Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaTatuaż

Córka chcę tatuaż

Polecane posty

Gość MatkaTatuaż

Moja córka ma 16 lat, za pol roku 17. Zawsze podobały jej się tatuaże, od 2 lat mocno mnie o to męczy. Twierdzi, że i tak go zrobi za te 1.5 roku. Nie ukrywam, ze nie mam tatuaży, nie podobają mi się, boję się, ze coś jej się odwidzi (taki wiek), boję się ze ludzie beda ja oceniać na podstawie tatuażu, teraz czy za 10 lat. Niemniej jednak za te 1.5 roku kończy tą 18tkę, nie jest mną, ma prawo do własnych decyzji, błędów a tak jej na tym zależy. Miałabym chociaż kontrole nad tym co to jest i w jakim studio to robi. Myślałam żeby fundować jej regularnie przez pol roku, czy 8 miesięcy henne ze wzorem który chce sobie wytatuować i jeśli nadal będzie chciała tatuaż to go zrobimy, z drugiej strony nie chce go w dyskretnym miejscu, a na wewnętrznej stronie ręki i mialby być dość duży. Nie wiem co robić, zgodzić się na ten tatuaż po 17tce i mieć chociaż kontrole nad tym czy jej zabraniać, czy zgadzać się ale tylko na mały w dyskretnym miejscu? Nie mam nic to wytatuowanych osob, ale nie chce żeby moje dziecko miało tatuaże, teraz czy po 18, szczególnie w widocznym miejscu

Gość XYZ

Teraz walczysz już z konsekwencjami błędów w wychowaniu córki. Myśleć trzeba było o tym wcześniej. Na odpowiednim etapie nie pomogłaś jej wyrobić poczucia estetyki i szacunku do własnego ciała, to teraz będziesz oglądała ją wydziaraną. Szczerze mówiąc, teraz nie ma już żadnej różnicy, czy wytatuuje się za tydzień czy za 1,5 roku. Na Twoim miejscu bym się zgodził, żeby nie musieć słuchać jej marudzenia.

Gość eee

musi tak to przebywac w swoim gronie bo niektorzy ludzie nie lubia ludzi z tatuazami 

Gość eee

kazdy tatuaz cos oznacza logo np gangu  wszystko wzory sa z wiezienia ale ludzie nie rozumieja ich znaczenia 

Gość Ej ty eee!
2 minuty temu, Gość eee napisał:

kazdy tatuaz cos oznacza logo np gangu  wszystko wzory sa z wiezienia ale ludzie nie rozumieja ich znaczenia 

Powiedział ułom co wiedział.

Gość eee

idz dziecko robic sobie tatauze nawet na czole zaraz bedzie dobranocka dla ciebbie na tvp 1 

Gość gość

Kobieta normalnie zapytała się o poradę ale nie, musiał się znaleźć jakiś zdezelowany grat od siedmiu boleści i zacząć wrzucać tu mądrości wyjęte ze swojej spruchniałej pupy xD

16 minut temu, Gość eee napisał:

To może napisz nas kilka znaczeń, oczywiście korzystając ze swojego bogatego doświadczenia więziennego 

Gość Owa

Zgódź się mama, jak jej się odwidzi to poleć jej chirurga naczyniowego, aby jej wyciął prostokąt z uda i przeszył-jak koniecznie chce wyglądać jak Franke sztajn.