Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jest mi bardzo smutno w związku z 500+

Polecane posty

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Przecież musisz pracować a to co zarabiasz rząd sobie zabiera i bierze i daje jeszcze na dzieci nieudaczników 

Kim jest dla ciebie nieudacznik? Ten co został w Pl, założył rodzinę i rzetelnie, aczkolwiek za małe pieniądze  pracuje na etacie robiąc potomstwo, żebyś Ty nie musiał w niedalekiej przyszłości oglądać na ulicach śniadych twarzy, modlących się 30 razy dziennie w 4 strony świata, nawet akurat będąc na pasach dla pieszych czyli na środku jezdni?... 😉 

Gość Gumiś
5 minut temu, Gość Smerf napisał:

Jak się nie chce pracować to trzeba mieć rodziców albo kogoś takiego kto wesprze leniwca, manna z nieba nie spadnie. Przy dzieciach jest tyle pracy ze się nie kończy 24h 7 dni w tyg. Dlatego dają 500+ bo już dużo jest wygodnych i ludzie nie chcą mieć dzieci. Niektórym trzeba narysować mam wrażenie... 

no ja wiem że przy dzieciach jest dużo pracy i dlatego ja np nie chcę ich mieć a chciałbym mieć pieniądze żeby sobie wynająć mieszkanie, mieć co zjeść i się napić.

Wg mnie każdy człowiek powinien dostawać pieniądze na utrzymanie.

Gość Smerf

To tacy powinni wyjechać zarejestrować się w urzędzie miasta jako bezdomny i dostanie wtedy jedzenie w Anglii na przykład. Powodzenia może jeszcze przed Brexitem zdążysz. 

Gość Gumiś
Przed chwilą, Gość Smerf napisał:

To tacy powinni wyjechać zarejestrować się w urzędzie miasta jako bezdomny i dostanie wtedy jedzenie w Anglii na przykład. Powodzenia może jeszcze przed Brexitem zdążysz. 

tylko co to za życie w jakiejść gawnianej anglii, i to jeszcze jako bezdomny 😞

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gumiś napisał:

no ja wiem że przy dzieciach jest dużo pracy i dlatego ja np nie chcę ich mieć a chciałbym mieć pieniądze żeby sobie wynająć mieszkanie, mieć co zjeść i się napić.

Taki ktoś nie powinien nawet myśleć o dzieciach i czy je chce czy nie...😖

5 minut temu, Gość Gumiś napisał:

Wg mnie każdy człowiek powinien dostawać pieniądze na utrzymanie.

Może. Wystarczy, że stanie z czapką pod kościołem...;) przecież nikt nie broni, ustawa niepotrzebna, do pracy iść nie musi, a kasę będzie miał. 😜😄

Gość Gumiś
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Taki ktoś nie powinien nawet myśleć o dzieciach i czy je chce czy nie...😖

Może. Wystarczy, że stanie z czapką pod kościołem...;) przecież nikt nie broni, ustawa niepotrzebna, do pracy iść nie musi, a kasę będzie miał. 😜😄

każdy by chciał tak o sobie pójść na żebrę pod kościół ale to wcale nie takie proste, bo najpierw trzeba się dogadać z cyganami a potem jeszcze płacić im podatek, bo inaczej mogą pobić tak że wyląduje się w szpitalu 😞

Gość Gość

To jest tak że matka bezrefleksyjnie młodzi dzieci z pijakiem i rodzą się takie z chorobą faz roszczeniowe tylko daj  

Gość GOŚĆ
13 godzin temu, Gość Gość napisał:

Wyobraź sobie, że jeszcze dzisiaj Polacy narzekają na zarobki, a co dopiero 30 lat temu 😉

