Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"kariera" sprzątaczki

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego dziś mówi się że kasjerki, sprzątaczki, robotnice, pomywaczki itp. (tj.. najcięższe prace) robią KARIERY??? 

Nie każda praca jest karierą! 

Co więcej uważam że kobiety nie pracujące zazwyczaj bardziej się rozwijają, niż te robiące "kariery" . - bo mają czas czytać czasopisma, książki, grać na instrumentach itp. 

Przecież praca zarobkowa kobiet to zazwyczaj wyzysk pracowniczy! jak można mówić że kobiety robią "kariery" ? to ironiczne , prześmiewcze powiedzieć do pomywaczki pracującej zarobkowo - "robisz karierę"!

Gość gość

W/G mnie w dzisiejszej Polsce są 2 rodzaje kobiet które są "straszydłami":

-1- matki z 5 dzieci pracujące zarobkowo na pełne etaty, - są zaniedbane zapuszczone, zapracowane, zaharowane, mają zniszczone ciao przez porody.....

-2- kobiety np. minister - w spodniach, z krótkimi włosami, z doktoratami, babochłopy

Kobiety które NIE pracują nie są straszydłami - przeciwnie budzą zazdrość!

Gość gość

Ja zawsze zazdrościłam kobietom niepracującym bardziej, niż tym robiącym kariery! A wy? 

Gość Gość

Ja zawsze zazdrościłam tym, które robią karierę. Np. moja siostra 32 lata, duża korporacja i na stronie głównej napis : jej imię i nazwisko - Dyrektor finansowy. Zarobki z tego co mówi okolo 8000 zł. na czysto, ale to i tak podobno mało. Emeryturę będzie miała dużą i zadbana chodzi jak nigdy. Serio promienieje, nie znam tak szczęśliwej kury domowej. No, ale co kto lubi. 

Gość KTOŚ

ŻADNA RACA NIE HAŃBI