie, że w Arabii Saudyjskiej przynajmniej obecnie kobiety wywalczyły sobie możliwość prowadzenia samochodu. Najbardziej Koran jednak nie szanuje tych, którzy są ateistami, bo o ile chrześcijanie wierzą w innego Boga, to chociaż maja jakieś zasady. Mam też pytanie, bo gdzieś przeczytałam i chce potwierdzić, odnośnie tego czy faktycznie najbardziej boją się, że mogą zostać siła ochrzczeni, a przez to wykluczeni że społeczności islamskiej? 

1 godzinę temu, Gość zuziaks napisał:

Ja mam się ogarnąć? Po pierwsze nie bądź taki pewny Arabów. Z tego co piszesz to już wynika, że jesteś naiwną sierotką, która nie radzi sobie w życiu i nie jest ciekawa świata.Cynicy takich lubią, najłatwiej  można oszukać, bo mądrego człowieka się boją.Ewentualnie jesteś Arabem a wiem że kiedyś tu taki grasował po forum,moze to ten sam. Ja jestem serdeczną osobą, kocham ludzi ale musiałabym byc ...ką by wierzyc komus tylko dlatego ze jest miły i dobry wg naszych standardów.Zwłaszcza ze dowiedzialam sie roznych rzeczy u źródła, jak mogłabym to zbyć tylko dlatego że podejrzany jest dla mnie mily? Wiesz jak wygladaja psychopaci?Własnie niczym sie nie różnią od normalnych ludzi,a często są i nawet 'lepsi' - bardziej uczynni, grzeczniejsi, usmiechnieci. Nienawiść sieją muzułmanie i to jest fakt. Reke to może by ucięli,ale TWOJĄ...

Walisz propagandą co najmniej jak naziści w Niemczech w latach 30-tych.Wątpię, żebyś zjeździła choć jeden procent tyle świata co ja, bo moja praca od nastu lat wiąże się właśnie z podróżami.Nie muszę w nic naiwnie wierzyć, bo moi przyjaciele sprawdzali się w konkretnych sytuacjach.Cytowanie wyrywkowe koranu i ocenianie na tej podstawie ludzi jest żałosne.Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale każdy kto przeczyta obiektywnie Stary Testament, będący częścią Biblii uzna naszą religię za potworną.Tak szczerze to wątpię, że przeżyłaś wszystko o czym piszesz, wątpię nawet w to, że jesteś kobietą.Z daleka tu śmierdzi trollem z jakichś ultra prawicowych mediów.

Gość zuziaks
27 minut temu, Gość Gość17 napisał:

Zgadzam się niestety z Tobą, swego czasu interesowałam się podobnymi filmami dokumentalnymi, reportażami i forami. Szokujące jest dla mnie to co napisałaś o instruktazach dostępnych w tamtejszej tv. W samym serialu tureckim Wspaniałym Stuleciu pokazano, iż sultanki rozwodzily się właśnie przez zwykle wypowiedzenie 3x rozwodzie się z Tobą swoim malzonkom. Ludzie oglądaja to, ale wniosków nie wyciągają, a są podane na tacy wszędzie. Z tego co wiem to różnice są jednak takie, że w Arabii Saudyjskiej przynajmniej obecnie kobiety wywalczyły sobie możliwość prowadzenia samochodu. Najbardziej Koran jednak nie szanuje tych, którzy są ateistami, bo o ile chrześcijanie wierzą w innego Boga, to chociaż maja jakieś zasady. Mam też pytanie, bo gdzieś przeczytałam i chce potwierdzić, odnośnie tego czy faktycznie najbardziej boją się, że mogą zostać siła ochrzczeni, a przez to wykluczeni że społeczności islamskiej? 

Dziekuje. Ogolnie kobiety nie mogą wystąpić o rozwód, muszę obejrzeć ten serial Wspaniałe Stulecie.On chyba nie jest na faktach? Ale zgadza sie,ze formulka jest krótka. Żal mi tych ludzi,ale co można zrobić, przez własną głupotę sobie zaszkodzą. Mamy przyklad w tym temacie. I Arabowie ignorancje wykorzystują, tak jakby nie potrafili żyć w przyjaźni.Dla nich życie to przetrwanie a nie przyjemność, bitwy jak w dzungli, gotowosc do ataku 😕 

Tak, masz rację że w Arabii sa zmiany m.in dzięki  księżniczce  Ameerah, akurat mam znajomego stamtąd.Podoba mu się ta zmiana, kobiety już moga prowadzić auto, mają własne kluby fitness, może i powstaną kina, kluby i będzie lepiej, coraz więcej Arabek z AS jeździ na studia do Europy też.W AS Polacy są szanowani (może pozornie,ale jednak) i traktowani dobrze, jak na kraj rasistów - przykładowo Chinczycy są tam pogardzani.Mimo iż robią za pomoc domową w większości arabskich domów.AS to też bogatszy kraj ale i islam jest gorszy, bardziej konserwatywny.Za kradzież obcinają publicznie dłonie, za alkohol jest chłosta, uderzanie ciała po kilkadziesiąt lub kilkaset razy rózgami,nie wiem czy metalowymi czy innymi, ale skóra od tego pęka i jest opuchnięta a ponadto jest to kara wymierzana publicznie więc i człowiek traci zaufanie jak w  jednej chwili rodzina i przyjaciele Cie potępiają.Obcy tez a dla nich opinia spoleczna jest bardzo wazna wiec to podwojny ból.Kara smierci  też wciaz jest aktywna