Moja Mama pracowała i wychowywała czwórkę dzieci. Nie miała żadnej pomocy od państwa mimo, że inne kraje dawno o to zadbały, o pomoc dla rodzin, a przy tym o poprawę poziomu życia ekonomicznego w zamian za tworzenie nowych rodzin, najważniejszych komórek społecznych, wystarczy spojrzeć na Europę Zachodnią, gdzie od lat jest wysoki socjal, nawet jeśli społeczeństwa starzeją się, a nowych pokoleń nie ma i teraz muszą przyjmować uchodźców. Polska nie będzie musiała tego robić. Szkoda, że wcześniejsi rządzący mieli to w doopie, natomiast potrzebowali pieniędzy publicznych na hazard, narkotyki i dziffki przy okazji twierdząc,  że Polska to kraj fikcyjny... chcieli powtórki z "rozrywki".... niech mi nikt nie piep/rzy nic złego na polityków z Pis-u (na pewno jeśli chodzi o ten program) ponieważ nie wytrzymam i zabiję za głupotę,  jak psa. 😈

TYPOWY PISOSKI STRUP SPOŁECZNY Z JEDNOCYFROWYM IQ, NIE ODPOWIADAĆ IGNOROWAĆ DZIADA

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

To jest tak że matka bezrefleksyjnie młodzi dzieci z pijakiem i rodzą się takie z chorobą faz roszczeniowe tylko daj  

To jest tak, że popierasz niską stopę życiową w kraju, a potem narzekasz, że Polska jest słaba i "nic" nie znaczy (bez obaw, teraz to już tylko pozornie ;). Za poprzednich rządów publiczne pieniądze były defraudowane, przelewane za granicę,  na prywatne konta i przeznaczane na prywatne wydatki (to jesr dopiero roszczeniowe podejście do finansów publicznych, nie sądzisz?😉 )

Politycy rozczeniowo okradali po równo każdego, bo im się przecież należy za to, że zostali wybrani do koryta i teraz mogą do woli z niego korzystać, jeść i się poić jak za swoje, no bo oni tym rządzili, publiczną kasą czyli wg nich tak naprawdę ona należała do nich. Co ty na to? 😉

Gość Gość
20 minut temu, Gość GOŚĆ napisał:

TYPOWY PISOSKI STRUP SPOŁECZNY Z JEDNOCYFROWYM IQ, NIE ODPOWIADAĆ IGNOROWAĆ DZIADA

Hahaha,  że co proszę? 😂

Skoro tak, to stereotyp typowego Peowca jest oto taki:

Wywyższający się i określający krajanów "plebsem" megaloman, wyłudzający przeróżne dodatki i państwowe finansowania na firmę, które zostały odpowiednio poodcinane, a w dodatku musi zacząć płacić podatek VAT oraz zacząć przestrzegać prawa gospodarczego i to doprowadza pełowca do białej gorączki xD

Widzimy to po nie przebierających w słowach felietonistkach, działaczach, aktorach i aktorkach popierających ten zakłamany system zżerających polskość robactwa.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Gumiś napisał:

każdy by chciał tak o sobie pójść na żebrę pod kościół ale to wcale nie takie proste, bo najpierw trzeba się dogadać z cyganami a potem jeszcze płacić im podatek, bo inaczej mogą pobić tak że wyląduje się w szpitalu 😞

Hahaha 😂 no to już wyższa szkoła gangsterki, można założyć swoją bandę i się im postawić albo w ogóle zająć się okradaniem bankomatów, wyłudzaniem pieniędzy,  sprzedażą narkotyków i innych usług jak na "grube ryby" przystało i tu też nie trzeba pracować. 😎🤠

Gość gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Hahaha,  że co proszę? 😂

Skoro tak, to stereotyp typowego Peowca jest oto taki:

Wywyższający się i określający krajanów "plebsem" megaloman, wyłudzający przeróżne dodatki i państwowe finansowania na firmę, które zostały odpowiednio poodcinane, a w dodatku musi zacząć płacić podatek VAT oraz zacząć przestrzegać prawa gospodarczego i to doprowadza pełowca do białej gorączki xD

Widzimy to po nie przebierających w słowach felietonistkach, działaczach, aktorach i aktorkach popierających ten zakłamany system zżerających polskość robactwa.

