Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza

Białe i czerwone rozstępy czy czymś się różnią?

Polecane posty

Gość Zuza

Zawsze się zastanawiałam czym różnią się białe rozstępy od czerwonych. Mam takie i takie i się tak zastanawiam czy jest jakaś między nimi różnica.

Gość Patka

Czerwone rozstępy to świeże rozstępy, natomiast białe to starsze, które się powiedzmy zagoiły dlatego są jasne.

Gość Zuza

Aaaa to tego nie wiedziałam, a czy tak samo się je usuwa?

Gość Sabina

Oczywiście, że tak. Niestety białe rozstępy są trudniejsze w usunięciu w przeciwieństwie do czerwonych. Z resztą tutaj masz ciekawy tekst na ten temat: https://vesuna.pl/blog/rozni-czerwone-biale-rozstepy/. Właśnie w tej klinice vesuna z linka usuwałam laserowo rozstępy po ciąży bo niestety w ciąży bliźniaczej mój organizm zwyczajnie nie wyrobił i na brzuszku mam potężne rozstępy.

Gość Zuza

Z całą pewnością poczytam, ale trochę mnie wystraszyłaś, już długo noszę się z zamiarem ich usunięcia, ale najpierw wolałabym schudnąć, a dopiero potem brać się za rozstępy.

Gość Sabina

Może dlatego pojawiły się nowe, ale w sumie kolejność dobra :) bo przynajmniej ujędrnisz swoje ciało, a potem usuniesz defekty. Ja się źle czułam w swoim ciele dlatego usunęłam rozstępy. Do sylwetki wróciłam, ale rozstępy na brzuchu były sporym kompleksem, którego strasznie się wstydziłam.

Gość Pola
Dnia 9.07.2019 o 22:05, Gość Sabina napisał:

Oczywiście, że tak. Niestety białe rozstępy są trudniejsze w usunięciu w przeciwieństwie do czerwonych. Z resztą tutaj masz ciekawy tekst na ten temat: https://vesuna.pl/blog/rozni-czerwone-biale-rozstepy/. Właśnie w tej klinice vesuna z linka usuwałam laserowo rozstępy po ciąży bo niestety w ciąży bliźniaczej mój organizm zwyczajnie nie wyrobił i na brzuszku mam potężne rozstępy.

Sabina, a Ty ten zabieg przeprowadzałaś na dobrego pasterza czy w bonarce? Bo nie wiem czy w obu punktach mają te same zabiegi.

Gość Sabina

Rozstępy usuwałam przy ulicy Dobrego Pasterza. Nie wiem czy w obu punktach mają te same usługi, ale zawsze możesz do nich zadzwonić i się zwyczajnie zapytać.