A co do tego chrztu to nie słyszałam nic na ten temat, ale wydaje mi się, że to się chyba nie liczy. Oni mogą się podszyć za chrześcijan więc chyba mogą też przyjmować sakramenty na pokaz, a między sobą wiedzą swoje.Skoro krytyka islamu i kłamstwa są dozwolone w celu ochrony siebie, to mysle ze w kazdym wymiarze.to są tchórze.W powyzszej historii która opisałam kilka postów wczesniej tez ktos udawał że ma dość islamu po to by zdobyc zaufanie i zwalczyć przeciwnika, za co Mahomet go pochwalił i zapytał czy nie stracil wiary na co odpowiedzial: nie, nie stracilem wiary nawet na chwile,w sercu wierzyłem.

a ci którzy faktycznie opuszczają islam, robią to po cichu i wyjeżdzają z kraju bądź już zyja na Zachodzie i dopiero wtedy.W AS na pewno apostazja byłaby ukarana śmiercią

Gość gość

Ja tam się trzymam Europy, męża Belga mam.

Gość zuziaks
19 minut temu, DawidoBRG napisał:

Walisz propagandą co najmniej jak naziści w Niemczech w latach 30-tych.Wątpię, żebyś zjeździła choć jeden procent tyle świata co ja, bo moja praca od nastu lat wiąże się właśnie z podróżami.Nie muszę w nic naiwnie wierzyć, bo moi przyjaciele sprawdzali się w konkretnych sytuacjach.Cytowanie wyrywkowe koranu i ocenianie na tej podstawie ludzi jest żałosne.Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale każdy kto przeczyta obiektywnie Stary Testament, będący częścią Biblii uzna naszą religię za potworną.Tak szczerze to wątpię, że przeżyłaś wszystko o czym piszesz, wątpię nawet w to, że jesteś kobietą.Z daleka tu śmierdzi trollem z jakichś ultra prawicowych mediów.

Chyba jedynym trollem jesteś TY. CIEKAWE czy twoi ''przyjaciele'' sprawdzą się w sytuacjach gdy będą musieli stanąć po stronie islamu i twojej,ciekawe co wybiorą.Oni mają obowiązek żeby zewnetrznie pokazywac serdecznosc do niewiernych a w sercu ich nienawidzić.CZYTALAM CAŁY KORAN, nie wybiórczo.Przeczytaj wszystko co napisałam, zastosuj sie do moich wskazówek i dopiero wtedy wróć.Nie zaśmiecaj tematu. 

Gość zuziaks
11 minut temu, Gość gość napisał:

Ja tam się trzymam Europy, męża Belga mam.

I bardzo dobrze, przynajmniej jesteś bezpieczna ❤️  Chociaż jedna mądra Polka 😉 

Gość Bepo

Dziewczyna  opisała samą prawdę o nich.Mieszkam 25 lat w Europie zachodniej i zgadzam się  ze wszystkim.Oni tacy są  i nie ma wyjątków.

6 godzin temu, Gość zuziaks napisał:

Chyba jedynym trollem jesteś TY. CIEKAWE czy twoi ''przyjaciele'' sprawdzą się w sytuacjach gdy będą musieli stanąć po stronie islamu i twojej,ciekawe co wybiorą.Oni mają obowiązek żeby zewnetrznie pokazywac serdecznosc do niewiernych a w sercu ich nienawidzić.CZYTALAM CAŁY KORAN, nie wybiórczo.Przeczytaj wszystko co napisałam, zastosuj sie do moich wskazówek i dopiero wtedy wróć.Nie zaśmiecaj tematu. 

Ty zaśmiecasz forum swoją ksenofobią i lękami, ewentualnie jesteś właśnie trollem.Przeczytaj Biblię, tam jest dopiero nawoływanie do nienawiści.

Gość szaarrriiikkkkkk

Biblie zostaw,poczytaj sam siebie...to sie nazywa kulura osobista 

Jeśli ktoś chce się pieprzyć z psem i pies do pogryzie to dostał na co zasłużył. Na tej samej zasadzie kobiety które robią za szmaty dla wszelkiej maści czarnuchów i brudasów zasługują na wszystko co je spotyka.

Należy je jeszcze tatuować by uczciwy mężczyzna wiedział, że w razie czego będzie wkładał po brudasie.

Gość gość
Przed chwilą, Piaskun napisał:

Jeśli ktoś chce się pieprzyć z psem i pies do pogryzie to dostał na co zasłużył. Na tej samej zasadzie kobiety które robią za szmaty dla wszelkiej maści czarnuchów i brudasów zasługują na wszystko co je spotyka.