IGNOROWAĆ DZIADA, NIE CZYTAĆ NAWET TEGO PISOSKIEGO BEŁKOTU TYCH ŁGARSTW

Gość Gość
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Była bardzo religijna i kochała to. Wybaczała. Do czasu...

*I kochła go, miało być. W początkowych latach małżeństwa... 

Gość Gość
18 minut temu, Gość gość napisał:

IGNOROWAĆ DZIADA, NIE CZYTAĆ NAWET TEGO PISOSKIEGO BEŁKOTU TYCH ŁGARSTW

Chciałabym w końcu chociaż raz przekonać się,  że nie mam racji i że faktycznie jest coś wartościowego w tym PO... no bo przecież coś musi  być skoro mają jeszcze jakieś tam poparcie, a ludzie ze świata show-biznesu i nie tylko byli szczęśliwi za ich rządów, gdy de facto kraj rozlatywał się na kawałki.🤩

I jakie są KONKRETY, tzn. jaki mają program polityczny i dlaczego ludzie głosujący za Pisem są plebsem, chcę usłyszeć argumenty, dlaczego jesteśmy ...ami? - skoro Polska ma się coraz lepiej!!! - ano dlatego, że wtedy to, ci plujący jadem mieli się lepiej, ponieważ mimo tego, że zarabiali krocie to jeszcze dzięki układom, koneksjom i wpływom łatwo oszukiwali system podatkowy, a dzięki łapówkom wyzyskiwali dotacje z budżetu państwa, z pieniędzy pochodzących z kieszeni podatników - zwykłych ludzi, które teraz poprzez 500+ muszą im oddać, więc naturalnie dostają białej gorączki, wyzywają, atakują i trącając agresją zachowują się jak opętani. Taką mają z tego względu koorwicę. 🤣🤣🤣 myśleli,  że są góra,  że reszta to cebula do wykorzystania, a teraz muszą jeszcze oddawać im pieniądze, toż to skandal, skandal!!! Trzeba biec po pomoc do Niemca! Tylko Niemiec pomoże nam na powrót ograbić nasz kraj! Pomocy, na pomoc, musimy płacić podatki!!!  

Gość Gość

* de/bi/la/mi 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Chciałabym w końcu chociaż raz przekonać się,  że nie mam racji i że faktycznie jest coś wartościowego w tym PO... no bo przecież coś musi  być skoro mają jeszcze jakieś tam poparcie, a ludzie ze świata show-biznesu i nie tylko byli szczęśliwi za ich rządów, gdy de facto kraj rozlatywał się na kawałki.🤩

I jakie są KONKRETY, tzn. jaki mają program polityczny i dlaczego ludzie głosujący za Pisem są plebsem, chcę usłyszeć argumenty, dlaczego jesteśmy ...ami? - skoro Polska ma się coraz lepiej!!! - ano dlatego, że wtedy to, ci plujący jadem mieli się lepiej, ponieważ mimo tego, że zarabiali krocie to jeszcze dzięki układom, koneksjom i wpływom łatwo oszukiwali system podatkowy, a dzięki łapówkom wyzyskiwali dotacje z budżetu państwa, z pieniędzy pochodzących z kieszeni podatników - zwykłych ludzi, które teraz poprzez 500+ muszą im oddać, więc naturalnie dostają białej gorączki, wyzywają, atakują i trącając agresją zachowują się jak opętani. Taką mają z tego względu koorwicę. 🤣🤣🤣 myśleli,  że są góra,  że reszta to cebula do wykorzystania, a teraz muszą jeszcze oddawać im pieniądze, toż to skandal, skandal!!! Trzeba biec po pomoc do Niemca! Tylko Niemiec pomoże nam na powrót ograbić nasz kraj! Pomocy, na pomoc, musimy płacić podatki!!!  

IGNOROWAĆ NIE CZYTAĆ, LEWACKI BEŁKOT PISOSKI

Gość Aga83

Kilka lat temu, 6, urodzilam corke i mialam rok macierzynskiego. Moja przyjaciolka urodzila pol roku wczesniej i miala pol roku. Przepisy weszly w 2013. Tez bylo jej przykro. A mi bylo jej szkoda, ze musi maluszka zostawic. A 20 late temu bylo jeszcze gorzej. Czasy sie zmieniaja. 

