Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinka

problemy z zębem pomocy!!!

Polecane posty

Gość paulinka

dzień dobry. od jakiegoś czasu mam problem z zębem. najpierw mnie bolał , zrobiła się dziura ale akurat nie mogłam iść do dentysty. potem przeszło. ostatnio całe dziąsło mu spuchło i znowu rozbolało. poszłam do dentysty na nfz pani powiedziała że ten ząb jest martwy. włożyła jakąś trutkę do zęba więc przestało boleć i co z tego skoro infekcja nadal się rozwijała pod zębem. dostałam gorączki, a dentystka dala silny antybiotyk. niestety jestem uczulona na antybiotyki i mogę brać tylko nie które, a to jest już mój trzeci z rzędu antybiotyk w czasie 3 miesięcy!  mam przez to problemy żołądkowe i anemię. zapytałam czy nie można po prostu wyrwać tego zęba żeby usunąć źródło infekcji na co dentystka że ona mi nie wyrwie , bo nie umie , ona może tylko leczyć kanałowo. ja mam bardzo złe zdanie na temat leczenia kanałowego i na pewno nie będę go robić. miałam już jeden ząb tak leczony, nic nie bolało, a pod korzeniem ropa zeżarła centymetr kości dosłownie! w efekcie  tego ,,leczenia'' zostałam dalej z niczym i boję się że infekcja zaraz się odnowi i co wtedy? następny antybiotyk?  chętnie bym wyrwała tego zęba bo nie potrzeba mi nosić trupa w ustach. dentyści nie chcą wyrywać martwych zębów to jest skandal!