Należy je jeszcze tatuować by uczciwy mężczyzna wiedział, że w razie czego będzie wkładał po brudasie.

😄

Gość Gość17
3 godziny temu, DawidoBRG napisał:

Ty zaśmiecasz forum swoją ksenofobią i lękami, ewentualnie jesteś właśnie trollem.Przeczytaj Biblię, tam jest dopiero nawoływanie do nienawiści.

No dajże spokój człowieku, babeczka opowiada jak w większości to funkcjonuje, ma znajomych stamtąd i rozmawiala z nimi i nie podchodziła przecież (jak Ci się zapewne wydaje) z pochodnia i mieczem do nich. Jako człowiek cywilizowany, globtroter powinieneś zdawać sobie sprawę z tego ze świat nie jest doskonały i wszyscy się kochają. Chodzi przecież o to, żeby zdawać sobie sprawę z tego, a nie gorzko rozczarować, że ludzie zachowują się bardzo różnie, a nie patrzeć tylko przez pryzmat swoich oczekiwań. Gdzie tu ksenofobia? Trzeba trochę chęci, żeby poznać jak naprawdę taka kultura funkcjonuje, bo każdy ubarwia pod siebie od jehowych po amiszow (tak, tak oni też tłumacza co żona ma mówić i przeinaczaja jej słowa). Oni zachowuja się w większości tak jak Autorka opisuje i dla Ciebie to jest zle postępowanie, a dla nich to nic takiego i jeszcze jest tam społecznie akceptowalne, więc normalny człowiek po prostu stwierdza że to nie jego bajka i tyle, a nie jakieś uprzedzenia. Poza tym stereotypem jest, że każda kobieta w fartuchu pielęgniarskim potrafi pobierać krew... 

Gość Gość17

Natomiast to Wspaniałe stulecie to fabularyzowana historia sułtana Sulejmana Wspaniałego skupiająca się na jego głównych sultankach i inrtygach w jego haremie. Takie CSI tureckie z tamtych czasów, bo wszędzie trupy. Jednak urzekła mnie muzyka w tym serialu, przepiękne stroje i scenografia oraz umiejętność oddania chwili emocji, takiej zadumy. Polecam niektóre odcinki są pod tym względem ekstra! Nawiązując jednak do tematu, to właśnie w tym serialu, co zapadło mi w pamięć, sultan postanawiając pozbyć się wielkiego wezyra pięknie ukazał właśnie tamtejsze "kręcenie". Wieki wezyr byl przyjacielem od najmłodszych lat sułtana i ten przysiagl mu obietnice, że obejmując najwyższy urząd, żadnym wypadku nie zostanie go pozbawiony (a pozbawić można go tylko przez skazanie na śmierć jeśli coś zrobi nie tak). Sultan, radzac się rabbiego, wydał wyrok (słuszny co bądź) na nieświadomego przyjaciela, który miał być wykonany w nocy we śnie przez niemych katów, a sam w tym czasie spał w komnacie obok. Rabbi powiedział mu ze skoro śpi to jest usprawiedliwiony przed Allahem, bo nie może wtedy nic zrobić, żeby ocalić przyjaciela jak mu obiecał. I to jest właśnie, tak myślę, kwintesencja tego też zakazu spożywania alkoholu itp. itd. Poza tym czytanie Koranu to jedno, ale wykładnia u nich jest chyba dużo ważniejsza. I tak, w zależności od tego wykładającego przepisy Koranu to się one potrafią diametralnie różnic. To jest jak na polskim w szkole: co autor  wiersza miał na myśli? I tu zależy od wyobraźni ucznia albo częściej jedynej oficjalnej i niepodważalnej opinii pani nauczycielki 🤷 stąd jeśli ktoś im mówi, że kłamstwami, manipulacjami (to wszystko na niewiernych) mogą sobie zapewnić dziewice w niebie to to po prostu (ślepo) robią. 

Gość gosc
7 godzin temu, DawidoBRG napisał:

kolejny glupi czlowiek omamiony manipulacjami arabow a jaka nienawisc i agresja zieje z postow uuu

Znam  pewnie więcej Arabów i muzułmanów niż wszyscy tu się wypowiadający razem wzięci, a autorka poznała trzech, widziała serial i wie lepiej.Inni coś tam słyszeli i też wiedzą lepiej.Szkoda dyskutować

Gość 123

😂 co za zakuty leb😂

Gość Ayleen
23 godziny temu, DawidoBRG napisał:

Znam  pewnie więcej Arabów i muzułmanów niż wszyscy tu się wypowiadający razem wzięci, a autorka poznała trzech, widziała serial i wie lepiej.Inni coś tam słyszeli i też wiedzą lepiej.Szkoda dyskutować

Tyle, że jestes facetem wiec samo to stawia cię u nich na zupelnej pozycji niz kobietę. 

Mieszkam w de i tez widzialam muzulmanow przyjazniących się z bialymi mezczyznami, najlepsi kumple, zawsze gotowi pomóc itd. co nie przeszkadza im jednoczesnie nie miec szacunku do kobiet.

Nie wiesz w jaki sposob traktują kobiety wiec stul ryj.