Gość bo widzisz odpowiem Ci:

Skoro Polska ma się coraz lepiej!!! - ceny szybują w górę, jest drożej i drożej, bo pieniądz traci na wartości

ano dlatego, że wtedy to, ci plujący jadem mieli się lepiej, ponieważ mimo tego, że zarabiali krocie to jeszcze dzięki układom, koneksjom i wpływom łatwo oszukiwali system podatkowy, a dzięki łapówkom wyzyskiwali dotacje z budżetu państwa, z pieniędzy pochodzących z kieszeni podatników - zwykłych ludzi, - przecież jest tak nadal

które teraz poprzez 500+ muszą im oddać, więc naturalnie dostają białej gorączki, wyzywają, atakują i trącając agresją zachowują się jak opętani. Taką mają z tego względu koorwicę.  myśleli,  że są góra,  że reszta to cebula do wykorzystania, a teraz muszą jeszcze oddawać im pieniądze, toż to skandal, skandal!!! Trzeba biec po pomoc do Niemca! Tylko Niemiec pomoże nam na powrót ograbić nasz kraj! Pomocy, na pomoc, musimy płacić podatki!!!  - 500+ to nasze pieniądze, uszczelnienie podatków to fakt a wydawanie kasy na kiełbasę to drugi fakt. Za niedługo będziemy w czarnej dvpie 500+,300+, matka+, babka+ Ludzi trzeba kupić.

Wqur-ia mnie gdy wydawane są pieniądze na utrzymanie patologii, którą widzę na ulicach. Matka po podstawówce nie pójdzie do roboty, narobi dzieci będzie szybciej i łatwiej. Dodatkowo patologia dostanie dopłaty do opłat mieszkaniowych bo niby bidna i tylko na wódkę ich stać!

Pomijam ludzi którzy wiedzą co w życiu jest ważne i chylę przed nimi czoła.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

To jest tak, że popierasz niską stopę życiową w kraju, a potem narzekasz, że Polska jest słaba i "nic" nie znaczy (bez obaw, teraz to już tylko pozornie ;). Za poprzednich rządów publiczne pieniądze były defraudowane, przelewane za granicę,  na prywatne konta i przeznaczane na prywatne wydatki (to jesr dopiero roszczeniowe podejście do finansów publicznych, nie sądzisz?😉 )

Politycy rozczeniowo okradali po równo każdego, bo im się przecież należy za to, że zostali wybrani do koryta i teraz mogą do woli z niego korzystać, jeść i się poić jak za swoje, no bo oni tym rządzili, publiczną kasą czyli wg nich tak naprawdę ona należała do nich. Co ty na to? 😉

Wymień polityka poprzedniego żąda  który ukradał i co ukradł, bo ja mogę wymienić z nazwiska polityka co ma bank na telefon

Gość Gość

..........poprzedniego rządu....

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość bo widzisz odpowiem Ci: napisał:

Wqur-ia mnie gdy wydawane są pieniądze na utrzymanie patologii, którą widzę na ulicach. Matka po podstawówce nie pójdzie do roboty, narobi dzieci będzie szybciej i łatwiej. Dodatkowo patologia dostanie dopłaty do opłat mieszkaniowych bo niby bidna i tylko na wódkę ich stać!

Nie sądzisz, że lepsze to niż utrzymywanie Arabów? Bo te dzieci dorosną i będą pracowały w Polsce wpłacając podatki do budżetu,  już nie będziemy wyjeżdżać zagranicę, bo to w Polsce będzie najlepiej, już powoli jest - dzięki mentalności, kulturze, przywiązaniu do wartości duchowych, hołdowaniu wiedzy, wykształceniu i nauce, nowoczesnemu stylowi życia, coraz lepszym usługom i rozwiązaniom informatycznym, technologicznym i systemowym, a co dopiero, gdy będziemy zarabiać 2 razy więcej, czyli tyle ile zarabia się na zachodzie. 😉

Za niedługo będziemy w czarnej dvpie 500+,300+, matka+, babka+ Ludzi trzeba kupić.

W czarnej doopie to my byliśmy. Uwierz, że teraz idziemy w dobrą stronę 😉 Rozwijamy się, inwestujemy, podnosimy stopę życiową narodu, nieważne jaki by nie był,  można znaleźć wiele wad, ale jest nasz, to nasza krew, żadne inne państwo nam nie pomoże w biedzie, dopiero teraz gdy rośniemy w potęgę (jesteśmy 4tą na świecie najlepiej rozwijającą się gospodarką!), Unia lewicowa boi się nas, a prawicowa popiera i widzi w nas przywódców (!!!!)- trójkąt Wyszehradzki, Austria, Litwa, Łotwa, Włochy, nawet w sprawie ograniczenia eksportu produktów rolnych na rynek w Schengen popierają nas Holandia, Belgia i chyba Francja - bo oczywiście Merkel się kończy ma drgawki, jest już jedną nogą w trumnie, ale chce jeszcze wbić ostatni gwóźdź do trumny unii i otwiera się na zbyt towarów Ameryki łacińskiej, a próbuje ograniczyć w tym państwa unijne (!!!!) W zamian za możliwość eksportowania niemieckich aut. Co to za Unia? 🤣🤣🤣 dostaliśmy lebrów Arabów,  bo Niemcom brakuje rąk do pracy, teraz mamy jeść latynoskie żarcie,  bo Niemcy muszą sprzedawać auta... A gdzie te wszystkie certyfikaty i unijne kontrole żywności i w ogóle rygor całej technologii produkcji? Dlaczego ta baba bezwstydnie obraca ideę i historyczną politykę Unii o 180° i ciągle faworyzuje Germanów? Dlaczego przez tyle lat państwa członkowskie płaciły bajońskie sumy i poniosły olbrzymie koszty dostosowywania poziomu jakości we wszystkich gospodarczych i środowiskowych sferach życia? A dlaczego teraz Merkel tak łatwo obniża quality, jakby tamte lata i starania nie miały znaczenia? 

Odpowiedź jest jedna, Niemcy toną i chce je ratować kosztem innych państw członkowskich zamiast przyznać się do biedy, ukorzyć się i zacząć pracować uczciwie, tak by już  nie szkodzić i w końcu dorabiać się o własnych siłach tak, jak to robi Polska, której pani Merkel tak bardzo się boi 😉

ceny szybują w górę, jest drożej i drożej, bo pieniądz traci na wartości

Nie zauważyłam. Ceny są stabilne od wielu lat, nadaj najniższe w całej unijnej Europie, a przy tym o wysokiej jakości (przynajmniej jeśli chodzi o żywność). Paliwo też jest tańsze niż gdziekolwiek indziej, zagranicą. 

Pieniądz zyskuje na wartości, na ten moment na zakupie sztabek złota zarobilibyśmy przy sprzedaży 700 mln zł na czysto. Pieniądz ma wartość,  gdy ma pokrycie w złocie.  Niestety szybko się wzbogacimy (teraz to już z górki) niestety, bo wtedy szybko wejdzie waluta €, a zarabianie w € i wymiana na zł przynosiła wymierny zysk ludziom pracującym na Zachodzie.  Z drugiej strony może wtedy nie będzie trzeba już wyjeżdżać,  a to byłoby piękne. 

Lewacka zachodnia Europa jest tak głupia, że nawet nie zdaje sobie sprawy z tego jak dużo dali nam zarobić wpuszczają nas na swoje rynki pracy i mimo tego, że faworyzują swoich i Polakom płacą dosyć mało to i tak pozwolili nam miliardami wesprzeć Polskę i w ogóle polskie, biedne społeczeństwo,  co więcej, Polacy nigdzie tam nie zostaną tylko wszyscy wrócą tutaj. U nas usługi są na wysokim poziomie ale i w rozsądnych cenach, u nich może i na wysokim poziomie, ale kosztują majątek. I nie mają naszej wyobraźni,  woli walki gospodarczej oraz futurystycznej wizji rozwoju, jak również zapędów przywódczych (o które walczymy z Niemcami i wygramy, bo my już jesteśmy intelektualnym liderem) oraz marzeń o stworzeniu prawdziwej potęgi na poziomie światowym. 

Gość Gość

I jeszcze mogę wymienić z nazwiska i imienia polityka który nieruchomości kupuje na tzw słupy

Gość Gość

Pisiory stracą poparcie jak zrujnują gospodarkę, a zrujnują ją na pewno bo z rozdawnictwo i konsumpcji dobrobytu nie będzie, owszem można pomagać wielodzietnym ale poprzez zmniejszenie im podatków ale przecież im wogóle nie chce się pracować 

Gość Gość
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Pisiory stracą poparcie jak zrujnują gospodarkę, a zrujnują ją na pewno bo z rozdawnictwo i konsumpcji dobrobytu nie będzie, owszem można pomagać wielodzietnym ale poprzez zmniejszenie im podatków ale przecież im wogóle nie chce się pracować 

Ja tam nie znam takich rodzin. Każdy ojciec pracuje, a matka albo tak albo nie, bo dzieci malutkie albo akurat jest znowu w ciąży. 😅😁 - ten seks dla przedłużenia gatunku z błogosławieństwem rządu musi być super 🤠 haha. 

Lepsze "rozdawnictwo" jak grabież w biały dzień,  okradanie Polaków wmawiając nam, że kraj już zawsze będzie w ruinie, a nasza praca nie jest nic warta, co widać po PKB i powiększającej się i tak już gigantycznej dziurze budżetowej, której nie da się zatkać, a którą PIS już dawno zatkało😂, a te niedorajdy z PO tylko narzekają i kradną, narzekają i kradną... I tak w kółko. 

Gość Gość Extreme
3 godziny temu, Gość gość napisał:

IGNOROWAĆ NIE CZYTAĆ, LEWACKI BEŁKOT PISOSKI

UWIELBIAM CIĘ 😁

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Ja tam nie znam takich rodzin. Każdy ojciec pracuje, a matka albo tak albo nie, bo dzieci malutkie albo akurat jest znowu w ciąży. 😅😁 - ten seks dla przedłużenia gatunku z błogosławieństwem rządu musi być super 🤠 haha. 

Lepsze "rozdawnictwo" jak grabież w biały dzień,  okradanie Polaków wmawiając nam, że kraj już zawsze będzie w ruinie, a nasza praca nie jest nic warta, co widać po PKB i powiększającej się i tak już gigantycznej dziurze budżetowej, której nie da się zatkać, a którą PIS już dawno zatkało😂, a te niedorajdy z PO tylko narzekają i kradną, narzekają i kradną... I tak w kółko. 

Póki co to o kraju w ruinie mówili Pisiory, jeszcze raz pytam co ukradli z PO  bo bank na telefon i kupowanie nieruchomości na słupy to zwyczaje pisiorów

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Żyjemy na kredyt jak za Gierka, spłacać to będą jeszcze nasze wnuki

Gość Gość

Wtedy też była propaganda sukcesu

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Wymień polityka poprzedniego żąda  który ukradał i co ukradł, bo ja mogę wymienić z nazwiska polityka co ma bank na telefon

https://wpolityce.pl/m/polityka/389315-dluga-lista-ciezkich-grzechow-platformy-o-czym-chca-zapomniec-aferzysci-jak-demontowano-panstwo-male-podsumowanie-wielkich-afer-po-psl

Cała lista afer związanych z działalnością PO-PSL ENJOY ;)

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

https://wpolityce.pl/m/polityka/389315-dluga-lista-ciezkich-grzechow-platformy-o-czym-chca-zapomniec-aferzysci-jak-demontowano-panstwo-male-podsumowanie-wielkich-afer-po-psl

Cała lista afer związanych z działalnością PO-PSL ENJOY ;)

Otwórzcie to sobie w wersji tradycyjnej.